YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 10:35

EGE EFE KÜLTÜR DERNEĞİ AYDIN’DA TEŞKİLATLANACAK

A
A
A
EGE EFE KÜLTÜR DERNEĞİ AYDIN’DA TEŞKİLATLANACAK

Ege Efe Kültür Derneği bünyesinde faaliyet gösterecek Aydın Şubesi kurulması için düğmeye basıldı.
Merkezi İzmir’de bulunan ve kısa sürede Ege Bölgesindeki değişik il ve ilçelerde şubeleşmeye giden Ege Efe Kültür Derneği’nin Aydın’daki yapılanmasında başrolü kadınlar üstlendi. Özlem Tunca başkanlığında kurulacak olan Ege Efe Kültür Derneği Aydın Şubesinin çalışmalarında kadınlar aktif rol üstlendi. Tunca ile birlikte Hatice Barlak Çiftçi ve Ümran Yalçın derneğin Aydın’daki yapılanmasında yönetim kurulunu oluşturmak için kolları sıvadı.
Amaçlarının Efe kültürünü, ruhunu yaşayıp ve yaşatmak isteyenlerin kuracakları dernek şubesinin çatısı altında toplanmaya davet eden Özlem Tunca, “İlk bakışta böyle bir derneğin başında kadınların olmasını yadırgayanlar oluyor. Fakat bizler Kurtuluş Savaşında kahramanlık destanı yazan başta Çete Ayşe olmak üzere bir sürü isimsiz kadın kahramanımız olduğunu tarih sayfaları yazıyor. Aydınlı kadınlara bugün de şehrin tanıtımından kalkınmasına kadar birçok alanda ihtiyaç olduğunu biliyoruz” dedi.
“Amacımız Efelik yapmak değil Aydın’a bir katkı sunmak” diye Tunca, “Efelik çoğu yerde asilik olarak algılanır. Biz bunun böyle olmadığını efelerin ne kadar asil ruhlu insanlar olduğunu göstermek amacıyla çalışmalar yapacağız. Kültürel anlamında Aydın’ın eksik kalan bazı organizasyonlarda yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu çalışmalara destek vermek birinci amacımız olacak. Hiçbir siyasi oluşumun yanında ya da karşısında olmayacağız. Aydınlı kadınların efelik ruhu ile Kurtuluş Savaşında yazdıkları destan bugün bile dilden dile dolaşıyor. Bizlerde Aydın’ın kalkınmasında ve tanınmasında rol alarak derneğimizin Aydın’ın önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Alzheimer hastalarını ağırladı Van’ın beş yıldızlı oteli Elite World Van Hotel, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kentteki Alzheimer hastalarını ağırladı. Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi’nin birinci yıl dönümü nedeniyle Alzheimer hastalarını otelde ağırlayan Elite World Van Otel, kendilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Otelde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi Başkanı Oya Orhun, Türkiye’de olduğu gibi Van’da da Alzheimer hastaları ile ilgili net bir verinin olmadığını ifade ederek, “Amacımız ulaşabildiğimiz hastalarımız ve yakınları ile bir iletişim kurmak. Psikologlarımız, doktorlarımız, diyetisyenlilerimiz var. Benzer alanda çalışan insanlarla birlikte onlara faydalı olmak istiyoruz. Böyle buluşmalar yapmamız, ilimiz adına güzel olacak ve hastalarımızı da bir nebze rahatlatmak adına faydalı olacaktır” dedi. Kendisinin de bir Alzheimer hastası yakını olduğunu belirten Orhun, “Buradakilerin birçoğu Alzheimer yakını ve hiçbirimiz hastamızı getiremiyoruz. Çünkü hastalık, ikinci evreden sonra kişinin tamamen sosyal yaşamdan kopmasına sebep olan bir hastalık. Bu yüzden de insanların birçoğu hastalarını bu gece buraya getiremiyor. O yüzden ciddi bir bilgilendirme, ciddi bir moral ve motivasyon sağlamamız gerekiyor. Ben bu noktada ailelere tek tavsiyem, hastalarının ilaç saatlerine çok dikkat etsinler ve mutlaka doktora götürsünler. Bu hastalığın ilacı yok deniliyor ama sevgi ve ilgi, bu hatalığın ciddi anlamda bir ilacıdır” ifadelerini kullandı. Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ise “Her zaman Alzheimer hasta ve hasta yakınlarımızın yanındayız. Bu süreçte onları yalnız bırakmıyoruz. Alzheimer hastalığına farkındalık oluşturmak için böyle bir gece düzenledik. Umarım bir nebze olsun onlara faydamız dokunmuştur” diye konuştu. Geceye gelen Alzheimer hastaları ise böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler. Dr. Mehpare Altay ve Psikolog Özlem Ölmez’in bilgilendirmeleri ile süren program canlı müzik ve ikramlarla sona erdi.