YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 10:01

Kayalı “turizm Pazarını Canlandıracağız”

A
A
A
Kayalı “turizm Pazarını Canlandıracağız”

CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı, Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı, ziyaretlerine devam ediyor. Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret eden Kayalı, Oda Başkanı Serdar Akdoğan ile görüştü. Toplantıya Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Kuşadası Belediye Meclis üyesi adayları da katıldı. Toplantıda Kuşadası’nın turizmi ve imar planları masaya yatırıldı.
Dünya Kuşadası’nı konuşacak sloganı ile yola çıktıklarını belirten CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı, eski Kuşadası’nı eskisi gibi konuşur halde geri getireceklerini söyledi. Kayalı, “Biz belediyeyi sosyal demokrat felsefeye uygun olarak kısacası ekmeği çoğaltan bir anlayışla yola çıktık. Biz dünya Kuşadası’nı konuşacak sözüyle yola çıktık. 1960’lardaki Kuşadası’nı eskisi gibi konuşulur halde geri getireceğiz. Biz sizler gibi demokratik kitle örgütleriyle sadece şimdi değil, seçimlerden sonra da birlikte hareket ederek turizm pazarını canlandıracağız” ifadelerini kullandı.
EGE KİMLİĞİ KORUNMALI
CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı’nın Sealight Resort Otel’de düzenlediği ve yoğun katılımın olduğu proje tanıtım toplantısında katıldıklarını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, projelere yabancı olmadıklarını belirtti. Kuşadası limanlarının değer kazanması isteğini ileten Akdoğan, “Limanımız ABD’den, Marinamız da AB’den farksız. Burası Ege’nin bir kasabası. Bir dokusu olmalı. Biz Ege’nin karakterinin bozulmadığı, bütünsellik içinde Ege kimliğinin korunduğu çalışmalar görmek istiyoruz” dedi.
KUŞADASI’NDA KİŞİYE GÖRE İMAR YAPILMIŞ
Akdoğan şöyle devam etti, “Biz çok uzun zamandır imar planlandırması yapın çağrısında bulunduk. Kuşadası’nda kişiye göre imar yapılmış. İlçenin en önemli konularından biri kesinlikle imar planıdır. Kuşadası için bu seçimler son şans. Önümüzdeki beş yıl düzgün belediyecilik yapılmazsa insanlar burayı terk eder. Marina, küçük ada ve mezarlık. Bu üç alan Kuşadası’nın ticaret yapıldığı alanın çoğunluğunu oluşturuyor. Ayrıca her yerde trafik ve otopark sorunu var. Bizim önerilerimizden biri de belediyeden başlayarak diğer kamu kurumlarıyla ticaretin yoğunlaştığı bu alanı başka alanlara da aktarmalı. Kuşadası’nın tanıtım eksiği de çok fazla. Çağdaş bir tanıtım politikası sergilenmeli. Kuşadası olarak özellikle internette çok ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Son olarak biz Kuşadası’nın ortak akılla yönetilmesini istiyoruz. Biz uzman ekip tarafından yönetilen bir çalıştay istiyoruz. Bu çalıştayın yapacağı toplantılarda verimli fikirlerin, çıkacağını düşünüyoruz”
“İMAR PLANI 1 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇECEK”
Kuşadası’nın 30 yıllık imar planı haritalarını çıkaracaklarını belirten Kayalı, bu planları 1 yıl içerisinde hayata geçireceklerini söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile aralarındaki uyumun da sorunların çözümü noktasında önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu, “İmar planı Kuşadası’nda en çok konuşulan konu. Çünkü ilçede bir imar planı yok. Bizim Çizdiğimiz bu planı bir yıl içerisinde hayata geçirme planım var. Ben ilerdeki siyasi hayatım adına bu göreve talip olmadım, ben Kuşadası için aday oldum. Biliyorsunuz kentler meydanlarıyla anılır. Ancak Kuşadası’nın bir tane bile meydanı yok. Biz doğanın dokusunu bozmadan, ağaçlara dokunmadan yeşil alanı koruyarak kent meydanı ve yer altı otoparkları yapacağız”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir