YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 10:42

AYDIN’DA 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
AYDIN’DA 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

14 Mart Tıp Bayramı yurdun tamamında olduğu gibi Aydın’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, “Sağlık alanındaki istihdam yetersizliği, çalışanların iş yükü altında ezilmesine neden oluyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarına göre sağlık çalışanlarımız, en az 3 kat fazla çalışmaya mecbur bırakılıyor. Mesai saatlerinin belirsizliği ve nöbet sürelerinin uzunluğu sağlık çalışanlarımız için en önemli sorunlardandır. Diğer kamu çalışanlarından farklı olarak daha önce yıllardır günde 9 saat çalıştırılan, tam gün yasasındaki resmi düzenleme ile haftalık 8 saate indirildiği söylenen mesai saatleri, halen ve fiilen 9 saat olarak uygulanmaya devam edilmektedir. Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye oranlarındaki belirsizlikler ve değişiklikler her geçen gün iş motivasyonunu daha da bozmakta, çalışanlar arasında çatışmalara neden olmaktadır. Mevcut performans sisteminin deyim yerinde ise son kullanma tarihi çoktan geçmiştir. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin tüm sağlık çalışanları için emekliliğe yansıtılmadığı bir gerçektir. Ayrıca ve bir an önce sağlıkta daha adil bir ek ödeme sisteminin ikame edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Sözleşmeli personel istihdamı ve taşeron firma çalışanlarının durumu sahada en çok tartışılan konulardan biridir. İş güvencesi tehdidi altında olan çalışanlar ile sağlıkta daha nitelikli bir sonuç elde etmeye çalışmak haksızlıktır. Sağlıkta farklı istihdam modellerine son vermek yerine istihdam türleri daha da karmaşık hale getirilmektedir. Sağlık hizmetlerinin yalnızca kamu çalışanı eli ile gördürülmesi gerçeği göz ardı edilmektedir” dedi.
“SAĞLKTA ŞİDDET ARTIYOR”
Sağlık ortamında yaşanan şiddetin diğer çalışma alanlarına göre 16 kat daha fazla olduğunu ve günden güne de arttığına işaret eden Karaer, “Hemen her gün bir hekimin, hemşirenin, paramedik veya acil tıp teknisyeninin darp edildiğine şahit oluyoruz. Henüz sağlıkta şiddeti önleyici özel yasal tedbirlerin alınmadığı ve bir eylem planının oluşturulmadığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı, Sağlık-Sen ve Hayasad işbirliği ile başlattığımız ‘Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans’ programı çerçevesinde çalıştaylar düzenlenecektir. Bu çalıştaylar sonucunda sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ciddi sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz. Kamu hastane birlikleri ve teşkilat yasası ile gündeme gelen değişiklikler, sağlık çalışanlarının devam eden sorunlarına çözüm getirmediği gibi yeni tartışmalara ve güvensizliklerin de artmasına neden olmaktadır. Sağlıkta örgüt geliştirme süreçlerinde tüm taraflarla bir araya gelinmeli ve ortak akıl ile hareket edilmelidir” şeklinde konuştu.
14 Mart Tıp Bayramı’nı bu yıl da sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen ve artık bir yumak haline gelmiş sorunlarının gölgesinde kutladıklarını savunan Karaer, şunları söyledi: “Bugün sağlık hizmetleri alanında pek çok sorundan söz etmek mümkündür. Bu sorunların çözümü için sağlık ordusunun sesine kulak verilerek yetkililerin gerekli adımları atması gerekmektedir. Sağlık hizmeti ekip işidir. 14 Mart, sağlıkta dönüşümün yükünü taşıyan ve sağlık hizmetlerini kaliteli bir noktaya getiren tüm sağlık çalışanlarının bayramı olarak kutlanmalıdır. Bu vesile ile Sağlık-Sen Aydın Şubesi olarak insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen bu kutsal ve saygın meslek mensuplarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA Şampiyonlar Ligi: Liverpool: 4 - Galatasaray: 0 (Maç sonucu) UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Galatasaray, deplasmanda İngiliz ekibi Liverpool’a 4-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla Avrupa’ya veda etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada Wirtz’in ara pasında Ekitike’nin sol çaprazdan vuruşunda kaleci Uğurcan topu iki hamlede kontrol etti. 51. dakikada Mac Allister’ın ceza sahasına ara pasında topla buluşan Salah’ın bekletmeden arka direğe yerden ortasında Ekitike, tek vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 53. dakikada paslaşarak gelişen atakta Salah’ın ceza sahasında sert vuruşunda kaleci Uğurcan topu yumrukladı. Seken topu takip eden Gravenberch’in yerden de seken şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-0 56. dakikada Wirtz’in ara pasına sağ kanattan koşu yapan Frimpong’un kale önüne çevirdiği top Singo’ya da çarparak filelere gitti. VAR incelemesi sonrası pozisyon ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. 62. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topu kontrol eden Mohamed Salah, ceza yayına doğru ilerleyerek Wirtz ile duvar pası yaptı. Salah, plase vuruşunda meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi. 4-0 67. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Ekitike, son çizgide topla ilerleyerek pasını Salah’a çıkardı. Salah’ın gelişine vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. 68. dakikada sağ kanattan Salah’ın ön direğe çevirdiği topa Mac Allister gelişine vuruş yaparken Uğurcan’dan seken topa Ekitike kafayı vurdu ve top üst ağlarda kaldı. 87. dakikada Szoboszlai’den pasını alan Ekitike’nin ceza yayından dönerek yaptığı vuruşta top az farkla dışarı çıktı. Stat: Anfield Hakemler: Pawel Raczkowski, Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik Liverpool: Alisson, Jeremie Frimpong (Curtis Jones dk. 67), Ibrahima Konate, Virgil van Dijk, Milos Kerkez, Ryan Gravenberch (Trey Nyoni dk. 89), Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah (Cody Gakpo dk. 74), Florian Wirtz (Rio Ngumoha dk. 89), Hugo Ekitike (Federico Chiesa dk. 89) Yedekler: Mamardashvili, Freddie Woodman, Joe Gomez, Andrew Robertson, Amara Nallo, Kieran Morrison Teknik Direktör: Arne Slot Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sacha Boey (Noa Lang dk. 46, Mauro Icardi dk. 80), Wilfried Singo, Abdülkerim Bardakcı (Eren Elmalı dk. 73), Ismail Jakobs, Lucas Torreira (Yunus Akgün dk. 60), Mario Lemina, Roland Sallai, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen (Leroy Sane dk. 46) Yedekler: Batuhan Şen, Günay Güvenç, Kaan Ayhan, İlkay Gündoğan, Yaser Asprilla, Gökdeniz Gürpüz, Ahmed Kutucu Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Dominik Szoboszlai (dk. 25), Ekitike (dk. 51), Gravenberch (dk. 53), Mohamed Salah (dk. 62) (Liverpool)
Mersin Mersin’de yabancı uyruklu kadın kocası tarafından öldürüldü Mersin’de 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Suriye uyruklu kadın, kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Edinilen bilgiye göre olay, merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Çakmak Caddesi üzerindeki 5 katlı apartmanın 3. katında meydana geldi. Daireden gelen sesleri duyan komşuların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, Shaimas Abdi (27) isimli kadını yatak odasında sol göğsünden bıçaklanmış halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak darbeleri bulunan kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kadının eşi Abdulmuti Abdi’yi (34) gözaltına aldı. Şüphelinin ilk ifadesinde, eşiyle aralarında bir süredir şiddetli geçimsizlik bulunduğunu, olay günü çıkan tartışma sırasında eşini bıçakladığını itiraf ettiği öğrenildi. Olayda kullanılan bıçağın, zanlının yer göstermesiyle bulunarak el konulduğu bildirildi. Ayrıca şüphelinin olay sonrası yakındaki bir caminin çeşmesinde elindeki kanı yıkadığı tespit edildi. Çocuklar koruma altına alındı Öte yandan olay sırasında komşuda oldukları öğrenilen çiftin 2 küçük çocuğu, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak gerekli işlemler için emniyete götürüldü. Çocukların ilgili kuruma teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.