YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 12:25

SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

A
A
A
SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`ye yeni bir bina için Sağlık Bakanlığı`ndan müjdeli haber geldi.
Söke`de 2010 yılında önce 10 ünite hizmet vermeye başlayan ardından artan hasta talebi dikkat alınarak 20 ünite ile hizmet veren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ihtiyaca cevap veremez hale gelince daha büyük ağız ve diş sağlığı merkezi gündeme geldi. Söke`nin bir süredir gündeminde olan yeni ağız ve diş sağlığı merkezi için başlatılan yer arama çalışmalarında geçtiğimiz günlerde Söke`ye gelen bakanlık yetkilileri yer için alternatiflerin arasında bulunan Çeltikçi Mahallesi 2 No.lu Sağlık Ocağı ile Abdi İpekçi Caddesinde bulunan şu anda aile hekimlerince kullanılan eski devlet hastanesi poliklinikler bölümünde inceleme yapıldı.
Yapılan değerlendirmeler sonunda Çeltikçi Mahallesine ilköğretim okulu olarak da düşünülen atıl durumdaki 2 No.lu Sağlık Ocağına sıcak bakılmadığı, çarşı merkezindeki eski hastanenin daha uygun olduğu görüşü ağırlık kazandı.
Sağlık Bakanlığının 2012 yılı yatırım programına alınan, DPT tarafından da onaylanan yeni ağız ve diş sağlığı merkezinin TOKİ tarafından yapılacağı öğrenilirken; Söke Toplum Sağlığı Merkezi Baş Hekimi Dr. Ersev Kuyucu; ``Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz sadece Söke`ye değil, Kuşadası, Davutlar, Didim, Güzelçamlı başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veriyor. Her geçen gün hasta sayısında ciddi artış yaşanılınca şu anda 1.200 metre karelik alanda hizmet vermekte sorun yaşanılmaya başlanıldı. Yeni binamız 4 katlı ve toplam inşaat alanı 5 Bin metre kare olarak planlanıyor`` dedi.
Kuyucu ``Eğer eski hastane ek binasına yapılması kararı netleşirse bu anda bu binada hizmet vermekte olan aile hekimlerimizi Ana Çocuk Sağlığı binasına taşımayı, 112 ve Halk Sağlığı Laboratuarı ise bir başka yere taşınması için yer arayacağız. Önümüzdeki günlerde bu yerler için sayın kaymakamız Mehmet Demirezer ve sayın Belediye Başkanımız Necdet Özekmekçi ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunacağız`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.