KÜLTÜR SANAT - 06 Eylül 2025 Cumartesi 10:40

Atça Mahallesi’nde kurtuluş günü keşkeği yapıldı

A
A
A
Atça Mahallesi’nde kurtuluş günü keşkeği yapıldı

Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Mahallesi’nde mahallenin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle ilk kez keşkek hayrı etkinliği düzenlendi. Hayra 10 binden fazla vatandaş katılarak keşkek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.



Sultanhisar ilçesinin en büyük mahallesi olan Atça Mahallesi Muhtarı Ali Keleş tarafından düzenlenen ve Atça’da bir ilk olan keşkek hayrı için yurt içinden ve dışından yüzlerce vatandaş maddi destek verdi. Onlarca kazan keşkek yanında aşure ve turşu ile vatandaşlara ikram edildi. Şehitler için dua da edilen hayır etkinliğinde Muhtar Ali Keleş’i ilçe protokol üyeleri başta olmak üzere Aydın genelinden çok sayıda muhtar da destek verdi.



"Atçalı halkımızın destekleri ile yaptık"


Atça Mahalle Muhtarı Ali Keleş; "Atça Mahalle Muhtarlığı 5 Eylül Atça Kurtuluş ve Anma Etkinliği kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında yer alan keşkek hayrı etkinliğini Atça’da yaşayanlar başta olmak üzere yurt içinden ve dışından maddi destekler sayesinde yaptık. İlk kez böyle bir etkinlik yapıyoruz ve bunu geleneksel hale getireceğiz. Buradaki ortamı gördükten sonra mahalle halkımızın birbirine olan bağlılığına iyice kanaat getirdim. İnşallah bundan sonra da dayanışma ve kaynaşma etkinliklerimiz yine Atçamızın düşman işgalinden kurtuluş günlerinde devam edecektir. Emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkürler. Allah hayırlarını kabul etsin inşallah" dedi.



"Ali Keleş Muhtarımıza destek olarak geldik"


Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şube Başkanı Şule Çıvkaroğlu, Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şube Yönetimi ve dernek üyesi çok sayıda muhtarın da katıldığı etkinlikle ilgili yaptığı konuşmada, "Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şube Başkanı, aynı zamanda Aydın İl ve İlçe Muhtarlar Federasyonu Başkanı olarak biz muhtarlar olarak mahalle halkımızın en büyük destekçileriyiz. Atçamızın 5 Eylül kurtuluş gününde Ali Keleş Muhtarımıza destek olarak geldik. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize destek olmaya devam ediyoruz. Hayırda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



Atça Mahallesi’nde kurtuluş günü keşkeği yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Seyit Onbaşı’nın yazarı öğrencilerle buluştu İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği, yazar Vicdan Efe’yi Sarıgöllü öğrencilerle buluşturdu. Çanakkale ruhunun anlatıldığı söyleşide duygu dolu anlar yaşandı. İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ahmetağa Neslihan Urgancı Ortaokulu ile Çanakçı Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte, Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın hayatını kaleme alan yazar Vicdan Efe öğrencilerle bir araya geldi. İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Yıldırım, gerçekleştirilen söyleşilerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Öğrencilerimiz yazarımıza, ‘Koca Seyit vatan savunmasını canını ortaya koyarak yaptı. Bugün bize düşen görev nedir?’ diye sordu. Yazarımız da öğrencilere, ‘Kendinizden, dürüstlüğünüzden ve bir işi en iyi yapma kararınızdan vazgeçmeyin. Ortamı geldiğinde zaten başaracaksınız. Koca Seyit, kendi kişiliğinden ödün vermeyip kahramanlığını çıkarı için kullanmamıştır’ şeklinde cevap verdi." dedi. Sarıgöl köylerinde 10’uncu söyleşiyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, önümüzdeki günlerde de öğrencilere kitap hediye etmeye ve yazar buluşmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Etkinlik kapsamında İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından iki okulda toplam 150 kitap öğrencilere hediye edildi. Öğrenciler, yazar Vicdan Efe ile uzun süre sohbet etme fırsatı bulurken, Efe kitaplarını da imzaladı.