SPOR - 13 Mart 2026 Cuma 10:26

Aydın’da Okul Sporları Futsal Grup Müsabakaları tamamlandı

A
A
A
Aydın’da Okul Sporları Futsal Grup Müsabakaları tamamlandı

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları faaliyet programında yer alan Futsal (Salon Futbolu) Gençler A Kız-Erkek Grup Müsabakaları, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde büyük bir heyecana sahne oldu.



Sporseverlerin ilgiyle takip ettiği müsabakalarda takımlar parkede yarı finale yükselmek için kıyasıya mücadele etti. Birçok ilden gelen okul takımlarının katıldığı organizasyon, çekişmeli karşılaşmaların ardından tamamlandı. Turnuva sonunda gruplarını lider tamamlayan takımlar, Okul Sporları Futsal Yarı Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. Erkekler kategorisinde oynanan müsabakalar sonucunda A Grubu’nda Antalya Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi, B Grubu’nda Aydın’ı temsil eden Efeler Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi ve C Grubu’nda İzmir Foça Recep Kerman Spor Lisesi gruplarını lider tamamlayarak yarı finale yükseldi. Kızlar kategorisinde ise A Grubu’nda Denizli Merkezefendi Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, B Grubu’nda Manisa Soma Linyit Anadolu Lisesi ve C Grubu’nda İzmir Bornova Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi sergiledikleri başarılı performansla yarı final biletini alan takımlar oldu.



Aydın’da Okul Sporları Futsal Grup Müsabakaları tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de çeşitli suçlardan aranan 15 şüpheli tutuklandı Çanakkale’de jandarma ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde farklı suçlardan aranan 15 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren çalışmalar neticesinde 68 bin 756 şahıs ve 65 bin 420 araç sorgusu gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 92 aranan şüpheli ve 17 araç yakalandı. Jandarmanın Dedektifleri JASAT tarafından; ’Askeri Ceza Kanununa Muhalefet’ suçundan 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Basit Yaralama’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şüpheli, ’Trafiğin Güvenliğini Tehlikeye Sokmak’ suçundan 3 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı’ suçundan hakkında tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’6136 Sayılı Yasanın 15. Maddesine Aykırılık’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’İcra ve İflas Kanununa Muhalefet’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik Etmek, Yaptırmak, Aracılık Etmek veya Yer Temin Etmek’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Hakaret’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının Teşkilat Görevleri Hakkında Kanuna Muhalefet’ suçundan 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Borçlunun Ödeme Şartını İhlal’ suçundan tutuklamaya yönelik kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Kasten Adam Öldürme’ suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli, ’Kasten Yaralama’ suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şüpheli, çeşitli suçlardan ifadelerinin alınmasına yönelik 77 şüpheli olmak üzere toplam 92 şüpheli yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 15’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Ardahan Binali Yıldırım’a fahri doktora ünvanı verildi Ardahan Üniversitesi tarafından, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ve Ak Sakallar konseyi Azerbaycan temsilcisi Dr. Hasan Hasanov’a fahri doktora ünvanı verildi. Aşık Şenlik Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Türk Devletleri teşkilatı (TDT) AK Sakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, AK Sakallar Konseyi Azerbaycan Temsilcisi Dr. Hasan Hasanov, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Üniversitesi Rektörü Öztürk Emiroğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören müzik dinletisi ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Rektör Emiroğlu tarafından Binali Yıldırım’a ve AK Sakallar konseyi Azerbaycan temsilcisi Dr. Hasan Hasanov’a fahri doktora ünvanı verilip cübbe giydirildi. 21. Yüzyıl Türklerin yüzyılı olacak Yıldırım, "Filmi izlerken alçak FETÖ kalkışmasında yaşadıklarımız yaşar gibi oldum. Rabbimin yardımıyla, Cumhurbaşkanımızla birlikte o gece istiklalimize, geleceğimize kasteden alçak terör örgütü FETÖ’cülerin girişimini bastırdık ve milletimizi büyük bir badireden kurtardık. O günde istiklal mücadelemizde, terörle mücadelede fedai can eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Aksakallar teşkilatının amacı, 4,5 milyon kilometre kare bir coğrafyaya sahip, Balkanlardan Baykal Gölü’ne uzanan kadim Türk coğrafyasının olduğu bölgelerde yaşayan bütün Türk kardeşlerimizin her anlamda bir araya gelmesi, beraber olması, güçlerini birleştirmesi ve gerek bölgesel sorunlara çözüm noktasında, gerek küresel olaylarda birlikte duruş sergileyerek küresel olaylara yön verme noktasında önemli bir adım atıldı. 1926 birinci Türkoloji Kongresi Türk tarihinde derin izleri vardır. Türkoloji Kongresi sonrası ne yazık ki çok büyük katliamlar yapılmış ve Türk devletleri çok ağır bedeller ödemiştir. Biz aldığımız kararla bu yıl Bakü Türkoloji Kongresinin 100. yılını görkemli bir şeklide kutlayacağız. Bundan sonra dönüş doğuya doğru olur. Çünkü batıdaki zenginlik artık sürdürülemiyor. Onlar sömürü kaynaklarını kaybettiler, kısır bir döngüye girdiler. Ama yükselen bölgeler, yükselen ülkeler doğu ülkeleri, yani Türk devletlerinin yer aldığı ülkeler. Onun için 21. yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır. Ve bundan hiç şüpheniz olmasın. Gazze’de ve Filistin’de olan katliamla, bir de İsrail’in yancılarıyla beraber İran’daki hadiseye bakın. Bunlar tabiatıyla bölgeyi istikrarsızlaştıran, ama her şeyden önce insan hayatını yok eden ve adil olmayan asimetrik savaşlardır. Bu savaşlarda dışarıdan gelecek her türlü tehdide karşı korumak, ülkemizi dış tehditlere karşı iç dünyayı tahkim etmek için Cumhurbaşkanımız büyük gayret gösteriyor. Ama bununla da kalmıyor, bu savaşların sonlandırılması için de her türlü çabayı sarf ediyor" dedi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde yönetimler belli oldu Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev değişimleri sürerken, iştirak şirketleri ve daire başkanlıklarında yeni atamalar gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminde değişim süreci devam ediyor. Belediye birimlerinde ve iştirak şirketlerinde peş peşe yapılan görev değişiklikleriyle yönetim kadrosu yeniden şekilleniyor. Belediye iştiraklerinden Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Osman Tüysüz atanırken, BURFAŞ’ta bu göreve Sinan Kahraman getirildi. BURKENT’te yönetim kurulu başkanlığına Osman Şahin getirilirken, Jeotermal Anonim Şirketi’nde başkanlık görevine Yılmaz İkinci’nin getirildiği öğrenildi. BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Fuat Alpaslan getirilirken, Tarım A.Ş.’de bu görevi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba’nın yürüteceği belirtildi. Belediye bünyesinde bir diğer atama ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda yapıldı. Fuat Akın, daire başkanı vekili olarak göreve getirildi. Öte yandan, belediye iştiraklerinden BURULAŞ’ta da üst düzey görev değişimi yaşandı. Mehmet Kürşat Çapar genel müdürlük görevine atanırken, mevcut Genel Müdür Fahrettin Beşli’nin görevine son verildi. Belediyenin itfaiye teşkilatında da dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. İtfaiye Daire Başkanı Canalp Berkdemir’in emeklilik talebinin kabul edilmesiyle görevinden ayrıldığı öğrenildi. Berkdemir’in yerine Süleyman Boylu, İtfaiye Daire Başkanı Vekili olarak görevlendirildi. Yapılan atamaların, gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantılarının ardından belirlendiği ifade edilirken, belediye yönetiminde yeniden yapılanma sürecinin sürdüğü gözlendi.
Ankara NATO Genel Sekreteri Rutte: "Türkiye’nin burada yaptıklarından öğreneceğimiz çok şey var" Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Mark Rutte, "Türkiye’nin burada yaptıklarından öğreneceğimiz çok şey var. Buna ihtiyacımız var, çünkü tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz. Bu da güvenliğimizi korumak için güçlü savunmalara ihtiyaç duyduğumuz anlamına geliyor" dedi.NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ankara’daki temasları kapsamında ASELSAN’ın Gölbaşı yerleşkesinde bulunan Gölbaşı Teknoloji Üssü Çelik Kubbe Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Programa Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, yabancı misyon şefleri ve davetliler de iştirak etti. Beraberindeki heyetle yerleşkeyi gezen Rutte, mühendislerle bir araya geldikten sonra açıklamalarda bulundu. Mark Rutte, ziyaretinin temel amacının savunma sanayi üretimini hızlandırmak ve inovasyonu güçlendirmek olduğunu belirterek, Türkiye’deki şirketlerin üretim ile yenilikçiliği bir arada yürütmesinin NATO açısından öncelikli bir konu olduğunu vurguladı. Rutte, bu başlığın temmuz ayında Ankara’da düzenlenecek NATO Zirvesi’nin de ana gündem maddeleri arasında yer alacağını ifade etti."Türkiye’nin burada yaptıklarından öğreneceğimiz çok şey var"NATO Genel Sekreteri Rutte, açıklamasında şunları söyledi:"Türkiye’nin burada yaptıklarından öğreneceğimiz çok şey var. Buna ihtiyacımız var, çünkü tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz. Bu da güvenliğimizi korumak için güçlü savunmalara ihtiyaç duyduğumuz anlamına geliyor. En iyi kabiliyetlere sahip olmalıyız. En son teknolojileri kullanmalıyız. Bu nedenle en üretici ve en yenilikçi zihinlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu yüzden burada olmanızdan ve gençler olarak savunma sanayinde çalışmayı seçmiş olmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Burada yaptığınız her şey Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlıyor. Aynı zamanda Türkiye gibi çok değerli bir müttefikle birlikte tüm ittifakın güvenliğine de katkı sunuyor.""Türkiye son yıllarda savunma sanayiinde adeta bir devrim gerçekleştirdi"Türkiye’nin savunma sanayiinde gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Rutte, "Türkiye son yıllarda savunma sanayiinde adeta bir devrim gerçekleştirdi. ASELSAN bu dönüşümün ön saflarında yer alıyor. Bu nedenle çalışmalarınıza devam edin, daha fazla ve daha hızlı üretin ve inovasyon yapın. Karşı karşıya olduğumuz tehditler büyük. Kuzey Kutbu’ndan Akdeniz’e, uzaydan deniz altına, füzelerden ve insansız hava araçlarından gelişmiş siber saldırılara kadar geniş bir tehdit yelpazesiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı."NATO, Türkiye’yi ve tüm müttefikleri savunmak için gerekeni her zaman yapacaktır"Devam etmekte olan savaşlara değinen Rutte, "Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı sürüyor. Çin’in askeri modernizasyonu ve nükleer kapasite artışı devam ediyor. Son haftalarda NATO, İran’dan Türkiye’ye yönelen balistik füzeleri dört ayrı olayda başarıyla engelledi. NATO bu tür tehditlere karşı hazırdır ve Türkiye’yi ve tüm müttefikleri savunmak için gerekeni her zaman yapacaktır. Ancak bunu tek başımıza yapamayız" şeklinde konuştu."Sizler, gençlerin ortak güvenliğimize nasıl katkı sunduğunun parlak bir örneğisiniz"Alaska’dan Ankara’ya kadar üretmeye, inovasyon yapmaya ve karşılıklı alım yapmaya devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Rutte, "Yakın zamanda ASELSAN’ın Polonya’ya gelişmiş elektronik harp sistemleri sattığını biliyorsunuz. Arnavutluk ve Romanya’da faaliyetlere başladınız. Hırvat Donanması için bir gemiyi donattınız. Bu başarıları mümkün kılan genç mühendislere hitap etmekten memnuniyet duyuyorum. Gerçekten bu şirketin yaş ortalaması çok etkileyici. Açıkçası bu beni biraz yaşlı hissettiriyor. Uzun vadede üretimi artırmak istiyorsak daha fazla gencin savunma sanayiinde kariyer yapmayı seçmesi gerekiyor. Daha fazla şirketin bunu yapması ve gençlerin bu kariyer yolunu seçmesi gerekiyor. Bu nedenle hükümetlerin ve şirketlerin eğitime yatırım yapması şart. Sizler, gençlerin ortak güvenliğimize nasıl katkı sunduğunun parlak bir örneğisiniz" dedi."Türk gençlerine, Türk mühendislerine verilen önem ve fırsatları yerinde görmüş oldu"Savunma sanayiinde kapasite artışını, çevik yönetim anlayışını ve üretim ile tedarik zincirine yönelik yeni yaklaşımları ASELSAN üzerinden Rutte’ye aktardıklarını belirten Görgün ise, "İki defa kendisiyle uzun uzun Türk savunma sanayiini paylaştığım toplantı olmuştu. Orada çok etkilenmişti. Oradaki verileri halihazırda çok hatırlıyor ve birçok konuşmasında da onları dile getirdi. Türk savunma sanayiinin gelişmişliğini anlattı. Türkiye ile birlikte çalışmanın bütün NATO müttefikleri için önemli olduğunu, NATO’nun faydasına olacağını dile getirdi. Temmuz ayındaki NATO Savunma Sanayi Endüstri Forumu’na ev sahipliği yapacağız. Onunla ilgili bilgilendirmeleri yaptık. Bununla beraber geçtiğimiz yıl NATO’nun farklı birimlerine Türkiye’de ev sahipliği yaptığımız programları ifade ettik. Memnuniyetini, ilgimizi ve Türkiye’nin katkısını önemli bulduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu liderlik, savunma sanayiine verdiği destek, Türk gençlerine, Türk mühendislerine verdiği önem ve fırsatları tekrar yerinde görmüş oldu. İyi bir toplantı oldu diye değerlendiriyorum" dedi."Önemli olan envanterde tüketilen ekipmanın, mühimmatın yerine konulabilme hızının çevikliği"Görüşmede ASELSAN’ın yatırımlarına değinildiğini ve en son görüşmenin ardından savunma sanayiindeki gelişmelerin aktarıldığını ifade eden Görgün, "Dünya şunun farkında; envanterler çok çabuk tükeniyor sahada. Önemli olan envanterde tüketilen ekipmanın, mühimmatın yerine konulabilme hızının çevikliği ve daha hızlı olması. Bununla ilgili biz farklı sektörlerdeki gelişmeleri ve uygulamaları savunma sanayiine bir taraftan adapte etmeyi, bir taraftan da gelişmişlikleri özel sektörle koordine edilebilecek çalışmaları nasıl yönettiğimizi ifade ettik. Çelik Kubbe unsurlarının teslimi ve yatırımların adının konduğu ziyaretten bahsettik. Çok etkilendi. Özellikle hava savunma ve Çelik Kubbe alt sistemlerinin üretileceği tesislere ve Türkiye’nin bu alanda yaptığı yatırımı, ASELSAN’ın dünyadaki diğer bu anlamda hem yatırım hem de karşılaştırılabilir figürlerle dünyadaki sıralamalardaki yerini ve ilerleyişini ifade etti Ahmet Bey. Yüzde 40’lık büyüme, yatırımlardaki büyüme, bununla beraber teknolojik tercih edilme sebepleri, yapılan yatırımların sadece bir boyutuyla değil, temel ham madde ve onun işleyişinden son ürüne gelen süreçteki planlamayı açıkçası bir miktar bahsetti. Faydalı bir toplantı oldu" diye konuştu.Program, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
İstanbul Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe Başkanı’nı belirlemek gibi bir isteğim ya da misyonum olamaz" Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başkan adayını belirleyeceğine yönelik haber ve iddiaları yalanlayarak, "Benim Fenerbahçe Başkanı’nı belirlemek gibi bir isteğim ya da misyonum olamaz" dedi. Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığına yönelik söylediği iddia edilen haberle ilgili açıklama yaptı. Kendisinin başkan belirlemek gibi bir misyonu olmadığını, yalnızca seçim zamanı kongre üyelerinin değerlendirme yapabileceğini ifade eden Yıldırım şunları söyledi: "Bugün bir Youtube kanalında ’Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım bu perşembe özel bir yemek düzenleyecek ve başkan adayı belirlenecek’ şeklinde bir iddia ortaya atılmıştır. Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durumla ilgili görüşlerimi ve neler yapılması gerektiğine dair düşüncelerimi açıkladım. Benim Fenerbahçe başkanını belirlemek gibi bir isteğim ya da misyonum olamaz. Fenerbahçe kongre üyeleri seçim zamanı önlerine gelen adaylardan birini seçer ve bu konuda değerlendirmesini yapar. Üzülerek söylemeliyim ki Youtube ve sosyal medya mecralarında kebapçıdan gazeteci olduğu için maalesef bu gibi haberlerle karşılaşabiliyoruz. Bu tarz asparagas iddiaların tek amacı kişisel reklam yapmak, etkileşim kovalamak ve camiada kendini önemli biri gibi gösterip alan kazanmaya çalışmaktır. Bir kez daha belirtmeliyim ki benim iddia edildiği üzere Fenerbahçe’nin Başkanı’nı belirlemek gibi bir arzum ya da amacım bulunmamaktadır. Lütfen benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye inanmayınız. Bu gibi haber yapanlara şunu söylüyorum; yaptığınız her yalan ve yanlış haberin sorumluluğunu taşıyın. Çünkü yalan haberlerle kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsunuz."