SPOR - 20 Şubat 2026 Cuma 12:05

Aydınlı sporculardan Avrupa’da büyük başarı

A
A
A
Aydınlı sporculardan Avrupa’da büyük başarı

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcuları, Avrupa şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza atarken, şampiyon sporcular Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe’yi makamında ziyaret etti.



Atıcılık branşında yarışan sporculardan Ahmet Oğuz Sayar U16 Havalı Tabanca Erkek Solo kategorisinde Avrupa rekoru kırarak şampiyon olurken, U16 Havalı Tabanca Erkek Takım kategorisinde Avrupa üçüncülüğü, U16 Havalı Tabanca Erkek Trio kategorisinde ise Avrupa takım şampiyonluğu elde etti. Bir diğer başarılı sporcu Şahin Yılmaz ise U16 Havalı Tüfek Solo Erkek kategorisinde Avrupa üçüncülüğü ve U16 Havalı Tüfek Erkek Takım kategorisinde Avrupa üçüncülüğü kazanarak Aydın’a çifte gurur yaşattı.



Aydınlı sporculardan Avrupa’da büyük başarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Hatay’da şahit aileleri ve gaziler iftar sofrasında buluştu Hatay Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gaziler iftar sofrasında bir araya geldi. İftar programı Defne ilçesinde bir otelde gerçekleşti. "Büyük Aile Sofrası" adı verilen iftar buluşmasına şehit aileleri ve gaziler aileleriyle birlikte katıldılar. Yoğun katılımla gerçekleşen iftarda Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Şehitlerin fedakarlığı ve gazilerin cesaretinin bu toprakları vatan kıldığını hatırlatan Vali Mustafa Masatlı, Hatay’ı yeniden ayağa kaldırma gayretinin de bu bilinçle sürdürüldüğünü vurgulayarak "Başta Gazze olmak üzere zulüm altında hayat mücadelesi veren insanları, Doğu Türkistan’da kimliğini ve inancını muhafaza etmeye çalışan mazlumları ve dünyanın neresinde olursa olsun adalet bekleyen tüm insanları dualarımızda anıyoruz" dedi. Rahmetle başlayan, mağfiretle derinleşen ve kurtuluşla taçlanan Ramazan-ı Şerif’in hayırlara vesile olmasını temenni eden Vali Masatlı, Hataylıların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk, iftar programında yaptığı konuşmasında bugün rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamamızın ezan dinmesin bayrak inmesin diye mücadele eden şehit ve gazilerin sayesinde olduğunu vurgulayarak "bu vatan her santimi kanla ıslanmış çok özel bir coğrafya. Tüm dünyanın gözü üzerinde ve onu korumak için gerektiğinde canımızı seve seve veririz. İşte bu millet böyle bir millet" dedi.
Antalya Teravih namazına giderken kazada hayatını kaybetti, kaza anı kamerada Antalya’da yaşlı kadının teravih namazına giderken araç çarpması sonucu hayatını kaybettiği kaza anları güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Kaza, dün akşam 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ramazan’ın ilk günü evine yakın Ünsal Camii’nde teravih namazını kılmak için evden çıkan Hatice Kepez’e (71), 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi üzerinde yolun karşısına geçmek isterken R.Y.’nin kullandığı plakası öğrenilemeyen pikap çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Kepez’in yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Hastane yolunda hayatını kaybetti Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince kalp masajının ardından ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan kadın tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hatice Kepez’in cansız bedeni ise otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alındı. 2 çocuk annesi ve 3 torun sahibi yaşlı kadının cenazesi toprağa verilmek üzere Kepez Mahalle Mezarlığı’na götürüldü. Hatice Kepez’in kardeşi Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, kazanın meydana geldiği noktada acil önlem alınmasını istedi. Kazanın ardından sürücü R.Y. polis ekiplerince gözaltına alındı. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde yolun karşısına geçmekte olan Hatice Kepez’i aracın çarparak savurması ve kazayı gören vatandaşların orta refüjde hareketsiz yatan yaşlı kadına yardıma koştuğu anlar yer aldı.