GÜNDEM - 22 Nisan 2025 Salı 17:16

Buharkent’te geleceğin başkanları göreve başladı

A
A
A
Buharkent’te geleceğin başkanları göreve başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Buharkent’te büyük bir coşku ve gururla kutlanıyor. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, yayımladığı mesajda 23 Nisan’ın bağımsızlığın ve milli iradenin simgesi olduğunu vurgulayarak, çocuklara olan güvenin ve sevginin altını çizdi.



Başkan Erol, mesajında 23 Nisan 1920’nin "Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği" tarih olduğunu belirterek, anlamlı günün Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesinin, onların ne denli kıymetli olduğunu gösterdiğini ifade etti.



Geleceğin teminatı olan çocukların, milli ve manevi değerlere bağlı mutlu, huzurlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Erol, tüm çocukların bayramını kutlarken, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.



Minik başkanlar koltuğa oturdu


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Buharkent Belediyesi’nde renkli ve anlamlı anlar da yaşandı. Kamilpaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Elfida Dağdelen ve Esat Aksoy, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’u ziyaret etti. Temsili olarak başkanlık koltuğuna oturan öğrenciler, kısa süreliğine Buharkent’i yönetmenin heyecanını yaşadı.



Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık koltuğu, Kamilpaşa İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerimiz Elfida Dağdelen ve Esat Aksoy’a emanet. Bugün temsili olarak bu koltukları kendilerine devretmiş olsak da, gelecekte onların yöneteceği bu ülkenin emin ellerde olacağını görmenin huzuru içerisindeyiz. Tüm çocuklarımızın bahtı, yolu açık olsun inşallah" dedi.



Başkanlık koltuğuna oturan minik öğrenciler, Buharkent’e dair temsili projelerden ve çocuklara yönelik hayallerinden bahsederek, 23 Nisan’ın kendileri için ne kadar özel bir gün olduğunu ifade etti.



Buharkent’te geleceğin başkanları göreve başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık’ta öğrencilere "Sosyal Medya Bağımlılığı" konulu konferans Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, 8. sınıf ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Sosyal Medya Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi. Yazar Seyfullah Şenel’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, sosyal medyanın bilinçli ve dengeli kullanımı, dijital bağımlılığın bireysel ve akademik hayata olumsuz etkileri ile dijital dünyada farkındalık oluşturmanın önemi ele alındı. Öğrencilere, teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurmanın yolları örneklerle anlatılırken, dijital mecraların doğru kullanımına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. Programda konuşan Hisarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kilitci, dijital çağda öğrencilerin karşı karşıya kaldığı risklere dikkat çekerek, "Günümüzde teknoloji ve sosyal medya hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Ancak bilinçsiz kullanım, öğrencilerimizin akademik başarılarını, sosyal ilişkilerini ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu tür bilinçlendirme çalışmalarıyla öğrencilerimizin dijital dünyada daha farkında, daha kontrollü ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz" dedi. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kilitci, öğrenci ve velilere yönelik farkındalık çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade etti. İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan Kilitci, Yazar Seyfullah Şenel’e hediyesini takdim etmesinin ardından program sona erdi.
Erzurum Bardız şehitleri Erzurum’da anıldı Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı’nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa komutasındaki Osmanlı 3’üncü Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. Yılı anma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi Birinci Dünya Savaşı’nda Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerlerimiz Erzurum’un Şenkaya İlçesi Bardız Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Burada düzenlenen anma programına; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Şenkaya ve Oltu İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bardız Camii’nin minaresine 85’inci Alay Sancağı Erzurum Valiliği öncülüğünde; Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından organize edilen program öncesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, Bardız Yayla Şehitliğini ziyaret ederek dua etti, kahraman şehitlerimizin anıtına karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından program, Bardız Mahallesi Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 85’inci Alay Sancağı temsili olarak Bardız Camii’nin minaresine çekildi. Ardından okunan ezan ve yapılan saygı atışıyla şehitler bir kez daha minnetle yâd edildi. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 111 yıl önce 22 Aralık’ta, Sarıkamış Harekâtı’nın başlangıç noktası olan Şenkaya’da, Allahuekber Dağları’nı iman ve vatan sevgisiyle aşmaya çalışan aziz şehitlerimizin azmin ve fedakârlığın ibret dolu hikayesini yazdığını söyledi. Program kahramanlık türküleri ve Mehteran ekibinin konsere ile sona erdi.
Antalya Tartıştığı oğlu tarafından silahla vurulan babadan acı haber Antalya’nın Manavgat ilçesinde tartıştığı babası ve yengesini tabancayla vurarak ağır yaralayan ve kendini eve kilitleyen şüpheli, olaydan yaklaşık 3 saat sonra silahıyla teslim oldu. Şüpheli Hasan Ali Yıldız tutuklanırken olayın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan baba Ali Yıldız tüm müdahalelere rağmen bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Olay, Manavgat ilçesi Ulukapı Mahallesi Aşağı Bayır Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Hasan Ali Yıldız (46) ile bitişik binada ikamet etmekte olan babası Ali Yıldız arasında ailevi sebeplerden dolayı tartışma yaşandı. Tartışma sırasında Hasan Ali Yıldız, babası olan Ali Yıldız’ı (75) ve yengesi Gürcistan uyruklu Nora D.’yi (62) tabanca ile vurarak yaraladı. Silah sesini duyarak eve gelen komşularını elinde silahla karşılayan ve eve almayan Hasan Ali Yıldız, bir süre sonra olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerini de eve almadı. Olay yerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ve JASAT ekiplerinin gelmesinin ardından Hasan Ali Yıldız tartışmanın yaşandığı babasının evinden kendi evine geçerken, jandarma ve sağlık ekipleri evde yaralı vaziyetteki Ali Yıldız ve Gürcistan uyruklu Nora D’.yi evden çıkararak ambulansla hastaneye götürdü. 3 saat sonra teslim oldu Olayda kullandığı silahla kendi evine geçen ve kapıyı kilitleyen Hasan Ali Yıldız olay yerine gelen jandarma ekiplerinin teslim olması için yaptığı çağrıya uzun süre olumsuz cevap verdi. Olay yerine yakın arkadaşlarının ve sevdiği yakınlarının gelmesinin ardından yaklaşık 3 saat sonra jandarmaya teslim oldu. Hasan Ali Yıldız’ın jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ilıca Cezaevi’ne gönderildi. Olayda ağır yaralanan baba Ali Yıldız tüm müdahalelere rağmen bugün hastanede hayatını kaybetti. Hasan Ali Yıldız’ın jandarmada ve mahkemede ifade vermediği sürekli ağladığı bildirildi. (AK-