POLİTİKA - 31 Mart 2024 Pazar 13:58

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş oyunu kullandı

A
A
A
Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş oyunu kullandı

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Efeler ilçesinde oyunu kullandı. Demokrasi şöleni içerisinde seçim sürecini tamamladıklarını ifade eden Savaş, “Bu akşam tarihi bir başarıya imza atacağız” dedi.



Aydın’da havaların iyi olmasıyla birlikte vatandaşlar, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine yoğun ilgi gösterdi. Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Efeler ilçesi Kemer Mahallesinde bulunan Sosyal Bilimleri Lisesi’nde oy kullandı. Oy kullanırken eşi Nilay Savaş ile birlikte sırada bekleyen Savaş, sandık görevleriyle selamlaştıktan sonra oyunu kullandı. Eşiyle birlikte Savaş, zarfı sandığa attı.



Oyunu kullandıktan sonra okulun bahçesinde açıklama yapan Savaş, “Demokrasi şehidi merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in emaneti olan şehrimizde tarihi bir seçime gidiyoruz. Yaklaşık 3 ay süren seçim süreci büyük olgunlukla şehrimizde geçirdik. Demokrasi şöleni içerisinde seçim sürecini hep birlikte geçirdik. Yerel yönetim anlamında hizmetlerden mahrum olan şehrimizin sorunlarının ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yapılması gerekenleri anlattık. Şehrimizin büyümesi, gelişmesi adına yapacaklarımızı, projelerimizi anlattık. Ben sandıktan gerçek belediyeciliğin çıkacağına inancım tam ve Aydınımız şaha kalkacaktır. Hemşerilerimiz yeni bir sayfa aralayacaktır. Bu akşam tarihi bir başarıya imza atacağız. Hep beraber, hep birlikte kayıp yılları önümüzdeki dönem telefi edeceğiz. Kronik sorunları çözdüğümüz gibi şehrimizin büyümesi, gelişmesi adına da önümüzdeki dönem önemli işlere imza atacağız” dedi.



Aydın’ın gelişen, büyüyen Türkiye’den daha fazla pay alması adına iyi işler yapacaklarını belirten Savaş, “Havaların güzel olması nedeniyle seçimlere katılım güzel. Önümüzdeki dönem demokrasimiz ve aydınlık yarınlar adına seçimlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.



Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş oyunu kullandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.