GÜNDEM - 27 Haziran 2025 Cuma 16:23

Didim Belediyesi ruhsatsız oteli mühürledi

A
A
A
Didim Belediyesi ruhsatsız oteli mühürledi

Türkiye’nin gözde turizm kentleri arasında yer alan Didim’de yaz sezonunun başlaması ile kaçak ve izinsiz imalat yapması nedeniyle mühürlenen ve bu sebeple işyeri açma ruhsatı iptal edilen, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren otel, Didim Belediyesi ekiplerince mühürlendi.



Altınkum Mahallesi’nde geçerli bir çalışma ruhsatı olmayıp, bina çatı örtüsünün kaldırılıp betonarme tabliye yapılarak kaçak bir kat yapıldığı, yapılan kaçak katın üzerine çatı imalatı ve betonarme asansör kovası imalatı yapıldığı tespit edilmiş olup; misafirlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden, yangın tedbirlerine karşı eksiklikleri bulunan ve daha önceden mühürlenmesine rağmen müşteri kabul eden bir otel Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tekrar mühürlenerek faaliyetlerinden men edildi. Mühürleme işlemi sırasında, emniyet personelleri ve zabıta personelleri ile oteldeki odaları kontrol ederek müşterileri bir tehlikede zarar görmemeleri için tahliye etti.



Mühürleme işleminin ardından konuşan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, "Turizm sezonun açılması ile birlikte ilçemize gelen vatandaşların daha iyi ve güvenli şartlarda tatil yapmaları için çalışıyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda kaçak imalatları nedeniyle mühürlenip, çalışma ruhsatı iptal edilen ve bu sebeplerle mühürlenen otel, otel yetkilileri tarafından yasaya aykırı bir şekilde, misafirlerinin can ve mal güvenliği hiçe sayılarak mührün kopartılarak müşteri kabul ettiğini tespit ettik. Zabıta ekiplerimiz çalışma ruhsatı olmaması, misafirlerinin mal ve can güvenliğini tehlikeye düşürmesi ve hatta yangın tedbirlerine almayan, eksiklikleri bulunan oteli yeniden mühürledi. Misafirlerimizi hayatlarını tehlikeye atacak önlemlerin alınmadığı otellere geçit vermeyeceğiz. İddia edilenin aksine, otelin işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptali hakkında herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı bulunmamaktadır. Her zaman hukuka uygun hareket eden Belediyemiz, bu konuda da gerekli hassasiyeti göstermektedir" dedi.



Didim Belediyesi ruhsatsız oteli mühürledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit Trabzon’da Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, "Trabzon Film Festivali" dolayısıyla geldiği Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada atölyeleri gezen Koçyiğit’e Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç eşlik ederken, Koçyiğit, kadınların sergilediği ürünleri hayranlıkla inceledi. Koçyiğit, Karadeniz yöresinin geleneksel ve yöresel dokumaları arasında yerini alan yaklaşık bir asırdan beri kullanılan coğrafi işaretli keşanı dokumaya çalışması dikkat çekti. Koçyiğit, Trabzon’a ilk kez 5 yaşında geldiğini belirterek, "Trabzon’a ilk kez 5 yaşındayken gelmiştim ve ömür boyu birçok kez geldim. O nedenle bu gelişim ilk değil ama Trabzon’da ilk kez bir Film Festivali düzenleniyor. ’İlk’ demek biraz cesaret demek. Dilerim başladığı gibi bol bereketiyle inşallah hem şehrimize hem de sinemamıza çok büyük katkılarda bulunur bu festival. O nedenle bugün buradayım, çok da mutluyum. İyi ki bu seferki gelişimde böylesine faydalı bir mekânı ziyaret etmişim. Her biri birbirinden değerli geleneksel el sanatlarımız burada tekrardan hayat buluyor. Genç kadınlar burada bu mesleği, bu sanatı öğreniyor ve yaşatmaya devam ediyorlar. Bu beni çok gururlandırdı. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Burası bir yaşam merkezi. Buradan istifade eden bütün kadınları sevgiyle selamlıyorum. Daha nice nice kadınımızın bu imkânlardan yararlanmasını diliyorum" dedi.
Malatya Malatya’da DEAŞ operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheli tutuklandı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, yeni yılda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütü destekçisi İbrahim Burtakuçin Malatya’da yakalanarak tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar kapsamında İbrahim Burtakuçin’in Türkiye’de terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü, fırsat bulması halinde çatışma bölgelerine geçerek örgüte katılma arayışı içinde olduğu ve yılbaşı döneminde Türkiye’de eylem/saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi. Şahsın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda DEAŞ sempatizanı ile irtibat halinde olduğu tespit edildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonla Burtakuçin Malatya’da gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile yasaklı yayın ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ’a ait yazılımlar, örgütün sözde bayrak ve flama görselleri, motivasyon amaçlı kullanılan ve örgüte katılımı teşvik eden ses dosyaları, DEAŞ mensupları ve yöneticilerine ait görsel ve videolar ile örgütsel görüşmelere dair içeriklerin bulunduğu tespit edildi. Malatya’da yakalanarak gözaltına alınan İbrahim Burtakuçin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.