ASAYİŞ - 12 Ağustos 2022 Cuma 17:20

Didim’de zabıta müdürüne silahlı saldırı ile ilgili 3 kişi tutuklandı

A
A
A
Didim’de zabıta müdürüne silahlı saldırı ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Aydın’da Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu’na silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3’ü tutuklandı.

Aydın’da Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu’na silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3’ü tutuklandı.


Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu, 1 Ağustos Pazartesi günü evinin önünde oğluyla birlikte çöp atmak istediği sırada üzerine doğru koşarak gelen kar maskeli bir şüpheli tarafından 5 el kurşun sıkılması sonucu yaralanmış, kurşunlardan 2’si sağ ayağına, 1’i ise sol ayağına isabet etmişti. Yaralanan Hacıfettahoğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edilmişti. Olay günü görgü tanıkları ve çevredeki güvenlik kameralarını tek tek inceleyen Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren yüzü maskeli, siyah şapkalı, siyah montlu şahsın kaçış bölgelerinde çalışma başlattı. Tetikçi ile ona yardım ettiği iddia edilen şahıslar, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekiplerin ortak çalışması ile İstanbul Silivri’de bir villada yakalanarak Didim’e getirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin olayın ardından Didim’de bulunduğu yerlerin güvenlik kamera görüntüleri ve HTS kayıtlarından yola çıkan emniyet güçleri, olayın azmettiricisi olduğu şüphesiyle 2 kişiyi Didim’de gözaltına aldı. Gözaltına alınan olayın tetikçisi olduğu iddia edilen M.A.S.’nin emniyette susma hakkını kullandığı, azmettirici olduğu iddiası ile gözaltına alınan iş adamı A.O.’nın da tüm iddiaları reddederek, olaydaki kişileri tanımadığını ileri sürdüğü öğrenildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan M.A.S, E.A., C.T., H.A., A.O. ve M.O. isimli 6 şüpheli Didim Adliyesine sevk edildi.



3 kişi tutuklandı


Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden E.A., M.A.S. ve M.G. tutuklanırken, A.O., M.O. ve C.T. denetim imzası atmak ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest kaldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.