EKONOMİ - 26 Ocak 2024 Cuma 09:51

Koçarlı Türkiye’nin künar deposu haline geldi

A
A
A
Koçarlı Türkiye’nin künar deposu haline geldi

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Türkiye’nin önemli tarım zenginliklerinden biri olan künarın deposu haline geldi. Türkiye’deki künar kozalaklarının büyük bir kısmının toplandığı Koçarlı’da işlenen ürünler dünyanın çeşitli ülkelerinde ve ülke genelinde tüketime sunuluyor.



Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’ın Koçarlı ilçesi künar üreticiliğindeki liderliğini korurken bu alandaki özel sektör yatırımları ile de ülkenin künar işleme ticaret merkezi haline geldi. Zengin tarım arazileri, iklim şartları ve Koçarlı Belediyesi’nin tarımı destekleyen yerel yönetim politikaları, Koçarlı ilçesini künarın merkezi haline getirdi. İlçedeki üretimin yanı sıra Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden toplanan künarlar Koçarlı’ya getiriliyor. Burada işlenen künarların meyveleri önemli bir besin maddesi olarak tüketime sunulurken, çok değerli bir yakıt olan kabuk ve kozalaklar da pek çok işletmenin enerji ihtiyacını karşılarken künar işletmeleri bölgedeki istihdama da önemli katkı sağlıyor.



Künar’ın artık Koçarlı ilçe özdeşleştiğini belirten Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, belediye olarak ilçedeki yatırımcılara her türlü desteği sunmaya gayret gösterdiklerini belirterek, "Yatırım yapıp bir yandan ülke ekonomisine katkı sağlayıp diğer yandan da istihdam oluşturan herkese müteşekkiriz" dedi. bitkiyi en iyi şekilde işleyerek tüketicilerle buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.



Koçarlı Türkiye’nin künar deposu haline geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de imece usulü iftar: Okul içinde Ramazan bereketi Edirne’de Ramazan ayının manevi atmosferi okul içerisinde düzenlenen imece usulü iftar programıyla yaşadı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler aynı sofrada buluşarak hem oruçlarını birlikte açtı hem de paylaşmanın bereketini hep birlikte hissetti. İlhami Ertem Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programda, velilerin evlerinde hazırladığı yöresel yemeklerle kurulan iftar sofraları, eski mahalle kültürünü aratmayan görüntüler oluşturdu. Okulun salon ve koridorlarında kurulan masalarda öğrenciler aileleriyle birlikte iftar saatini bekledi. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen programda Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhu ön plana çıktı. 12. sınıf öğrencisi Damla Nur Öz, organizasyonun kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirterek, "Bugün çok farklı bir ortam var. Herkes evinde hazırladıklarını getirdi. Aile arasında yapıyorduk ama burada arkadaşlarımızla birlikte olmak çok güzel. Kendi aramızda büyük bir etkinlik oldu" dedi. İftar öncesinde yapılan duada katılımcılar hep birlikte ellerini açarak, "Milletimizi her türlü belalardan, musibetlerden uzak eyle. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cennet olan Ramazan’ı hayırlı eyle Ya Rabbi" duasına amin dedi. Okul yönetimi ve velilerin iş birliğiyle gerçekleştirilen imece usulü iftar programı, yalnızca bir yemek organizasyonu olmanın ötesine geçerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ramazan ayının manevi ikliminde aynı çatı altında buluşan öğrenciler ve aileler, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.
İstanbul Bahçelievler’de uyuşturucu satıcılarına operasyon: Jandarmaya ateş açıldı Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen planlı operasyonda, Bahçelievler’de uyuşturucu sattıkları tespit edilen kişiler ile bölgede konuşlanan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekipleri arasında sıcak çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 Jandarma personeli yaralandı. Yürütülen çalışmada H.K.(17) ve O.I. isimli şüpheliler yakalandı. Olay, saat 22:00 sıralarında Bahçelievler ilçesi Metin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen planlı operasyonda, Bahçelievler’de 3 şüpheli kişinin uyuşturucu madde alışverişi yaptığı tespit edildi. Bölgede konuşlanan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekiplerini gören 3 şüpheli, silahlarına davranarak ateş açtı. Çıkan sıcak çatışmada 2 Jandarma personeli yaralandı. Kaçtıkları araca çok sayıda kurşun isabet etti Çıkan sıcak çatışma sonrası, 3 şüpheli 34 PT 598 plakalı araçla olay yerinden kaçmaya çalıştı. Jandarma ekipleri aracı sıcak takibe aldı. Şüphelilerin kaçmaya çalıştığı araca çok sayıda kurşun isabet etti. Şüpheli 3 kişi Bağcılar, Kıbrıs Caddesi’nde kaçtıkları araçla kaza yaptı. Şüpheli H.K (17) ve O.I. Bağcılar İlçe Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından yakalanırken, üçüncü şüphelinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yakalanan 2 şüpheli, hakkında "Görevli Memura Mukavemet", "6136 sayılı Kanuna Muhalefet" ve "Kasten Öldürmeye Teşebbüs" suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.