ASAYİŞ - 14 Ocak 2026 Çarşamba 16:51

Kreşte çocuklara şiddet iddiasıyla 6 sanık hakim karşısına çıkacak

A
A
A
Kreşte çocuklara şiddet iddiasıyla 6 sanık hakim karşısına çıkacak

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren bir kreş ve gündüz bakımevinde 2-3 yaş grubundaki çocuklara yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet uygulandığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında 3’ü öğretmen olmak üzere toplam 6 kişi hakkında dava açıldı.


Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sınıf öğretmenleri A.Ç. ile çocuk bakıcısı B.G.’nin görevleri sırasında sorumlulukları altındaki çocuklara sistematik biçimde şiddet uyguladıkları, bu eylemlerin disiplin sınırlarını açıkça aştığı ifade edildi. İki öğretmenin ’çocuğa karşı eziyet’ suçundan yargılanmaları talep edildi. İddianamede ayrıca, kreşin sahibi B.İ.Y., kurum müdürü A.Y., müdür yardımcısı ve psikolog B.T.M. ile hareket koordinasyon ve jimnastik öğretmeni C.Y.’nin, yaşananlara tanık olmalarına ya da velilerden gelen bildirimlerle durumdan haberdar edilmelerine rağmen yetkili mercilere ihbarda bulunmadıkları kaydedildi. Bu isimler hakkında ise ’suçu bildirmeme’ suçundan dava açıldı.


2024 yılı Mart ayında ailelerin çocuklarında gözlemledikleri davranış değişiklikleriyle gün yüzüne çıkan ve ailelerin pedagog eşliğinde çocuklarıyla yaptığı görüşmelerde, kreşte görevli personelin sert ve uygunsuz davranışlarda bulunduğunun anlatıldığı, bunun üzerine güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiği, kamera görüntülerinde çocukların itilerek yere düşürüldüğü, sert müdahalelere maruz kaldığı anların yer aldığı görüldü. Söz konusu görüntülerin ardından 8 çocuktan 6’sının ailesi savcılığa başvurarak şikayetçi oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce de kreş hakkında idari ve cezai işlem uyguladı. Ailelerin çocuklarını kurumdan almasının ardından kreşin eğitim faaliyetlerine son verdi.


Dosyada yer alan müşteki ifadelerinde, bazı velilerin durumu kuruma bildirdiği ancak herhangi bir önlem alınmadığı, şiddet içeren davranışların farklı tarihlerde tekrarlandığı ve süreklilik arz ettiği iddia edildi. Hazırlanan iddianamede çocukların itilmesi, yere düşürülmesi, saçlarının çekilmesi, bez değişimlerinin sınıf ortamında yapılması ve ceza duvarı benzeri uygulamalarla psikolojik baskı kurulması gibi çok sayıda eyleme yer verildi. Bu uygulamaların çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine zarar verdiği vurgulanarak ’çocuğa karşı eziyet’ suçunun işlendiği kanaatine varıldığı belirtildi.


Toplanan deliller doğrultusunda dava açılması için yeterli şüphenin oluştuğu belirtilirken, iddianame Aydın 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.



Kreşte çocuklara şiddet iddiasıyla 6 sanık hakim karşısına çıkacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Üç evi soydu, 13 kilometrelik alanda 90 kamera incelenerek yakalandı Aksaray’da 3 ayrı evi soyup 750 bin lira değerinde eşya çalan hırsız, polisin 13 kilometrelik alanda 90 ayrı kamera incelemesi sonucu yakalandı. Hırsızlık olayları, Hasas, Kurtuluş ve Küçük Bölcek mahallelerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, balkon ve pencere demirlerini kırarak evlere giren şahıs, 750 bin lira değerinde malzeme çalarak kayıplara karıştı. Mağdur vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şahsın izini sürdü. Güvenlik kameralarından çalışmaya başlayan ekipler bölgedeki 78 güvenlik kamerası ve 12 Kent Güvenlik Sistemi (KGYS) kameraları olmak üzere toplam 90 kameranın görüntülerini izledi. 13 kilometrelik bir alanda gerçekleştirilen kamera takibi sonucu şüphelinin kimliği belirlendi. Bu kez A.B. (45) isimli şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan asayiş ekipleri, teknik ve fiziksel takip sonucu şahsın Hamidiye Mahallesi’nde bir evde olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ikamete yönelik operasyon düzenleyen polis şahsı yakalanarak gözaltına aldı. Şahsın bulunduğu ev ve bazı iş yerlerinde yapılan aramalarda çaldığı eşyaların bir kısmı bulunarak sahiplerine teslim edildi. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şahıs buradaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beyoğlu Yeni Çarşı: 0 - Fenerbahçe: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda TFF 2. Lig ekibi Beyoğlu Yeni Çarşı ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Talisca’nın ceza yayı gerisinden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü. 26. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında Szymanski’nin pasında toplu buluşan Nene, Duran’a bıraktı. Bu oyuncu altıpasın üzerinde Sedat Komi’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Turgut Doman, penaltı noktasını gösterdi. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen Doman, penaltıyı iptal etti. 40. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan Oğuz Aydın’ın vuruşunda kaleci Beytullah Buğra İpek meşin yuvarlağı kornere çeldi. Stat: Recep Tayyip Erdoğan Hakemler: Turgut Doman, Samet Çavuş, Murat Ergin Gözütok Beyoğlu Yeni Çarşı: Beytullah Buğra İpek, Batuhan Ekinci, Burak Yamaç, Murat Arda Ayhan, Ali Eren İyican, Mustafa Kaçan, Eren Büyükbaş, Alhan Kurtoğlu, Alperen Yılmaz, Sedat Komi, Arda Çeşmebaşı Yedekler: Muhammed Fatih Yeniay, Emir Terzi, Yiğit İfet Has, Göktan Işılak, Arif Emre Eren, Emre Burgaz, Mustafa Arda Akkaş, Ali Keten, Barış Zeren, Emre Can Yeşilöz Teknik Direktör: Efe İnanç Fenerbahçe: Mert Günok, Nene, Yiğit Efe Demir, Çağlar Söyüncü, Oğuz Aydın, Fred, İsmail Yüksek, Szymanski, Talisca, Musaba (Mert Müldür dk. 23), Duran Yedekler: Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Guendouzi, Bartuğ Elmaz, Alaettin Ekici, Kamil Efe Üregen, Ercüment Sancaklı, Selahattin Sevim Teknik Direktör: Domenico Tedesco