ASAYİŞ - 09 Nisan 2026 Perşembe 14:46

Teslime Hanedan’ın ölümüne ilişkin mahkemeden karar çıktı

A
A
A
Teslime Hanedan’ın ölümüne ilişkin mahkemeden karar çıktı

Aydın’ın Efeler ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında zeytinlik alanda başından vurulmuş halde bulunan üniversite öğrencisi Teslime Hanedan’ın (20) ölümüne ilişkin ikinci dava bugün görülürken, sanık olarak yargılanan sevgilisi Efe F. hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.



6 Ağustos 2025 Çarşamba günü Efeler ilçesi Kalfaköy yolu yakınlarında meydana gelen olayda, üniversite öğrencisi Teslime Hanedan’ın (20) başından tabancayla vurularak öldüğü belirlenmişti. Olayla ilgili çelişkili ifadeler verdikleri öğrenilen Teslime Hanedan’ın erkek arkadaşı Efe F.’nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alınmış, Efe F. cinayet şüphesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Efe F. hakkında ‘tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. Cinayet zanlısı olarak yargılanan Efe F., bugün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ikinci kez hakim karşısına çıktı. Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanığın yargılanma sürecine ilişkin görülen mahkemede taraflar hazır bulunurken, hakim karşısına çıkan Efe F. savunmasında Teslime’yi kendisinin öldürmediğini ve intihar ettiğini öne sürerek beraatını talep etti.



Sağlık personelleri dinlendi


Olay günü ihbar üzerine bölgeye giden sağlık personelleri de mahkemede tanık olarak dinlendi. Sağlık personeli G.K.; "Olay tarihinde ‘bir ateşli silahlı canına kıyma vakası olduğu’ ihbarı geldi. Hatta hastanın nefes aldığı da söylendi. Olay yerine ambulansla intikal ettik. Gittiğimizde nefes almıyordu. Tüm ölüm belirtileri oluşmuştu. İlk olay yerine gittiğimizde yanında erkek bir şahıs vardı ama karanlık olduğu için buradaki sanık olup olmadığını bilmiyorum. Bu erkek şahıs kendisini hastanın erkek arkadaşı olarak tanıttı. Kendisine olay hikayesinin nasıl olduğunu sorduğumuzda, kız arkadaşına ulaşamadığını ve uygulama üzerinden nerede olduğunu bulup geldiğini söyledi" dedi.



Diğer sağlık personeli tanık İ.A. ise "Olay tarihinde bize canına kıyma diye anons geldi. Oraya gittiğimizde buradaki erkek şahıs oradaydı ve panik halindeydi. Hastanın kendisini vurarak canına kıydığını söyledi. Bul uygulamasından bulduğunu, buraya geldiğini ve kendisinin canına kıydığını söyledi" şeklinde konuştu.



Mahkemeye SEGBİS üzerinden bağlanan ve olay tarihlerinde yanlarında olan tanık A.P. ise olay günü ve öncesinde yaşananları anlatarak "Beni U.B. aradı. ‘Teslime kafasına sıkmış acil gelmen lazım’ dedi. Olay yerine geldiğimizde ambulansın olduğu yere gittim. Yerde Teslime’yi gördüm üstü kapatılmıştı. Efe, o an kendinde değildi, ilk başta bir şey konuşamadım. Daha sonra hep beraber yanına gidip sorduk, hiçbir şey söylemedi" dedi.



Teslime’nin babası Beytullah Hanedan ise mahkemede, "Tanık beyanları çelişkilidir. En ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz" dedi.


Tekrar savunması alınan sanık Efe Fidan da "Suçlamaları kabul etmiyorum. Olay benim anlattığım şekilde oldu. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.


Tanıkların dinlenmesinin ardından İddia Makamı yeniden iddianameyi okuyarak Efe F.’nin olayı daha önceden planladığını, tasarlayarak öldürdüğünü ve intihar süsü vermek istediğini öne sürerek sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.


Sanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti Efe F.’nin ‘kadına karşı nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası almasına ve ruhsatsız silah bulundurmak nedeniyle de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.



"Biz adaletin yerini bulduğunu düşünüyoruz"


Mahkeme çıkışında açıklamalarda bulunan Hanedan ailesinin avukatı Ahmet Çetinbilek; "6 Ağustos 2025 tarihinde hayatını kaybeden Teslime Hanedan’ın cinayeti ile ilgili ikinci celse duruşması yapıldı ve bir karara bağlandı. Sandık Efe Fidan hakkında kasten öldürmeden dolayı ceza verildi. Aynı zamanda bunun kadına karşı işlendiğinden bahisle nitelikli hal uygulandı ve ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi. İddia makamı aynı mütalaayı tekrar etti. Mahkeme sadece burada tasarlayarak değil bunun kadına karşı kasten öldürme olduğuna kanaat getirdi. Bu ceza verildi ancak, 2 hafta içerisinde mahkeme bu kararı hangi gerekçeyle verdiğini açıklayacak. Gerekçeli karar açıklandıktan sonra sanık müdafileri İzmir İstinaf Mahkemesi’ne itiraz edeceklerdir. Şu an yerel mahkeme aşaması bitti. Biz adaletin yerini bulduğunu düşünüyoruz. Bu davada da toplanan somut deliller uyarınca sanığın suça eğilimli kişiliği ve daha önceden atmış olduğu tehdit mesajları, madde bağımlılığı, sanık Efe’nin tanıklarla olan beyanındaki çelişkiler, otopsi raporundaki darp, cebir bulguları, tape kayıtlarındaki dökümler incelendiğinde, aslında biz bunun tasarlayarak bir cinayet olduğunun kanaatindeyiz ancak mahkeme bunun tasarlayarak olmadığını kanaat getirdi. Biz bu noktada bir itirazda bulunacağız. Üst mahkemeye bunun aynı zamanda tasarlayarak bir cinayet olduğu konusunda itirazlarımızı yapacağız. Mahkeme kasten öldürmenin haricinde sanığın ruhsatsız silah sebebiyle de cezalandırılmasına karar verdi. Sanık bundan dolayı da 2 yıllık bir hapis cezası aldı" dedi.



Mahkeme çıkışında karara ilişkin konuşan baba Beytullah Hanedan ise "Çocuğumun kanı yerde kalmadı. Adalet yerini buldu" şeklinde konuştu.



Teslime Hanedan’ın ölümüne ilişkin mahkemeden karar çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin Artvin’de Bal Çalıştayı düzenlendi Artvin’de arıcılığın geliştirilmesi, bal üretiminin kalitesinin artırılması ve Artvin balının ulusal ile uluslararası alanda daha güçlü bir marka haline getirilmesi amacıyla Bal Çalıştayı düzenlendi. ’Artvin’in Altın Değeri Bal’ temasıyla Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda, sektörün mevcut durumu ve geleceği masaya yatırıldı. Programda konuşan Vali Vekili İsmail Erdoğan, Artvin’in zengin florası, Macahel Biyosfer Rezerv Alanı ve ekolojik çeşitliliğiyle arıcılık açısından Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek "Artvin’de 2 bin 700’den fazla bitki türü bulunuyor. Hatila balı ve Arhavi kestane balı coğrafi işaret aldı. Diğer bal türlerimiz için de çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 112 bin aktif koloni ve yıllık 1400 tona yaklaşan üretimle arıcılık, ilimiz için önemli bir ekonomik değer oluşturuyor" dedi. "Arıcılık sadece bal üretimi değil, doğayı korumak ve kırsalı ayakta tutmak açısından da büyük önem taşıyor" Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ise Artvin balının markalaşmasına vurgu yaparak "Artvin balının ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir marka haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arıcılık sadece bal üretimi değil, doğayı korumak ve kırsalı ayakta tutmak açısından da büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt da konuşmasında arıcılığın önemine dikkat çekerek "Arılar yalnızca bal üretimiyle değil, tarımsal verimliliğin artırılması ve ekosistemin sürdürülebilirliği açısından hayati bir rol üstlenmektedir. Artvinli arıcılarımızın özverili çalışmalarıyla üretilen bal hem sofralarımıza hem de il ekonomimize önemli katkılar sağlamaktadır. Artvin balını daha ileriye taşımak, markalaşma sürecini güçlendirmek ve üreticilerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için ortak akılla hareket ediyoruz" diye konuştu. "Kafkas arısının genetik yapısını ortaya koyduk ve bu değerli türün korunmasını sağladık" Çalıştayda söz alan akademisyenler de Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik açısından zenginliğine dikkat çekerek Kafkas arısının genetik olarak korunmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Kandemir, "Yıllardır yürüttüğümüz bilimsel çalışmalarla Kafkas arısının genetik yapısını ortaya koyduk ve bu değerli türün korunmasını sağladık" diye konuştu. Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda; iklim değişikliği, arıcılığın korunması, bal dışı arı ürünleri ile üreticilerin sorunları gibi konularda sunumlar yapıldı. Program, arıcıların talep ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.
Aydın Aydın Büyükşehir ilçelerde yol çalışmalarına devam ediyor Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Aydın’ın tüm ilçelerinde sürdürdüğü çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde kentin dört bir yanında çalışmalar hayata geçiriliyor, yatırımlar Aydınlılar ile buluşturuluyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında güncel olarak; Didim ilçesinde Yalı, Aşık Veysel ve 1001. Caddeler ile muhtelif noktalarda, Nazilli ilçesinde Kavacık, Yaylapınar, Karahallı ve Aşağı Yakacık Mahallelerinde, İncirliova ilçesinde Hacıaliobası, Karagözler, İsafakılar, Acarlar ve Sandıklı Mahalleleri ile muhtelif noktalarda, Karacasu ilçesinde Işıklar, Yazır ve Karabağlar Mahallelerinde, Efeler ilçesinde Sabahattin Ali, Zeytin Dalı, Doğu Aydın, Batı Aydın, Milet ve İzmir Bulvarlarında, A1 kanal yolunda, Kemer Mezarlığı’nda, Paşa Yaylası’nda, Fidanlık ve Şehit Deniz Astsubay Özgür Kahraman Caddelerinde ve Eğrikavak Mahallesi’nde, Yenipazar ilçesinde İlyas Caddesi’nde ve muhtelif noktalarda, Germencik ilçesinde Turanlar ve Kızılcagedik Mahallelerinde, Söke ilçesinde Güneyyaka, Ağaçlı, Karakaya, Çavdar ve Güllübahçe Mahallelerinde, Sultanhisar ilçesinde Malgaçmustafa, Kabaca ve Uzunlar Mahallelerinde, Buharkent ilçesinde Çağlayan Caddesi’nde, Köşk ilçesinde Ketenyeri ve Başçayır Mahallelerinde, Bozdoğan ilçesinde Yazıkent ve Hışımlar Mahalleleri ile muhtelif noktalarda, Karpuzlu ilçesinde Yağcılar Mahallesi’nde, Koçarlı ilçesinde Çulhalar ve Halilbeyli Mahallelerinde, Kuşadası ilçesinde Yaylaköy Mahallesi’nde, Çine ilçesinde Yörükler, Doğanyurt, Çatak ve İbrahimkavağı Mahallelerinde ve Kuyucak ilçesinde Belenova, Musakolu ve Ovacık Mahallelerinde eş zamanlı çalışmalar sürdürülüyor. Kırsal mahallelerden kent merkezlerine kadar yol yapım, bakım ve yenileme uygulamaları aralıksız sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, planlı çalışmalar kapsamında Aydın’ın birçok noktasında eş zamanlı yürütülen çalışmalarını hızla tamamlıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm ilçelerde çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti. Başkan Çerçioğlu, "Aydınımızın dört bir yanında sürdürdüğümüz çalışmalarımızla kentimizin ulaşım altyapısının gücüne güç katıyoruz. Yatırımlarımızı, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Hizmetle büyüyen Aydın" ifadelerini kullandı.
Denizli Çivrilli berberden dayanışma örneği Çivril’de berberlik yapan Nejdet Çakmakçı, artan hayat pahalılığına dikkat çekmek ve vatandaşlara destek olmak amacıyla öğrenci, emekli, asgari ücretli ve kiracılar için indirimli tarife uygulamasına geçti. İşletmede ayrıca ihtiyaç sahipleri için "askıda tıraş" hizmeti başlatıldı. Çivril’de faaliyet gösteren berber Nejdet Çakmakçı, ekonomik zorluklara karşı dikkat çeken bir uygulamayı hayata geçirdi. Sektörde tıraş ücretlerinin yükseldiği dönemde Çakmakçı, öğrenci, emekli, asgari ücretli ve kiracılar için tıraş ücretini 150 TL olarak belirledi. İşletmede ayrıca "askıda tıraş" uygulaması da başlatıldı. Bu kapsamda hayırseverler tarafından karşılanan ücretlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz tıraş hizmeti sunuluyor. Günlük belirli sayıda kişinin bu uygulamadan faydalanabildiği belirtildi. Uygulamanın amacının dayanışma kültürünü güçlendirmek olduğunu ifade eden Çakmakçı, ekonomik şartların her kesimi zorladığını belirterek, "Herkes geçim mücadelesi veriyor. Bu süreçte birbirimize destek olmamız gerekiyor. Hem farkındalık oluşturmak hem de imkânı kısıtlı olan vatandaşlara katkı sağlamak istedik" dedi. Daha önce şehit aileleri ve gazilere yönelik ücretsiz tıraş uygulaması başlattığını da hatırlatan Çakmakçı, vatandaşların alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek, özellikle emekli ve dar gelirli kesimin tıraş sıklığını azalttığını ifade etti. Çakmakçı, geleneksel dayanışma anlayışını yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, "Askıda tıraş uygulamasıyla hem yardımlaşmayı artırmak hem de ihtiyaç sahiplerine destek olmak istiyoruz" diye konuştu.