GÜNDEM - 19 Şubat 2026 Perşembe 21:32

Vali Canbolat şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluştu

A
A
A
Vali Canbolat şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluştu

Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde şehit ve gazi aileleri onuruna iftar programı düzenlendi.



Kamu kurum müdürleri ve siyasi parti başkanlarının katıldığı iftar programı, Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın konuşmasıyla başladı. Şehit ailelerine hitap eden Canbolat, "Aziz şehitlerimizin değerli aileleri sizler bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın bizlere bıraktığı en kıymetli emanetlersiniz. Evladını, eşini, kardeşini, babasını bu mukaddes vatan uğruna toprağa veren sizler sabrın, metanetin ve vakurun timsalisiniz. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki devletimiz ve milletimiz aziz şehitlerimizin hatırasını da sizlerin onurlu duruşunu da daima baş tacı etmeye devam edecektir. Milletimiz tarih boyunca söz konusu vatan olduğunda canını ortaya koymaktan asla tereddüt etmemiştir. Bayrağımızın göklerde dalgalanmasının, ezanımızın semalarımızda yankılanmasının arkasında bu yüksek fedakarlık rubu vardır. İnancımızda şehitlik ilahi mertebelerin en yücelerindendir. Şehitlik makamı milletimizin gönlünde en müstesna ve aziz bir yere sahiptir" dedi.



Gazilere de seslenen Canbolat, "Değerli gazilerimiz sizler de aynı iman ve kararlılıkla vatan savunmasında en ön safta yer aldınız. Cesaretinizle, fedakarlığınızla ve kahramanlığınızla milletimizin gururu oldunuz. Bu kutsal görev uğruna yaralandınız bedel ödediniz. Fakat asla geri adım atmadınız. Sizlere olan minnet ve şükranlarımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Bu aziz millet sizlere gönülden bağlıdır ve her daim bizler de sizlerin yanınızdayız" diye konuştu.



Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğunu dile getiren Canbolat, konuşmasının sonunda başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri ise minnet ve şükranla andı.



Vali Canbolat’ın konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açılırken, programda sahnelenen semazen gösterisi de davetlilerden büyük beğeni topladı.



Program, şehit aileleri ve gazilerle yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.



Vali Canbolat şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Okan Kocuk: "Turu geçen taraf olmak istiyoruz" SAMSUN (İHA) – Samsunspor kalecisi Okan Kocuk, KF Shkendija galibiyetinin ardından Samsun’da da iyi bir skor alarak turu geçen taraf olmak istediklerini söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında deplasmanda Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija’yı 1-0 yenen Samsunspor’da kaleci Okan Kocuk maç sonunda açıklamalarda bulundu. Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Okan Kocuk, "Yeni hocamızla ilk maçımıza çıktık. Kazandığımız için mutluyuz. Oyun anlamında bazı sorunlar var. Yeni hocamızla iyi bir ivme yakalamak istiyoruz. Fink ile 2-3 defa antrenman yapabildik. Bize tecrübelerini aktarmaya çalıştı. İçeride güzel bir enerji var. Biz de hocamızın isteklerini en iyi şekilde sahaya yansıtmak istiyoruz. Bugün galip gelmek çok önemliydi. Samsun’a avantajlı skorla dönmek de önemliydi. Bunu başardığımız için mutluyuz. Samsun’da da iyi bir oyun ve skorla turu geçen taraf olmak istiyoruz" dedi. İrfan Can Eğribayat ile girdiği forma rekabetinin takıma olumlu yansıdığını da dile getiren Kocuk, "Takım içerisinde çok güzel bir rekabet var. 2 çok iyi kalecimiz var. Hocamız kime şans verirse, kim oynarsa oynasın Samsunspor için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Kimin oynayıp, oynamayacağı hiç önemli değil. Çünkü en önemlisi Samsunspor camiası. Samsunspor’a kimin faydası dokunacaksa o sahada yer alacaktır. İrfan Can Eğribayat ile güzel bir rekabet içerisindeyiz. Bunun takıma da güzel yansıyacağını düşünüyorum. Umarım ivme yakalayarak yukarılara doğru gideriz" diye konuştu.
Samsun Thorsten Fink: "Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, KF Shkendija galibiyetinin ardından tarih yazmaya devam etmek istediklerini söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında deplasmanda Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija’yı 1-0 yenen Samsunspor’da Teknik Direktör Fink maç sonunda açıklamalarda bulundu. Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Thorsten Fink, "Hoca olarak Samsunspor’un başında ilk maçıma çıktım. Bugünkü galibiyet bu anlamda çok önemliydi. Hem takım hem şehir hem de taraftarımız için bu galibiyetten ötürü çok mutluyum. Bize destek olmak için buraya gelen taraftarlara galibiyet armağan etmek de çok önemliydi. Henüz her şey bitmiş değil. Şu anda hiçbir şey elde etmedik. Bu yüzden oyun tarzımızı kendi evimizde de göstermek zorundayız. Taraftarımız önünde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Şimdiye kadar tarih yazmıştık, tarih yazmaya da devam etmek istiyoruz. Oyunun genelinde kontrol bizdeydi. Tehlikeli ataklar yakaladık, topa sahip olan da bizdik. Üçüncü bölgede çok etkiliydik. Takımım, verdiğim direktifleri gerçekleştirdi" dedi. Oyuncu değişikliklerinin geç yapıldığına dair gelen soruyu da cevaplayan Fink, "Oyuncu değişiklikleri maça bağlı gelişen bir olay. Oynanan maçta nasıl hissediyorum, oyuncularım nasıl hissediyor bu önemli. Elbette değişiklikler olacak. Forvette değişiklik gerekiyorsa bugün olduğu gibi olacak. Ndiaye penaltıyı kaçırdı. Belki özgüven ile alakalıydı. Zaten Mouandilmadji de antrenmanlarda iyi bir performans gösteriyor. Ndiaye’nin yerine geçebileceğini hissettiğim için öyle bir değişiklik yaptım. Son dakikalara kadar orta sahada bir değişiklik gerçekleştirmedim çünkü hem defans hem de orta sahada iyi bir performans sergiledik. Zeki Yavru ve Joe Mendes de iyi performans gösterdi. Takımın geri kalanında iyi oyuncular olduğundan değişlik yapmadım. Bu oyundan oyuna farklılık gösterebilir" diye konuştu.
Samsun UEFA Konferans Ligi: KF Shkendija: 0 - Samsunspor: 1 (Maç sonucu) UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Samsunspor, deplasmanda Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija’yı 1-0 yendi. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 51. dakikada seri çalımlarla Samsunspor ceza sahasına giren Besart Ibraimi’nin uzak direğe şutunda top az farkla auta çıktı. 54. dakikada Ntcham’ın ara pasında ceza sahası sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Assoumou’nun şutunda kaleci Gaye son anda topu çeldi. 66. dakikada Mendes’in sağdan ortasına iyi yükselen Ndiaye’nin kafa vuruşunda kaleci Gaye topu kurtardı. 77. dakikada Holse’nin sağdan ortasında -sağ direğin yakınından Mouandilmadji’nin şutunda top filelerle buluştu. 0-1 88. dakikada Ntcham’ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mouandilmadji’nin şutunda top direğin sağından auta çıktı. Stat: Tose Proeski Arena Hakemler: Rohit Saggi, Anders Olav Dale, Jörgen Valstadsve (Norveç) KF Shkendija: Baboucarr Gaye, Mevlan Murati, Imran Fetai, Anes Meliqi, Ronaldo Webster, Adamu Alhassan (Drilon Islami dk. 46), Reshat Ramadani (Endrit Krasniqi dk. 67), Fabrice Tamba (Lorik Jakupi dk. 90+3), Arbin Zejnulai, Sebastjan Spahiu (Vane Krstevski dk. 85), Besart Ibraimi (Fahd Moubeti dk. 67) Yedekler: Astrit Amzai, Ferat Ramani, Nazif Ceka, Atdhe Mazari, Numan Ajetovic Teknik Direktör: Jeton Beqiri Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Olivier Ntcham, Joe Mendes, Carlo Holse (Celil Yüksel dk. 90+3), Jaures Assoumou (Ebrima Ceesay dk. 85), Cherif Ndiaye (Marius Mouandilmadji dk. 72) Yedekler: Efe Törüz, İrfan Can Eğribayat, Enes Albak, Toni Borevkovic, Soner Gönül, Yunus Emre Çift Teknik Direktör: Thorsten Fink Gol: Mouandilmadji (dk. 77) (Samsunspor) Sarı kartlar: Makoumbou, Ceesay, Holse (Samsunspor)
İstanbul Domenico Tedesco: "Kesinlikle bu maçı kaybetmeyi hak ettik" Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Nottingham Forest karşısında birebir mücadelelerin hepsini kaybettiklerini belirterek, İngiliz ekibine karşı planla ilgili, "Hiçbir şey işe yaramıyordu. İlk golü nasıl yediğimizi görürseniz çok şey anlatıyor. Kesinlikle bu maçı kaybetmeyi hak ettik" dedi. UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Nottingham Forest’e 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Tedesco, ilk olarak takımda ilk kez 11 oynayan Sidiki Cherif’in performansıyla ilgili, "Cherif, net bir oyuncu. Sadece gelecek için değil. Her zaman kendisinin genç bir oyuncu olduğundan bahsettim. Bu akşam kendisi sorunumuz değildi. Pres yaptı, koşular yaptı. İkinci yarının başında bir kaç şans yakaladı ama bu forvetle alakalı değil" yanıtını verdi. "Her ikili mücadeleyi kaybettik" Son oynanan Trabzonspor maçında 3’lü orta sahanın hatırlatılması üzerine Tedesco, "Her hafta elmas oynayamayız. Çünkü ona karşı oynamak kolaydır. Bergen’de oynadığımızda ne yaptığımızı gördünüz. Sürpriz bir formasyon. Elmasa karşı nasıl oynayacağınızı biliyorsanız ona karşı oynamak kolaydır. Yeterli yoğunluk olmadı. Her ikili mücadeleyi kaybettik. İkili mücadeleyi kaybederseniz sistemden bahsedemeyiz" diye konuştu. "Skriniar’ın durumu ciddi görünüyor" Karşılaşmada sakatlanarak çıkmak zorunda kalan Milan Skriniar’ın durumuyla ilgili 40 yaşındaki teknik adam, "Yarın kontrol edeceğiz. Ama durumu ciddi görünüyor. Büyük bir problem" dedi. "Kesinlik bu maçı kaybetmeyi hak ettik" Tedesco, ilk yarıdaki analizi, topu rakibe vermek ve değişiklikler ilgili şöyle konuştu: "Hiçbir şey işe yaramıyordu. İlk golü nasıl yediğimizi görürseniz çok şey anlatıyor. Birebir mücadeleyi kaybediyorsunuz sonra golü yiyorsunuz. Kesinlikle bu maçı kaybetmeyi hak ettik. Bir takım iyi oynadı bir takım kötü oynadı. Sol taraftan memnun değildim. Trabzonspor maçında yoğun bir maç oynadı. Fiziksel olarak enerjisi bitmişti yeni oyuncular koymak istedim. Nene de aşırı yüklenme vardı. Bu sebeple ilk 11’de başlatmadık. Bu durumlardan başa çıkmalıyız. Tipik bir İngiliz takımı, yüksek bir fiziksel özellikte. Her ikili mücadelede bunu hissettik." Nottingham Forest’in yeni teknik direktörle ilk maçına çıkmalarına yönelik ise sarı-lacivertlilerin teknik patronu, "Herkes kendini göstermek isteyecekti. Çözümlerimiz vardı ama oynayamadık. Açıkçası iyi bir maç çıkarmadık" dedi. "Talisca ile de gitmek istedik ama işe yaramadı" Marco Asensio ve Talisca’nın bu maçtaki rollerine ilişkin ise Tedesco, şöyle dedi: "Talisca, bugün ikinci forvet olarak oynadı. Marco’yu kanattan içeri çekmek istedik. Sağ kanattaydı ve 10 gol attığını biliyorsunuz. Pozisyonunu sorgulamaya başladık. Merkezi bir 10’a kaydı. Sadece kutunun içindeki 4 kişiyle değil Talisca ile de gitmek istedik ama işe yaramadı. Pas oyunumuzu oraya getiremedik. Karşımızda iyi oyuncular vardı." Tedesco, Oğuz Aydın’ın forma giymemesiyle ilgili ise, "Profesyonel olarak antrenman yapıyor ama zamanı gelecektir." "Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi" Rövanş karşılaşmasında Jayden Oosterwolde ve Milan Skriniar’ın forma giyemeyecek olmasının önemli bir konu olduğunu da sözlerine ekleyen Tedesco, "Bu akşam çok fiziksel fark oldu. Çok istedik ama oyunu gördünüz. Bugün hiç şansımız yoktu. 5-0 da olabilirdi. 5-0 da olsa kabul ederdik. Bu konuda net olmamız, dürüst olmamız ve çözümler bulmamız gerekiyor" diye konuştu.