YEREL HABERLER - 29 Temmuz 2015 Çarşamba 14:11

Kırkpınar'da Balıkesir'in Gururu Olan Genç Güreşçi Ödüllendirildi

A
A
A
Kırkpınar'da Balıkesir'in Gururu Olan Genç Güreşçi Ödüllendirildi

Kırkpınar Güreşlerinde madalya kazanarak Balıkesir’in gururu olan Kepsutlu güreşçi Ufuk Yıldırım, Belediye Başkanı İsmail Cankul tarafından beşi bir yerde altın ile ödüllendirildi.
Tarihi 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Teşvik 1 Boyunda ikinci olarak madalya kazanan Kepsutlu Güreşçi Ufuk Yıldırım, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul tarafından beşi bir yerde altın ile Kepsut güreş ağası ve Kepsut Belediye Güreş Kulübü Başkanı tarafından da cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.
Kırkpınar’da kazandığı madalya ile memleketi Kepsut’a gelen Ufuk Yıldırım, Kepsut Belediye Güreş Kulübü Başkanı Rasim Yılmaz ve Güreş Antrenörleri İsmail Çaylak, Kadir Karaman ile birlikte Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’u makamında ziyaret etti. Kepsutlu güreşçilerin Kırkpınar’da boy göstererek derece almasının kendilerini sevindirdiğini belirten Başkan Cankul, Yıldırımın genç yaşta daha güzel başarılara imza atacağına inandığını ifade ederek, “Biz de her zaman hem madden hemde manen yanında olduğumuzu buradan özellikle bir kez daha ifade etmek isteriz. Daha nice başarılara ulaşmasını temenni ediyorum. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Balıkesir bölgesinde dereceye giren tek pehlivanımız ayrıca İlçemizin ve Balıkesir’in adını da duyurduğumuz için ayrıca gurur verici bir tablo. Mutluyuz. Allah yolunu açık etsin" dedi.
Kepsut Belediye başkanı İsmail Cankul 20 Ağustos’ta ilçede 6. kez düzenlenecek olan yağlı güreşlere tüm güreş severleri davet ederken, genç güreşçiyi ödüllendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.