YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 15:10

Altınoluk MYO'da Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

A
A
A
Altınoluk MYO'da Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Altınoluk Meslek Yüksekokulu 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenledi. Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir’in katıldığı törende 162 öğrenci mezun olma sevincini yaşadı.
Altınoluk Meslek Yüksekokulu’nun 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları için Antandros Amfi Tiyatro’da mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Edremit Belediye Başkan Vekili Bayram Kayahan, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Raif Sakin, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Edremit İlçe Jandarma Komutanı J. Kurmay Binbaşı Şahin Aydıncı, Edremit Koca Seyit Havalimanı Müdürü Mehmet Kaya, Edremit İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, üniversite birimlerinden yöneticiler, öğretim elemanları ve öğrenci velileri katıldı.
Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi, 7. dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Bilgisayar Programcılığı, Kimya Teknolojisi ve Tıbbi Aromatik Bilgiler bölümlerinden toplam 162 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’de yaptığı konuşmada, Balıkesir Üniversitesi’nin 100 aşkın eğitim geçmişi ve geleneğine sahip olduğunu ve tercih sıralamasında ilk 10’da yer aldığını belirterek “Üniversitemiz 10 fakültesi, 5 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüsü ve 36 bini aşkın kayıtlı öğrencisi ile üst düzeyde eğitim ve araştırma hizmeti vermektedir” dedi. Öğrenciler adına da Okul birincisi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Setaç Ogan bir konuşma yaptı. Altınoluk Fikri Dabaoğlu Vakfı Kurucusu hayırsever Fikri Dabaoğlu’da bir konuşma yaparak öğrencileri kutlayarak başarılar diledi.
Müzik dinletilerinin ardından okul birincisi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Setaç Ogan’a belgesi Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Kerim Özdemir, okul ikincisi Bilgisayar Programcılığı bölümünden Eren Aslan’a belgesi Edremit Belediye Başkan Vekili Bayram Kayahan ve okul üçüncüsü Tıbbi Aromatik Bilgiler bölümünden Halil Batuhan Şeker’e belgesi Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale tarafından verildi.
Ardından Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Selami Selvi ve öğretim elemanları tarafından tüm mezun öğrencilere belgeleri verildi. Törenin sonunda öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak 10 Yıl marşı eşliğinde mezuniyetlerini kutladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler Kastamonu’da düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılan vatandaşlar, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Sporun ve sağlıklı yaşam bilincinin arttırılması amacıyla, 81 ilde eş zamanlı olarak 11.’si düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’na, Kastamonu’da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde, Kastamonu’da düzenlenen tura, 250’dan fazla vatandaş katıldı. İl merkezindeki Kışla Parkı’nda toplanan bisikletliler, Sinanbey Kavağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’na vardı. Meydanda turun sonlanmasının ardından vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. "Amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı" Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı Mesut Şeker, “Biz Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadele için her türlü etkinliği yapıyoruz. 2011 yılından bu tarafa da bisiklet turlarını, sağlıklı bir yaşam için, farkındalık için gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 11’incisini gerçekleştirdik. Kastamonu’da güzel bir etkinlik oldu. Buradaki amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı. 250’den fazla katılımcı oldu. İnşallah amacına ulaşmıştır. Katılımcılarla Kışla Parkı’nda başladık, Sinanbey Kavşağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’nda turumuzu bitirdik. Bir yarış değil, amacımız bisiklet kullanarak vatandaşlara bağımlıkla mücadele kapsamında yapılan etkinlikleri gösterebilmekti” dedi.