SPOR - 04 Aralık 2016 Pazar 16:47

Filikopvski: "Bandırma’ya spor lisesi ve yeni salon yapılmalı"

A
A
A
Filikopvski: "Bandırma’ya spor lisesi ve yeni salon yapılmalı"

Banvit Başantrenörü Sasa Filipovski, Bandırma’ya spor lisesi ve yeni salon yapılması gerektiğini söyledi.
Banvit Başantrenörü Sasa Filipovski, takımının hedeflerini, Türk basketbolu hakkındaki düşüncelerini, takım organizasyonunu, lig ve Avrupa hedefleri ile Bandırma’daki yaşamını anlattı. Ligde lider durumda bulunan Banvit’in başarılı Başantrenörü, Türkiye Basketbol Ligi’nin şu anda Avrupa’nın en iyi ligi olduğunu belirterek, "Baktığınızda Euroleague oynayan, Avrupa’da mücadele eden takımlar var. Avrupa’da mücadele etmeyip de haftada bir maç oynayan takımların da çok kuvvetli takımlar olduğunu söyleyebilirim. İkinci liginde Avrupa’nın en iyi ikinci ligi olduğunu söylemeliyim. Ben burada Avrupa’nın en iyi koçları ile mücadele etmekten mutluyum" dedi.

"Oyunculara verdiğimiz sözleri günü gününe yerine getiriyoruz"
Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep deplasmanında takımın oyun kurucusu Thedore’un sakatlanması ardından oyunu yarıda bırakması ve ardından gelen mağlubiyeti değerlendiren Filipovski, Banvit’in profesyoneller tarafından yönetilen bir takım olduğunu, imkanlar neyse bu imkanlar dahilinde sporcular alınarak, verilen sözlerin de tutulduğunu ifade etti. Filipovski, "Çok iyi bir organizasyonuz. Her şey iyi yapılıyor. Oyunculara verdiğimiz sözleri günü gününe yerine getiriyoruz. Yabancı kuralından dolayı altıdan fazla yabancı alamıyoruz" diye konuştu.

"En iyi oyunumuzu sahaya koymaya çalışıyoruz"
Ligde Anadolu Efes, Darüşşafaka gibi takımların Banvit’ten 10 kat daha fazla bütçe kullanmalarının Banvit’in transfer ve oyun politikasını etkileyip etkilemediği yönündeki soruyu da cevaplandıran Filipovski, "Baktığınızda tabi ki böyle bütçeler var. Paranın önemli olmadığını söylemek mümkün değil. Para tabi ki önemli. Fakat biz de kadroyu kurarken, aç, istekli, daha yukarılarda oynamaya hazır oyuncuları tercih ediyoruz. O oyuncular da tam bizim düşündüğümüz gibi hırslarıyla, oyuna daha çok sarılıyorlar ve biz de bu şekilde diğer takımlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu demek değil ki biz şu ana kadar ligi domine ettik. Üç tane maçı uzatmada kazandık, bir maçı son topla kazandık. Biz en iyi oyunumuzu sahaya koymaya çalışıyoruz ve başarılı olduğumuzu da söyleyebilirim. Tabi ki çok derin bir kadromuz yok. Deneyimli Türk oyuncularımız kenarda yok. Bir sakatlık ve problem yaşarsak hemen takım sistemini değiştirmemiz, ya da başka bir formül bulup bu şekilde yarışa devam etmemiz gerekiyor" dedi.

"Biz adım adım gidiyoruz"
Banvit’in ligde ve Avrupa’da hedeflerini olduğunu belirten Sasa Filipovski, adım adım ilerlediklerini belirtti. Filipovski, "Her zaman oyuncularıma söylediğim bir şey var. Daima önümüzdeki ilk adıma bakmamız lazım. İlk adımı attıktan sonra sonraki ilk adımımız en önemli hale geliyor. Biz adım adım gidiyoruz. Diğer takımların farkındayız. Çok daha yüksek bütçeleri olduğunu, daha büyük hedefler peşinde koştuklarını, daha iyi koçlara sahip olduklarını biliyoruz, saygı duyuyoruz. İş play-off’lara geldiğinde tabi ki yüksek bütçeli kadrolar daha büyük şansa sahip olacak. Bugüne kadar işimizi iyi başardığımızı düşünüyorum. Bundan sonra da adım adım giderek başaracağımızı düşünüyorum. İyi organize olmak, iyi ilişkiler içinde olmak, dürüst olmak gibi iyi yaptığımız şeyler var. Bunlarla ön planda olmaya ve bu takımlarla yarışmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Bandırma’ya yeni salon ve spor lisesi yapılmalı"
Bandırma’da bir süredir gündemde olan kentin tek kapalı spor salonu olan Kara Ali Acar Spor Salonu’nun alternatifi olarak yapılması planlanan yeni kapalı spor salonu hakkındaki düşüncelerini de belirten Filipovski, "Genel olarak Bandırma’daki insanlardan, seyircimizden çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Burada bir defa çok önemli bir atmosfer oluşturuyorlar. Bu salon rakipler için çok zor bir salon. Çünkü her daim dolu bir salona ve çok ciddi bir baskı altında oynamak zorunda kalıyorlar. Bu bizim için çok büyük avantaj. Tek zor yanı seyahatlerimiz. Maçlardan dönerken feribotların çalışıp çalışmaması, onun haricinde kara yolundan dönüşlerimiz bize zorluk çıkartıyor. Bandırma’da gençlere çok büyük yatırım yapılıyor ama bariz olarak Bandırma’nın kısa süre içerisinde yeni bir kapalı spor salonuna ihtiyacı var. Ben bu salona en kısa zamanda Bandırma’nın kavuşacağını ümit ediyorum. Yeni salonla birlikte buradaki şartlar gençler için daha iyi olacak. Şu anda burada Türkiye’nin bir çok tarafından gelen genç, küçük oyuncular var. Eğitim yönünden de yapılması gerekenler var. Bence Bandırma’da bir spor okulunun bir spor lisesinin varlığı şartların değiştirilmesi ve düzenlenmesi bakımından faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.