YEREL HABERLER - 21 Ocak 2017 Cumartesi 15:55

Baca yangınları korkutuyor

A
A
A
Baca yangınları korkutuyor

Edremit Körfez ilçelerinde havaların soğuması ile birlikte baca yangınlarında büyük artış gözlenmeye başladı.
Hafta sonu Burhaniye, Havran ve Edremit’te odun ve kömür ile ısınan eski binalarda, soba bacalarının uzun süre temizlenmemesi yangınlara neden oldu.
Havran’da Büyükdere Mahallesi Hamambaşı Sokak’ta, Burhaniye’de Öğretmenler Mahallesi 1046. Sokak’ta, Edremit’te ise Tuzcumurat Mahallesi’nde çıkan baca yangınları itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesi ile söndürüldü. Yetkililer, yangın tehlikesi yaşanmaması için vatandaşı bacalarını temizlemeleleri konusunda uyardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir İşleri artan hamalların günlük kazancı 3 bin liranın altına düşmüyor Eskişehir’deki Reşadiye Camii önünde, adeta Hamal Pazarı olan bölgede günlük işte çalışmak için bekleyen emekçiler, işleri havaların ısınması ile arttı. Hamallar, yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek evlerini veya eşyalarını taşımak isteyen vatandaşların sayısının artması nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini söyledi. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan sıcaklıklar Reşadiye Camii önünde kurulan Hamal Pazarı’nda işleri arttırdı. Yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek ev ve eşya taşıma işlerine başlayan vatandaşlar kış aylarında bazı günler hiç iş almayan hamalların hem cebini doldurdu, hem de yüzünü güldürdü. Günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini dile getiren emekçi vatandaşlar işlerden memnun olduklarını belirtirken, ilerleyen günlerde yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini dile getirdi. Öte yandan, Hamal Pazarı’nda demirlerin üzerinde oturarak bekleyen vatandaşlar yetkililerden Reşadiye Camii’nin önüne bank yapılmasını talep etti. “Günlük kazancım 3 bin liradan aşağı düşmüyor” Eskişehir’de hamallık yapan Mithat Gök, “İşler 10 numara, çok güzel. Vatandaşların evlerini taşımaları sebebiyle talepler yüksek. Her gün ortalama 2 iş alıyorum, günlük kazanıyorum. Günlük kazancım 3 bin liradan aşağı düşmüyor. Durumdan memnunuz ve ilerleyen günlerde yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Buradan müşterilerimize şunu söylemek istiyorum, işçi alacağınız zaman mutlaka Reşadiye Camii’nin önüne gelin. Şu anda kişi başı ortalama taşıma ücreti bin 500 TL” dedi. “Yetkililer duysun sesimizi, belediye yapsın buraları” Reşadiye Camii önünde kurulan Hamal Pazarı’nda çalışan Aydın Osman ise yetkililere bir çağrıda bulunarak, “Yaklaşık 30 yıldır burada bekliyorum, hala 1 tane oturak koymadılar. Bakın millet halen demirlerin üstünde bekliyor. Tamam oturalım ama bu durum demirlere de zarar veriyor. Yetkililer duysun sesimizi, belediye yapsın buraları” ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik 22 bin 647 başvurunun yapıldığı toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi kura çekimi başladı. Vatandaşlar, kura çekimini heyecanla takip ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesini hayata geçirdi. Hobi bahçesi için kuraya hak kazanan vatandaşlar, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Basketbol Sahası’nda kura çekimine katıldı. Büyük salonda, dev ekranda, noter tarafından dijital olarak çekilen kurayı izlemek isteyen vatandaşlar, kura çekimini yerinden takip ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, çekiliş öncesi yaptığı açıklamada, “Çekilişimiz 8’inci noter yeminli kâtip kontrolünde yapılacak. Her bir hobi bahçesi için önce tüm katılımcılar ekrana yansıyacak, daha sonra şehit yakınları, gazi ve engellilerimiz asil ve yedekleri çekilecek. Aynı hobi bahçesi için emeklilerimizin çekilişine geçilecek” dedi. Hobi bahçelerin tamamının çekilişinin yapıldığını hatırlatan Türkmen, meclis kararı ile bu çekilişin yapıldığını belirterek, hayırlı, uğurlu olmasını ifade etti. 22 bin 647 başvuru sahibinin katıldığı kura çekimi, 8’inci noter huzurunda daha disiplinli, daha huzurlu fayda sağlayacağı alfabetik sırayla hobi bahçeleri adına Altınoluk Hobi Bahçesi çekilişlerinin yapılmasıyla başladı. Çekilişler, tamamen objektif olurken, çekilişin yapılmasını sağlayan program ve algoritmalar her türlü inceleme ve kontrole açık olarak hazırlandı. Saat 10.00 ile 10.40 arası Altınoluk Hobi bahçesi çekilişi ile başlayan kura çekim töreni, saat 10.40-11.20 arası Beştepeler Hobi bahçesi çekilişi, saat 11.30-12.50 arası Cırgalan Hobi bahçesi çekilişi, saat 13.20-15.20 arası Karpuzatan Hobi bahçesi çekilişi, saat 15.30-17.10 arası Selçuklu Hobi bahçesi çekilişi, saat 17.10-17.35 arası Şeker Hobi bahçesi 1. Kısım çekilişi ve saat 17.35-18.15 arası Şeker Hobi bahçesi 2. Kısım çekilişi ile devam ediyor. Kura çekimi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanıyor.
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özel’i ziyaret etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Anayasa milletin Anayasasıdır. Parlamento’da oluşabilecek en yüksek konsensüsle mümkünse 400’ün üzerinde bir ittifakla, ulusal mutabakat metni olarak Türkiye’nin yeni Anayasası ortay çıksın” dedi. Kurtulmuş, Anayasa çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Özel ile CHP Genel Başkanı makamında görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra ikili kameraların karşısına geçerek, açıklama yaptılar. Kurtulmuş, Türkiye Anayasa görüşlerini almak için siyasi parti gruplarını ziyaret ettiğini belirterek, “Yapılacak işin usulleri tespit edilmesi ve onun sonucu olarak da doğru bir istikamette müzakerelerin sürdürülmesidir. Bu çerçevede başka temel kural ise partilerin Anayasaları olmaz. Anayasa milletin anayasasıdır. Parlamento’da oluşabilecek en yüksek konsensüsle mümkünse 400’ün üzerinde bir ittifakla, ulusal mutabakat metni olarak Türkiye’nin yeni Anayasası ortaya çıksın” dedi. Özel, siyaset halkın gündemine duyarsız olamayacağının altını çizerek, “Yoksulluk, açlık, işsizlik, üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi toplumun taleplerinin neresindedir onu tartmak lazım. Partinin yetkili kurullarında bir konuyu değerlendirmeden doğrudan cevap vermeyi Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmazsa olmaz parti içi demokrasiye ve yönetim anlayışına uygun görmeyiz” ifadelerini kullandı.