YEREL HABERLER - 27 Nisan 2017 Perşembe 16:44

Burhaniye’ de Körfez Bankacılık ve Finans Çalıştayı yapıldı

A
A
A
Burhaniye’ de Körfez Bankacılık ve Finans Çalıştayı yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Körfez Bankacılık ve Finans Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Körfez Bankacılık ve Finans Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda(BUBYO) düzenlenen, Körfez Bankacılık ve Finans Çalıştayı yoğun ilgi gördü.


Türkiye’de bir ilk olan çalıştaya Burhaniye, Ayvalık, Altınova, Edremit, Gömeç, Altınoluk, Akçay ve Küçükkuyu’daki banka müdürleri ve Bankacılık ve Finans bölümü öğrencileri katıldı. Destinasyon ölçeğinde SWOT analizinin yapıldığı çalıştayda destinasyonların güçlü ve zayıf yönleri ile birlikte fırsatlar ve tehditler ayrı ayrı değerlendirildi. Çalıştayın sonunda 4 bölgeden elde dilen sonuçlar "Körfez Bölgesi" başlığı altında birleştirilerek nihai sonuç elde edildi. Çalıştaydan elde edilen veriler yakın zamanda sonuç raporu olarak basılıp çoğaltılarak paydaşlar ve ilgili kurumlar ile paylaşılacak. Çalıştaya ev sahipliği yapan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M.Oğuzhan İlban, çalıştayın çok verimli geçtiğini ifade ederek "İlkini gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye’de benzerinin daha önce yapılmadığı çalıştaya sektör temsilcilerinin, banka müdürlerimizin ve öğrencilerimizin yoğun katılımı bizleri sevindirdi. Çalıştay sonunda Körfez bölgesi için çok önemli veriler elde ettik. Bu verileri en kısa zamanda sonuç raporu haline getirerek ilgili yerler ile paylaşacağız. Bu çalıştayı ortak düzenlediğimiz Burhaniye Ticaret Odası başta olmak üzere çalıştayımıza katılarak destek veren Körfez banka şube müdürlerimize, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanımız Doç.Dr. Ferhat Topbaş ve bölüm öğretim görevlilerimize, Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.