GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 15:10

Ayvalık’ta Tıp Bayramı sönük geçti

A
A
A
Ayvalık’ta Tıp Bayramı sönük geçti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 14 Mart Tıp Bayramı sessiz sakin koşullarda kutlandı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 14 Mart Tıp Bayramı sessiz sakin koşullarda kutlandı.


Ayvalık’ta; ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleşen etkinlikte; Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı’nın sağlıkta farkındalık oluşturulan, sağlıktaki sorunların ve sağlıkçıların sorunlarının konuşulduğu, çözüm üretilmesinin beklendiği bir gün olduğunu söyledi.


Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin’in açıklamasının ardından, muhabirimizin sorularını yanıtlayan Ayvalık İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Uğur Koçak, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak, “Bakanlığımız ve sağlık çalışanlarımız olarak uyum içinde, hastalarımıza sağlık hizmetlerimizi sunmaya devam ediyoruz. Bu konuda yürekten ve can-ı gönülden çalışan tüm sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, ebelerimiz, hemşirelerimiz, yardımcı sağlık personellerimiz, kısacası tüm çalışma arkadaşlarımın tıp bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Ayvalık’ta; 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, Dr. Neşe Zengin’in öncülüğünde bir grup sağlık çalışanının Atatürk anıtına karanfiller sunmasıyla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.