GENEL - 06 Nisan 2018 Cuma 13:21

Hasan Can Kültür Merkezi’nin temeli atıldı

A
A
A
Hasan Can Kültür Merkezi’nin temeli atıldı

Balıkesir’in Altıeylül ilçesine kardeş şehir Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Hasan Can Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.

Balıkesir’in Altıeylül ilçesine kardeş şehir Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Hasan Can Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. 400 kişilik konferans salonunu içinde barındıracak olan Hasan Can Kültür Merkezi 2 katlı olarak tasarlanırken, kültür merkezine Balıkesirli olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın adı verildi.


Balıkesir’in Altıeylül ilçesine yapımı planlanan ve Altıeylül Belediyesi, İstanbul Ümraniye Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı organize edilen kültür merkezinin temeli atıldı. Ümraniye Belediyesi tarafından yapım masrafları üstlenilen ve belediye meclisi tarafından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın adı verilen kültür merkezinin temel atma töreni gerçekleşti. Törende konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Mutlu insanlar şehri diyerek çıktığımız bu yolda gecesini gündüzüne katan, bizi yalnız bırakmayan kurucu belediye başkanımız Zekai Kafaoğlu’na teşekkürlerimi sunmayı borç biliyorum. Belediyelerin görev alanları oldukça geniş, kentlerimizi temiz ve yeşil alanlara kavuşturma çalışmaları sürerken, aç ve açıkta insan bırakmamak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Belediyemiz yeni kurulmuş olması sebebiyle bir kültür merkezi açamamıştık. Ümraniye Belediyesi ile kardeş şehir olundu ve gönül köprüsü kuruldu. İlçemize bir kültür merkezi kazandırmak ile Ümraniye Belediye Başkanımız bu kardeşliğini göstermiş oldu. Bugün kültür merkezimizin temelini atıyoruz. Hasan Can Kültür Merkezi 1200 metrekare kapalı alan, 1600 metrekare bahçeye sahip olacak. 400 kişilik konferans salonu ve fuaye alanı olacak. Her türlü kültürel etkinliğimizi yapacağımız bu merkez büyük bir ihtiyacımızı karşılayacak" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, Balıkesir’in değerlerini anlatarak başladığı konuşmasında Hasan Can Kültür Merkezi’nin ilçenin büyük bir açığını gidereceğini söyledi. Başkan Kafaoğlu, "Hasan Can abimiz bizi İstanbul’da temsil ediyor. Ümraniye bir köydü, kasabaydı. Bugün en modern kenti, finans merkezlerinin olduğu, en fazla inşaat ruhsatı veren bir yer oldu. Altıeylül Belediyesi de kardeş şehir olarak Hasan Can Kültür Merkezi’ni yapmaya karar verdi. Burada bu eser durduğu sürece bu kardeşliği ve Hasan Can’ın adını burada yaşatacağız. Bu kültür merkezimizin Balıkesirimize hayırlı hizmetler yapmasını Allah’tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, "Özellikle büyükşehir yasası ile yeni merkez ilçeler oluştu. Birisi de Altıeylül oldu. Zekai Kafaoğlu Altıeylül Belediye Başkanı iken bir kardeşlik protokolü yaptık. Biz de doğup büyüdüğümüz bu topraklara daha yakın olma fırsatı yakaladık. Memleketin hizmete ihtiyacı var. Bu ülkenin insanları, bu kadroları iş başına getiriyor. İşimiz bu, gayretimiz bu, milletimize karşı teveccühümüz bu. Ben küçük yaşlarda Balıkesir’den ayrıldım. Allah insana doğup büyüdüğü yerlere karşı ayrı bir muhabbet veriyor yüreğine. Susurluk ilçesinin Kalfaköyü’nde dünyaya gelmişiz, uzun yıllardır İstanbul’da oturuyoruz ama yüreğimiz buradan hiç kopmadı" diye konuştu.


Başkan Can sözlerini şöyle tamamladı:


"Eğitim noktasında gençliğin yetiştirilmesi noktasında, gençliğin tehlikelere karşı muhafaza edilmesi noktasında gerekeni yapmaz isek bu hizmetler mahvu perişan olur. Hükümetimiz çok büyük gayretler gösteriyor. Hükümetimiz çok büyük atılımlar yaptı, bizler de yerel yönetimler olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Bugün temelini attığımız kültür merkezine arkadaşlar benim ismimi vermişler. Benim böyle bir talebim olmadığımı, ima da etmediğimi bilmenizi isterim. Kendileri kadirşinaslık göstermişler teşekkür ediyorum."


Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada kültür merkezi için Hasan Can’a teşekkür etti.


Konuşmaların ardından il protokolü ve İstanbul’dan gelen misafirler inşaatın temel atma butonuna hep birlikte basarak temele ilk harcı döktüler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat, tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken, daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya, eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine "Camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalye de yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreniyle evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset, esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde düğün salonuna getirilirken tırdan vinçle indirildi Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat Tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. İş insanı Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine ’camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalyede yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreni ile evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ’Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
İstanbul Nuri Şahin: "Başakşehir’in hak etiği yer 7. sıra değil" RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, skorun kendisi için ikinci planda olduğunu ve asıl önemli olanın 3 puan olduğunu belirterek, "Başakşehir’in hak ettiği yer 7. sıra değil" dedi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında RAMS Başakşehir, konuk ettiği Gaziantep FK’yı 5-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplatışında açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, "Takımı tebrik ediyorum. Çok önemli bir galibiyet oldu. Hem oyundan hem skordan memnunum. Çalıştığımız yerden gol bile yedik. Maçın başından sonuna hak eden takımdık. Bugün 100. günümüzdü. En başta zorlansak da bir şeyler inşa etmeye başladık. Devreyi iyi kapattık. İkinci yarı bizim için önemli olacak. Ama takımım hazır. Bir şeyler oturuyor. Onları tebrik ederim" değerlendirmesinde bulundu. "Başakşehir’in hak etiği yer 7. sıra değil" Sezon başından itibaren önemli ölçüde kredi tükettiklerini ve süreci maç maç ele aldıklarını ifade eden Şahin, "Ben gelmeden önce ve sonra bayağı bir kredi bitirdik. O yüzden hedef belirlemekten ziyade bu sene bizim için ne kadar puan toplayabiliyorsak toplamak ve oyunu oturtmak. Oyunu oturttuğumuzu düşünüyorum. Zaten bundan sonrası da gelecektir. Başakşehir’in daima hedefi var. Bu söylemekle olmuyor tabii, oynamak lazım ve maç kazanmak lazım. Sezon sonu nerede olacağımızı göreceğiz. Ben kişisel anlamda da kulübümüz de hak ettiği yerde olmak istiyor. Başakşehir’in hak etiği yer 7. sıra değil" diye konuştu. "Shomurodov için kulübümüzü tebrik ediyorum. Çok kaliteli oyuncu" Süper Lig’de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Özbek futbolcu Eldor Shomurodov hakkında görüşlerini paylaşan Şahin, "Biz gelmeden önce Shomurodov kanatta kullanılmış galiba. Biz geldiğimizden beri merkezde oynatıyoruz. Çünkü farklı farklı 9 numara oyunu var. Shomurodov, Selke’den farklı bir 9 numara. Onu daha çok blok arası oynatıyoruz. Oyun zekası çok yüksek ve biz onu merkeze çektik ve özgür oynuyor. Topu alışverişleriyle çok değerli bir oyuncu. Kulübümü tebrik ediyorum. Çok kaliteli oyuncu" ifadelerini kullandı. "Deniz kıymetli bir oyuncu ama artık bizimle birlikte olmayacak" 4 hafta önce Deniz Türüç hakkında bir karar aldıklarını ve kendisinin artık takımda yer almayacağını da dile getiren Şahin, "Deniz bizimle birlikte olmayacak artık. Yolu açık olsun. Bize çok yardımcı oldu. Çok kıymetli bir oyuncu ama artık bizimle birlikte olmayacak. Benim aldığım ve kulübün onayladığı kararla Deniz bizimle olmayacak artık" dedi. "Benim için önemli olan 3 puan ve bunu başardık" Skordan bağımsız olarak kazanmanın daha önemli olduğunu vurgulayan 37 yaşındaki teknik adam, "Aynı şekilde analiz edeceğiz maçı. 5-1 kazandığımız maçı nasıl analiz ediyorsak 1-0’lık maçı da öyle analiz ediyoruz. Tabii moral açısından Harit’te 1 gol atsa çok iyi olacaktı. Oyunu taçlandıracaktı. Böyle maçlarda oyuncu kazanıyoruz. Umut Güneş bugün gol attı. Onu taçlandırdık. Benim için önemli olan 3 puan ve bunu başardık" şeklinde konuştu. "Ya kaliteyi artıracağız ya da genç yeteneklere yatırım yapacağız" Ara transfer dönemine dair planlamadan bahseden Şahin, "Kadromuz çok iyi. Kadromuzu güçlendirmek adına zorlanıyoruz. Maddi açıdan kolay değil. Çok değerli bir kadromuz var. Kaliteyi yükseltmek amacıyla transfer yapacağız. Perspektif anlamda genç yeteneklere yatırım yapan bir Başakşehir var. Bu 2 transfer farkı olması lazım. Ya hazır oyuncu Shomurodov gibi ya da genç oyuncular Fayzullayev gibi. Ya kaliteyi artıracağız ya da genç yeteneklere yatırım yapacağız" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Ağrı Ağrı’da okul kantinlerine sıkı denetim Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, il merkezindeki okullarda faaliyet gösteren kantinlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, kantinlerde satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen koşulları, fiyat etiketleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygunlukları incelendi. Ayrıca kantin işletmecilerine, sağlıklı beslenme ve gıda güvenliği konularında bilgilendirmede bulunuldu. Denetimlere ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişiminde okul ortamının önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Kökrek, "Okullarımızda eğitim öğretim faaliyetleri kadar, öğrencilerimizin sağlığını doğrudan ilgilendiren hususlara da büyük önem veriyoruz. Kantinler, öğrencilerimizin günlük yaşamında sıkça temas ettiği alanlar. Bu nedenle buralarda satılan ürünlerin sağlıklı, güvenilir ve mevzuata uygun olması bizim için öncelikli bir konudur" dedi. Denetimlerin periyodik olarak sürdürüleceğini belirten Kökrek, "Amacımız ceza vermekten ziyade farkındalık oluşturmak ve standartları daha yukarı taşımaktır. Kantin işletmecilerimizin de bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğini görüyoruz. Ancak herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin sağlığını riske atabilecek ürünlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Okul yönetimleri, öğretmenler ve velilerle iş birliği içerisinde hareket ettiklerini de belirten Kökrek, "Sağlıklı nesiller yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğu. Bu kapsamda denetimlerimiz il genelinde planlı bir şekilde devam edecek. Tespit edilen eksiklikler ilgili kişi ve kurumlara bildirilecek, gerekli düzenlemelerin yapılması sağlanacaktır" diye konuştu.