ÇEVRE - 23 Mayıs 2018 Çarşamba 14:38

Burhaniye’de dönüşüm devam ediyor

A
A
A
Burhaniye’de dönüşüm devam ediyor

Burhaniye Belediyesi, kırsal mahallelerde hayata geçirilen projelerin yanı sıra ilçe merkezindeki yol yapım çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Burhaniye Belediyesi, kırsal mahallelerde hayata geçirilen projelerin yanı sıra ilçe merkezindeki yol yapım çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların şikayet ve taleplerini dikkate alarak çalışmalarını sürdüren belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak Burhaniye Göçmen Sokak ve İskele Mahallesi Duygu Caddesi’ndeki parke taş yapım işlerini tamamladı. Başkan Yardımcısı Güngör Persil, çalışmalar süresince işleri yerinde takip etti.


Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında, eski Belediye fırınının bulunduğu Göçmen Sokak’ta, vatandaşların yürümede zorluk çektiği granit kozak taşı yol sökülerek, yerine yaklaşık bin 100 metrekare parke taş döşeme ve kaldırım yapımı işleri tamamlandı.


Uzun süredir şikayet konusu olan İskele Mahallesi Duygu Caddesi’ndeki yenileme işlerini de tamamlayan Burhaniye Belediyesi, mevcut bozuk asfalt yolu sökerek, yerine yaklaşık 3 bin 500 metrekare parke taş döşedi. Cami ve okul yolu olması nedeniyle özellikle öğrenciler ve veliler tarafından düzeltilmesi talep edilen yolda, yağmurlu havalarda çamur olan toprak kısımlara da otopark cepleri ve kaldırımlar yapıldı.


Vatandaşların sesine kulak vererek, eksikliklerin giderilmesi için gayret gösterdiklerini söyleyen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Göçmen Sokak ve Duygu Caddesi’nde şikâyet konusu olan mevcut yolları söküp, yerine parke taş yaptık. Göçmen Sokak’ta, Düdüklü içme suyu borusu döşenmesi nedeniyle yolun bir kısmı kazılmış haldeydi. Vatandaşlarımız mevcut yolun tamiri yerine parke taş yapılmasını istedi. Biz de halkımızın talebini yerine getirdik” dedi.


Duygu Caddesi’nde öğrencilerin rahatça okula gidip gelebilmeleri amacıyla yenileme çalışmalarını tamamladıklarını belirten Uysal, “Mevcut asfaltı sökerek yerine beton parke taş döşedik. Eski yolda kaldırım yoktu ve toprak kısımlar yağmurlu havalarda su birikintilerine ve çamura yol açıyordu. Öğrencilerimizin güvenliği için yeni kaldırımlar ve otopark cepleri yaptık. Burhaniyemiz her geçen gün, ilçemize yaraşan görüntüsüne kavuşmaya devam edecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 4. Aşama Raylı Sistem ihalesi yapıldı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 12 milyar 449 milyon 604 bin lira olarak açıklanan projeye 5 firma teklif sundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen e-ihaleye 5 firma katıldı. Bir firmanın dosyası yetersiz olduğu için dört firmanın teklifi geçerli sayıldı. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı İhalesi, ihale komisyonunun teklif dosyalarını detaylı incelemesi ve değerlendirmesinden sonra sonuçlanacak. Antalya’da daha konforlu ve hızlı toplu taşıma hizmeti sunacak projeyle Antalya trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak. Antalya metro ile tanışacak 4. Aşama Raylı Sistem Hattı’nın ilk etabı, Konyaaltı ilçesinde Akdeniz Bulvarı’ndan (Serbest bölge) başlayacak. Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edecek 4. Aşama Raylı Sistem Hattı, Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra yerin 30 metre altına girecek. Yer altından Meltem’e dönerek, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Defterdarlık önüne ulaşacak. Yine yer altından Güllük-100. Yıl’ı keserek Muratpaşa Cami’ne uzanan hat, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinde yerin üstüne çıkarak Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3. Aşama Raylı Sistem Hattı’na bağlanacak. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı projesiyle Antalya ilk kez metro ile tanışacak. 6 battı çıktı, 16 durak ve 14 üstg eçit yapılacak Antalya 4. Aşama Raylı Sistem Hattı ilk etabı ihalesi ile 17 adet tramvay aracı, vagon temini de yapılacak. Proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 11 hemzemin ve 5 yeraltı durağı olmak üzere 16 durak, 14 yaya üstgeçidi yer alacak. Projede Antalyaspor ile Falez Kavşağı arasındaki taşıt yolu yer altına alınarak uygulanacak 100. Yıl Yaşam Alanı projesiyle, yeni bir yeşil alan ve kültür-sanat merkezi kazandırılması planlanıyor.