GENEL - 15 Ağustos 2018 Çarşamba 16:03

Vali Yazıcı “Bu hayırda yarışın devam etmesini diliyorum”

A
A
A
Vali Yazıcı “Bu hayırda yarışın devam etmesini diliyorum”

Balıkesir’in Edremit ilçesine yapılacak olan "Kadıköy Zehra Baysal Anaokulu" hizmet binası ile ilgili protokol Hayırsever Zehra Baysal’a ait Altınoluk Molvalı Konağında imza töreni düzenlendi.

Balıkesir’in Edremit ilçesine yapılacak olan "Kadıköy Zehra Baysal Anaokulu" hizmet binası ile ilgili protokol Hayırsever Zehra Baysal’a ait Altınoluk Molvalı Konağında imza töreni düzenlendi.


Balıkesir Valiliği, Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediye Başkanlığı ile okul binasını yaptıracak hayırsever Zehra Baysal ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.


Gerçekleştirilen Protokol İmza Törenine Vali Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Hayırsever Zehra Baysal katıldı.


Vali Ersin Yazıcı, imza töreni öncesinde yapımı planlanan Anaokulu hakkında Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’dan bilgi aldı.


Hayırsever Zehra Baysal tarafından Balıkesir İli Edremit İlçesi Kadıköy Mahallesinde yaptırılacak olan 6 derslikli Kadıköy Zehra Baysal Anaokulunun çevre düzenlemesi ve ihata duvarları Edremit Belediyesi, donanımı ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacak.


Balıkesirli hayırseverlerin eğitime büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Yazıcı, "Bu hayırda yarışın devam etmesini diliyorum. Devletimizin eğitime verdiği önem kadar hayırseverlerimiz de böylesi kıymetli bağışları ile eğitime katkı veriyorlar. Bu durum devletimiz, insanımız ve bizim için fevkalade güzel bir husustur. Eğitim öğretime anlamlı bir bağışta bulundukları için hayırseverimizi kutluyorum. Tüm hayır sahiplerimize bol kazançlar dileyerek, orada okuyacak olan tüm öğrencilerimiz adına da teşekkür ediyor, Balıkesir için, Edremit ilçemiz için ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Zehra Baysal Hanımefendi’nin yaptığı katkının herkesin örnek alması gereken bir davranış olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Zehra Hanımefendi, şu yaptığı hayır ile de örnek olmuştur. Zehra Hanım daha önce de iki okul yaptırmıştı. Bu erdemi gösteren ve bu gönül zenginliğini sergileyen Zehra Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum." dedi.


Taraflar arasında imzalanan protokolün ardından merasim toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin cam terası manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde valilik tarafından yaptırılan Cam Seyir Terası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Niğde merkeze 6 kilometre mesafede yer alan Yeşilburç köyünün zengin doğal mirasının turizme kazandırılması amacıyla Köyde Turizm Yatırımı çerçevesinde İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında Uzandı Vadisi’nde yürüyüş parkuru oluşturuldu. Uzandı Vadisi’ni tepeden gören köyün simge yapılarından olan Ortadoks Hristiyanları tarafından 1807’de yapılan, 1953 yılında camiye dönüştürülen kilise ise yapılan restorasyonun ardından günümüzde müze haline getirildi. Tarihi yapının önündeki alana Niğde İl Özel İdaresi tarafından yapılan Cam Seyir Terası ise ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihi doku ve manzarası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan cam teras, bölgenin yüksek cam teras alanlarından birisi oldu. Cam terası ziyaret için Manisa’dan gelen Barış Boztaş bölgenin doğasına hayran kaldığını söyledi. Boztaş, "Daha önce başka yerlerde cam teras görmüştüm ama buranın çok daha farklı bir doğası var. Vadinin boylu boyunca devam etmesi etkileyici, çok güzel manzarası var. Niğde’yi böyle beklemiyorduk, beklediğimizden çok daha fazla doğal güzellikleri var" dedi. Ziyaretçilerden Zahim Bozdağ ise "Daha önce geldiğimizde tadilattaydı görememiştik, şimdi görmek nasip oldu. Beğendik, herkese tavsiye ederiz gelsinler, görsünler. Vadiyi de çok güzel gösteriyor. Tanıtım açısından Niğde’ye katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Yeşilburç köyü sakinlerinden Hande Tokmak da köyün Uzandı Vadisi Yürüyüş Parkuru ile canlandığını cam seyir terası ile ziyaretçi sayısının arttığını ifade etti. Tokmak, "Cam terasın yapılması köyümüze çok güzel katkılar sağladı. Vadi de daha önce yürüyüş yapıyorduk ama cam terasla birlikte köyümüze hem yerli hem yabancı turistler daha çok gelmeye başladı. Köyümüzün adının duyulması açısından etkili oldu" ifadelerine yer verdi.
Eskişehir Eskişehir’de yazlık ayakkabılar raflarda yerini aldı Eskişehir’de mevsim değişikliğiyle birlikte havaların ısınmasıyla esnaf, kışlık ayakkabıları raflardan indirerek yazlık modelleri yerleştirmeye başladı. Esnaf Hüseyin Samet Güven, bu yıl erken başlayan sıcak havalarla birlikte kışlık ayakkabı talebinin azaldığını belirtti. Kış sezonunun Şubat ayında bitirmeye başladığını bu yıl erken yazlık sezonuna giriş yaptıklarını anlatan Güven, Ramazan bayram öncesi satışlarının iyi olduğunu, ancak bayram sonrası bir durgunluk yaşadıklarını söyledi. Samet Güven, yaz sezonuyla birlikte özellikle bayanların tercihinin sandalet ve terlikler olduğunu dile getirdi. Güven, spor ayakkabıların ise genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında talep gördüğünü söyleyerek “Kış sezonunu Şubat ayında bitti. Bu yıl erken yazlık sezona başladık. Bayramdan dolayı satışlarımız iyiydi, ama bayramdan sonra bir durgunluk oldu. Mayıs ayından itibaren yaz sezonu ayakkabıları tamamen başlamış olacaktır. Genelde yazın spor ayakkabılar tercih ediliyor. Ama mayıs ve haziran aylarında bayanlar genelde sandalet ve terlikler ön plana çıkıyor. Spor ayakkabılar ise temmuz ya da ağustosta aylarında öne çıkıyor. Genelde kadın ya da erkek fark etmeksizin fileli diye tabir edilen spor ayakkabıları tercih ediyorlar. Artık eskisi gibi klasik ayakkabılar kalmadı, spor ayakkabılara rağbet daha çok. Ayakkabı fiyatları kategorisine göre değişiyor. Örnek vermek gerekirse, deri ayakkabılar 1 bin TL, spor ayakkabılar 700 TL ile 2 bin 500 TL arasında. Piyasada 200 lira gibi daha ucuz ayakkabılar da var. Fiyatlar kalitesine göre değişiyor” dedi.