EĞİTİM - 24 Mayıs 2019 Cuma 14:30

BAÜ Ayvalık MYO’ da 25. dönem mezuniyet coşkusu

A
A
A
BAÜ Ayvalık MYO’ da 25. dönem mezuniyet coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’nu başarıyla tamamlayan 25.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’nu başarıyla tamamlayan 25. dönem mezunları, okulu bitirme coşkularını geleneksel kep fırlatma etkinliği ile taçlandırdı.


Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’nun bahçesinde gerçekleşen törende; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Turgut Kılıç, daire amirleri, Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki Edremit, Burhaniye Meslek Yüksek Okulları’nın müdürleri, öğrenci velileri, okulun öğretim görevlileri ve öğrenciler hazır bulundu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde okulun mezunları adına söz alan Mimari Restorasyon Programı Öğrencisi Seren Turmuş’un gözyaşlarıyla tamamladığı konuşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.


Törende konuşan Ayvalık MYO Müdürü Doç. Dr. Yakup Dinç, okul olarak 25. Dönem mezunlarını vermenin heyecan ve gururunu yaşadıklarını söyledi.


1993 yılında iki bölüm 80 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Ayvalık MYO’nun bugün; Yönetim ve Organizasyon, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Pazarlama ve Reklamcılık, Mimarlık-Şehir Planlama Bölümleri olmak üzere 4 bölümde bin 381 öğrenci ile eğitim-öğretime devam ettiğini kaydeden Yakup Dinç, “Zaman su misali hızla akıp geçiyor. Bir eğitim-öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Öğretim elamanlarınız olarak bizler eğitim-öğretim görevlerimizin dışında sizleri aileleri gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, daha da çalışacağız.” dedi.


Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan da, kendisinden önce konuşan hatiplerin söylenmesi gereken bir çok konuya değindiğini belirterek, “Bundan sonra ise hayatın aslını ve esasını oluşturan, omuzlarınıza büyük yüklerin yükleneceği bir döneme başlangıç yapıyorsunuz. Sevgili gençler; hayat kesinlikle sizden kendisine saygı duyulmasını, hayatın ve hayat yolculuğunun içerisinde hangi rolü üstleniyorsanız üstlenin, ona özen gösterilmesini bekleyecektir. Eğer tercihleriniz bu sorumluluklarınızı layıkıyla yerine getirmek noktasında olacaksa; kaliteli bir yurttaş, kaliteli iş erbapları olarak toplumda karşılığınız gerçekten müspet olacaktır. Bu tercihiniz sizinle beraber toplumumuzun geleceğini belirleyecektir.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından, Ayvalık’ın sevilen simalarından ve okulun en yaşlı mezunu Halil Sezer’in mezuniyet pastasını kesmesinin sonrasında de okulun 4 bölümünde dereceye girenlere mezuniyet belgeleri Kaymakam Görgülüarslan öncülüğündeki protokol üyeleri tarafından verildi.


Tören; mezun olan öğrencilerin mezuniyet coşkusunu keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Honaz Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliğinde yerini aldı Tarım alanında hayata geçirdiği projeler ile adından söz ettiren Honaz Belediyesi, Çanakkale düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği katıldı. Yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması ve tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılmasını teşvik etmenin yanı sıra bu konuda farkındalık oluşturmak, üreticiler ve vatandaşlar arasındaki yerel tohum alışverişinin gerçekleşmesine aracı olmak amacıyla Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Yerel Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi de yerini aldı. Çanakkale Belediyesi 5. Tohum Takas Şenliği’nde Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’de stant açarak bölgeye has özellikleri olan yüzlerce ata tohumunu ve fidelerini sergiledi. Yerel Tohum Merkezi yetkilisi Ziraat Mühendisi Tuğba Çınar şenlik süresince Honaz ve çevresine has özellikleri barındıran birçok tohum çeşidini ziyaretçiler ile buluşturduklarını söyledi. Tuğba Çınar; “Çanakkale Belediyesi’nce bu yıl 5.’si düzenlenen Tohum Takas Şenliği’nde Honaz’ımız ve bölgesinde yıllardır yetiştirilen ata tohumları tanıtma ve takas imkânı bulduk. İlçemizin farklı mahallelerinde yaşayan annelerimiz, teyzelerimiz sandıklarda, tülbentlerde sakladıkları tohumları bizlere ulaştırdılar. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde bu toplanan tohumları özenle sakladık ve seralarımızda fideye dönüştürmeyi sürdürdük. Elde ettiğimiz Honaz’a özgü Balkan Domatesi, Karakılınç Biberi, Karaçay Fasulyesi gibi yerel lezzetlerimizin yanında farklı türdeki salatalık, kabak, kavun, karpuz tohumlarını ve fidelerini de yine bu gibi etkinliklerde, festivallerde tekrar vatandaşlarımıza ulaştırdık. Amacımız genetiği oynanmamış ürünleri tekrar tarıma, üretime kazandırmaktır” şeklinde konuştu. “ Yerel tohumlarımız Balkan Domatesi Ve Karakılınç Biberi büyük ilgi gördü” Tarımsal alanda gerçekleştirilen projelerle her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Tarım alanında önemli çalışmalara imza attık. Her zaman üreticilerimizin yanında olduk. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz Yerel Tohum Merkezi’mizde 1000’i aşkın ata tohumunun saklanmasını ve üretimini sağladık. Belediyemize ait iki farklı arazide yöremize has özellikleri bulunan domatesleri üreterek vatandaşlarımız ile ücretsiz paylaştık. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra tarım alanında gerçekleştirilen etkinliklere de katılıyoruz. Bu anlamda Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katılarak, yerel tohumlarımızı ve fidelerimizi Çanakkale’de üreticilerimize dağıttık ve ilçemizi tarım alanındaki bu önemli platformda tanıtma fırsatı bulduk. İlçemizde üretimi yapılan Balkan Domatesi ve Karakılınç Biberi tohum ve fideleri festivalde büyük ilgi gördü’’ diye konuştu.
Adana Küçük öğrenciler, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarıyla tanıştı Adana’nın Kozan ilçesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması amacıyla öğrenciler, seramik sanatçısı Nermin Elmalı önderliğinde cere ve küp yaparak çamuru sanata dönüştürdü. Kozan Belediyesi tarafından seramik sanatçısı Nermin Elmalı ile birlikte ilçeye kazandırılan sanat atölyesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatları gelecek nesillere öğretiliyor. Durmuşlu İlkokulu ve Şehit Serkan Ağca 100. Yıl İlkokulu öğrencileri de sanat atölyesini ziyaret ederek çamuru sanata dönüştürüp, isimlerinin yer aldığı çalışmalar yaptı. Seramik sanatçısı Nermin Elmalı, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarını gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade ederek, “İlçemizde unutulmaya yüz tutan bu sanatı Kozan Belediyemizin destekleri ile önce kültür sanat atölyemizi ilçeye kazandırdık. Ardından şimdi geleceğimiz olan çocuklara aktarıyoruz. Köy okullarındaki öğrencilerimiz ve sanatla tanışmayan öğrencimiz kalmasın istiyoruz. Hem sanat ile çocukları buluşturmak hem de gelecek nesillere ışık olmak adına öğrencilerimizle buluşuyoruz” dedi. Öğrenciler de çamurdan küp, vazo, tabak ve birçok çalışmayı öğretmenleri ile birlikte yaparken çok mutlu olduklarını ifade etti. Öğrencilerden Arif Ege Yüceli, sanatı çok sevdiğini ifade ederek, keyifli bir vakit geçirdiğini söyledi. Arife Arıkan da çok mutlu ve sevinçli olduğunu anlattı. İleride sanatçı olmak istediğini söyleyen Yavuz Altınöz ise annesine hediyeler yapmak istediğini ifade etti.