EĞİTİM - 11 Haziran 2019 Salı 13:04

Yıl sonu sergisi göz kamaştırdı

A
A
A
Yıl sonu sergisi göz kamaştırdı

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yıl boyu farklı tekniklerde yapılan çalışmaların yer aldığı resim çalışmaları, “Renklerin Dansı” adlı sergide yer aldı.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yıl boyu farklı tekniklerde yapılan çalışmaların yer aldığı resim çalışmaları, “Renklerin Dansı” adlı sergide yer aldı.


15 Temmuz Şehitleri A.L. öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları resim çalışmaları 10 Burda AVM’de Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın katılımı ile açıldı.


Okulun Görsel sanatlar öğretmeni Ayla Dinler Yazıcı rehberliğinde yıl boyunca uygulanan kara kalem, zentangle, rölyef, aborjin resim sanatı, akrilik boya ve lekesel portre çalışmalarının yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "2023 Eğitim Vizyonu kapsamında en önemli hedeflerimizden biri; okullarımızda kurulacak tasarım beceri atölyeleri ile çocuklarımızın düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyecek şekilde teori ve pratiği bir araya getirmek ve bu sayede öğrencilerimize kendilerini ifade edebilecekleri fırsatlar sunmak. Bugün Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisemizde bunun bir örneğini görmek bizi ziyadesi ile mutlu etti. Görsel sanatlar öğretmenimiz Ayla Dinler Yazıcı başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.


Program; öğrencilerce hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin ziyaretçiler tarafından gezilmesi ile sona erdi. Renklerin Dansı sergisinin açılışına; İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.