GENEL - 12 Eylül 2019 Perşembe 14:16

3.Kapıdağ Yarımadası Bisiklet Festivali Tamamlandı

A
A
A
3.Kapıdağ Yarımadası Bisiklet Festivali Tamamlandı

Balıkesir’in Erdek ilçesinde 3.

Balıkesir’in Erdek ilçesinde 3. Kapıdağ Yarımadası Bisiklet Festivali Türkiye’nin dört bir yanından gelen bisikletçilerin katılımı ile 3 gün süren parkurun ardından tamamlandı.


Türkiye’nin 19 farklı şehrinden 130 bisiklet sporcusunun katıldığı festival, Erdek’in Kapıdağ’ında 3 günde toplam 110 km pedal basılarak sonlandı. Festival güzergâhlarında bulunan Kyzikos Antik Kenti, Kirazlı Manastırı ve Son Kurşun Anıtında anlatımlar yapılarak katılımcılara bölgenin tarihi de sporculara tanıtıldı.


Bisiklet Festivali, ilk başlangıcı Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda start aldı. Bisikletçiler Bandırmadan çıkış yaptıktan sonra toplu halde Kyzikos’a kadar hiç durmadan pedalladılar. Kyzikosda bulunan kalıntıları yerinde inceleyip Kyzikos Antik kenti hakkındaki anlatımdan sonra bisikletçiler Erdek’e doğru pedallamaya başladılar. Erdek’te bekleme yapmadan Ocaklar’a geçen bisikletçiler, Ocaklar’ın girişinde durarak öğlen yemek molası verdiler.


Geceyi Erdek ilçesine bağlı Turhanlar Mahallesi’nde geçiren bisikletçiler sabah kahvaltılarını yaptıktan sonra saat 10.00’da Turhanlar’dan Ballıpınar köyüne doğru pedellamaya başladılar. Ballıpınar köyüne ulaştıktan sonra burada öğlen yemeklerini yiyen bisikletçiler daha sonra Ballıpınar’dan Kirazlı Manastır’ına doğru sürüşe geçtiler. Saat 15.00 gibi Kirazlı Manastır’ına varan bisikletçiler burada kamplarını kurduktan sonra bölgede bulunan şelale ve Manastır kalıntılarını gezdiler. 3 günlük parkurun sonunda sporcular Kapıdağ Yarımadası’nı gezme fırsatı oldu. Bandırma’ya doğru dönüşe geçen bisikletçiler dönüş yolunda ilk olarak Kapıdağda bulunan göleti ziyaret ettiler. Son olarak Bandırma Son Kurşun Anıtı’na geçen bisikletçiler son olarak turu Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırdılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda asfalt sezonuna Erdemli’den başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda sathi asfalt sezonunu Erdemli ilçesinden başlattı. Yaylacıların ve üreticilerin ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken kullandığı yol, hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Kent merkezinde gerçekleştirdiği yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme faaliyetlerini ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kırsal sathi kaplama sezonuna Erdemli ilçesinden başladı. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ilçeye bağlı İlemin Mahallesi’nde geçen yıl başlattığı 9,5 kilometrelik yol genişletme ve zemin iyileştirme faaliyetlerini tamamlayarak, sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. İlçede, İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınarı birbirine bağlayan grup yolunda bozuk ve yıpranmış zemini iyileştiren ekipler, yolun kullanım ve dayanıklılık ömrünü artırdı. Özellikle yazın yaylacıların ve üreticilerin bölgeye has ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken sık kullandığı yol, ekiplerin yoğun çalışması sonucu hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Muhtar Uzlar: "Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu" Erdemi İlçesi Yol Asfalt Sorumlusu Emrah Erdoğan, İlemin Mahallesinde geçen başlattıkları 9,5 kilometrelik yol genişletme çalışmalarının yanı sıra İlemin ile Karahıdırlı mahalleleri arasında 3 bin 300 metrelik yol ağında zemin güçlendirmesi yaptıklarını belirtti. Yolda sathi kaplama çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, "İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınar köylerini birbirine bağlıyoruz. Daha önce bu yol çok dar ve çok bozuktu. Bütün iyileştirmeleri yaparak yolu genişlettik. Üreticilerimizin ürünlerini daha sağlıklı şekilde sebze ve meyve haline ulaştırabilmeleri için güzel bir zemin hazırladık" dedi. İlemin Mahallesi Muhtarı Eray Uzlar da daha önce mahallenin yolunun bozuk ve dar olduğunu belirterek, "Bizim burası hem narenciye bölgesi hem de domates, şeftali gibi ürünler yetişir. Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu. Köylülerimiz böyle bir yol yapılacağını hiç ummuyordu. Hem vatandaşın hem de üreticinin yüzü güldü. Yayla yolu olarak da bilinen bu yolun çevre mahallelere, Elvanlı, Karahıdırlı ve Çiftepınar’a da faydası oldu" diye konuştu.