GENEL - 14 Eylül 2019 Cumartesi 17:56

Karesi Belediyesi Şehitlik Kavşağını düzenleniyor

A
A
A
Karesi Belediyesi Şehitlik Kavşağını düzenleniyor

Karesi ilçesinde trafiğin sıkıştığı Şehitlik Kavşağında yol çalışmaları yapılacak.

Karesi ilçesinde trafiğin sıkıştığı Şehitlik Kavşağında yol çalışmaları yapılacak. Kavşak düzenlemesi sırasında bazı caddeler trafiğe kapatılacak.


Karesi Belediyesi şehiriçi trafiği rahatlatma projeleri kapsamında arasında Şehit Mustafa Dinçer, Ömer Alibey, Uruzbey ve İmam Hatip Caddeleri’nin kesiştiği noktada yeralan Şehitlik Kavşağı’nda düzenleme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Dinçer Orkan çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.


Şehrin huzur ve mutluluğu için çalışmalarına aralıksız devam eden Karesi Belediyesi şehiriçi trafiği rahatlatma projelerinden birini hayata geçiriyor. Belediye ekipleri Şehit Mustafa Dinçer, Ömer Alibey, Uruzbey ve İmam Hatip Caddeleri’nin kesiştiği noktada yeralan Şehitlik Kavşağı’nda düzenleme çalışmalarına başladı. 22 Eylül Pazar gününe kadar tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında bölgede bulunan cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak.


Başkan Orkan çalışmaları inceledi


Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın seçim çalışmaları sırasında verdiği sözler arasında yeralan düzenleme faaliyetleri geç saatlere kadar devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Orkan, ekiplerden bilgi alarak, denetlemelerde bulundu. Kavşak çevresindeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Orkan’a Başkan Yardımcısı M. Baki Yarımdağ ve çevre mahallelerin muhtarları da eşlik etti.


Düzenleme çalışmaları ile kavşakta yaşanan trafik sorununun çözüme kavuşturulacağını söyleyen Başkan Orkan, “Belediyemiz ekipleri tarafından Şehit Mustafa Dinçer, Ömer Alibey, Uruzbey ve İmam Hatip caddelerinin kesiştiği noktada yer alan Şehitlik Kavşağı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Çalışmalar hakkında ekiplerimizden bilgi alırken bölgedeki esnaflarımızı da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. Bizler için vatandaşlarımızın görüş ve önerileri önemli. İstişarelerde bulunarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.


Başkan Orkan, çalışmalar süresince şoförlere de bölgedeki cadde ve sokakları kullanmamaları ve trafik işaret ve işaretçileri uyma çağrısında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı Türkiye’nin önemli kestane üretim yerlerinden olan Sinop’ta gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 850 adet ‘Torymus Sinensis’ isimli avcı böcek, Erfelek ilçesine bağlı Kirazlık köyünde doğaya salındı. Programda konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Sinop’ta kurduğumuz laboratuvarda 2022 ve 2023 yılları içerisinde Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerine toplamda 5 bin 746 adet avcı böcek üretilmiş ve doğaya salınmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında toplam 268,98 hektarlık alanda avcı böcek salımı yaptık. 2024 yılı içinde avcı böcek üretimimiz yaklaşık 5 bin adet olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Gal arısı ile mücadele kapsamında büyük emek gösteren Orman Bölge Müdürlüğümüze, İl Tarım Müdürlüğümüze, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarımızda çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Özarslan’ın konuşmasının ardından 850 adet avcı böcek kestane ormanlarına salındı. Programa Gerze Kaymakamı ve Erfelek Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Kirazlık Köyü Muhtarı Bülent Koca, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ve üreticiler katıldı.