YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 18:33

BALIKESİR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

A
A
A
BALIKESİR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, göreve geldikleri ilk yıl önceki yönetimden devraldıkları borçlar yüz ünden sıkıntı yaşadıklarını, ancak bugün Balıkesir Belediyesini son derece güçlü, rahat ve çalışan bir belediye haline getirdiklerini söyledi.
Oetal Basri’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Ok, 2011 yılının genel bir değerlendirmesini yaptığı icraat toplantısında, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başkan yardımcılarının da huzur bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinin üzerinden iki buçuk yıldan fazla süre geçtiğini, belediyeyi vadesi geçmiş, ödememiş trilyonlarca lira borç, işçiler ait ödenememiş 9 ikramiye, fazla mesailer ve toplam 240 milyonun üzerinde bir borç ile aldıklarını söyledi. Halkın içinden, halkın desteğiyle seçilen yeni bir yönetim ve yeni bir ekip olarak işbaşına geldiklerini belirten Başkan Ok, "Başta kamu alacaklıları olmak üzere bütün alacaklılar, 5 yıldır aklına gelmeyen borçlarını tahsil etmek için daha ilk andan itibaren belediyemize hücum etti. Yıllardır belediyeye uğramayan, tahsilat yapmayan veya yapamayan TEDAŞ ve DSİ biz göreve gelince soluğu belediyede aldılar. Bu millete hizmet etmeyi en büyük ibadet ve şeref kabul eden, Türk milletçiliği ülküsüne inanan kadrolar, Allah’ın izni, Balıkesirlilerin hayır dualarıyla yaklaşık 50 milyonluk vadesi geçmiş borcun tamamını ödedi. Şu anda, Balıkesir Belediyesi’nin vadesi geçmiş ve hak edişlerini getiren müteahhitlerin alamadıkları bir kuruş borç yok. Artık kasamızda, milyonlarca lira paramız var. Biraz önce bir kısmını seyrettiğimiz, bir kısmından da bahsetmediğimiz hizmetleri yapabilecek güçteyiz, Allah’ın izniyle. Tabi bu, Balıkesir halkının hayır duaları ve destekleriyle oluyor" dedi.
Toplantının başında Balıkesir Belediyesi’nin icraatlarını anlatan video gösterimi izlendi. Daha sonra konuşan Başkan İsmail Ok, görev geldikleri ilk yıl haklarında çıkarılan asılsız yaygara ve dedikoduların kendilerini hiçbir zaman yıldırmadığını, aksine Balıkesir’e hizmet aşklarının artarak sürdüğünü söyledi. Ok, şunları söyledi;
"Bizim için istifa etti, 3-5 ay sonra kaçıp gidecekler dediler, yaygara kopardılar. İşte biraz önce bir kısmını seyrettiğimiz hizmetlerimiz. Seyretmediklerimiz, bahsetmediklerimiz, sizlerin değerli vakitlerinizi almamak için söylemediklerimiz de var. Yine Balıkesirlilerin çok iyi bildiği, görüntülerde izlemediğimiz kilometrelerce uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı döşedik yerin altına. Sunumda 35 km denmiş, bunu düzeltiyorum tam 50 kilometre drenaj hattı döşedik. Bugün taraflı-tarafsız herkes yaptıklarımızın önünde artık saygıyla eğiliyor. ’Bize hayvan pazarı lazım değil` denildi ve hayvan pazarı kapatıldı. Biz ne yaptık? İçinde bulunduğumuz sıkıntılara rağmen biraz önce izlediğiniz, Ege ve Marmara Bölgesinin en büyük kapalı hayvan pazarını yaptık ve hizmete açtık. Böyle bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayvan pazarı projesini hazırladığımızda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na teşvik için yazı yazdık, destek istedik. Balıkesir Belediyesi’nin bu yardım istediğine cevap bile gönderilmedi Bakanlıktan. Yani, hükümet desteği almadık. İller Bankası’ndan gelen, kullandığınız yardım veya krediler devlet yardımıdır. Allah devletimizden razı olsun. Yine 1. Sakarya ve Adnan Menderes mahallelerinde görüntülerde de izlediğimiz gibi kapalı semt pazarları yaptık. Adnan Menderes’teki yeni pazar yerini bu pazar günü açacağız. Bu sene 3 kapalı pazar yeri daha yapacağız. Bazı hizmetleri yapmak nasip, kısmet meselesidir. `Ben mezarlık yeri yapayım` deseniz, yapamazsınız. Ama bu şeref de bize nasip oluyor. Mezarlığımız doldu. Allah herkese sağlıklı uzun ömürler versin. Ölümün de hayırlısını versin. Sonunda mutlaka gideceğimiz yer orası. Bugün şehir merkezine de yakın ulaşımı kolay olan bölgede 250 bin metrekare alan köylülerin de anlayışıyla istimlak edilerek mezar yeri olarak hazırlanıyor. Balıkesir’in 50 yıl boyunca mezarlık sorunu olmayacak. Bazı hizmetlerde kar amacı güdülmez. Eski hayvan pazarının olduğu yere 10 bin metrekare kapalı fuar alanı yapacağız. Bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Üniversite öğrencilerimize her sabah sıcak çorba ve haftada 2 gün doyuncaya kadar kahvaltı vermeye devam ediyoruz."
Belediye Başkanı İsmail Ok, çok önem verdikleri semt spor sahaları, 9 bin metrekarelik çevre eğitim parkı (güneş enerjisinden elektrik üreterek kendi kendini aydınlatan park), Karesi Kalesi, Karesi AVM, Asri Mezarlık’taki Şehitler Parkı, kapalı pazar yerleri ile 25 bin AVRO’luk evsel katı atıkların geri dönüşümü projesini anlattığı toplantıda soruları cevapladı. Yaptıkları güzel çalışmaların birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, başka arayış içinde olanların hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Belediyede özellikle son 5 aydır müfettiş yoğunluğu yaşandığını kaydeden Başkan Ok, "Çalmadık, çaldırtmadık, kimseye de müsaade etmeyiz. Ama hatalarımız da olmuştur. Biz Balıkesir Belediyesi olarak kanunlar çerçevisinde halkımızdan aldığımız güç, yasaların verdiği kuvvet ile hizmetlerimizi yapıyoruz" dedi.
"DÜŞÜN YAKAMIZDAN.!"
Balıkesir’de özellikle iki yerel gazetede yayınlanan Karesi AVM’nin ihalesiyle ilgili iddiaları gündeme getiren Başkan Ok, Cumhuriyet Başsavcılığının iki defa soruşturma açıp sonunda her şeyin yasal olduğunu belirten raporlarına rağmen yapılan haberlerdeki kastın karalama amaçlı olduğunu ifade ederek bir defa daha tepki gösterdi. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bizim inancımız tam. Daha da güçlenerek gidiyoruz. Bilerek kimseye menfaat temin etmeyiz. Eğer bir şey varsa getirsinler, kursunlar idam sehpasını önümüze sandalyesini biz çekeriz. Ama eğer yok ise de düşün yakamızdan. Balıkesir halkına hizmet için çalışmaya devam ediyoruz. Karesi AVM’nin artık cacığını çıkardılar. Başsavcılığı sahte isimlerle ihbarlar, birçok adli ve idari soruşturmalar, sonuç boş. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 kişilik bilirkişi komisyonu oluşturmuş, araştırma ve soruşturmalarının sonucunda her şeyin yasal olduğu bildirildi. Hala bunlara rağmen yapılan haberler her şeyden önce 29 Mart 2009 tarihinde bize görev veren Balıkesir halkının iradesine saygısızlıktır" diye konuştu.
"HALKIMIZIN BİZE OLAN TEVECCÜHÜ GÜN GEÇ TİKÇE ARTIYOR"
Belediye Başkanı İsmail Ok, konuşmasının sonunda belediye olarak yaptırılan bir kamuoyu anketini açıkladı. Göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları hizmet ve çalışmalardan Balıkesirlilerin büyük oranda memnun olduğunu belirten Başkan Ok, "Halkımızın yüzde 87.5 oranında belediye hizmetlerinden memnun. Yüzde 70’in üzerinde vatandaş Belediye Başkanı İsmail Ok ve ekibine güveniyor. Yüzde 54,3 oranında vatandaş bugün seçim olsa oyumu Başkan Ok’a veririm diyor. Oy vermem diyen ise yüzde 26. Bu oran daha önce yüzde 40 idi. Yüzde 40’lık blog, bugün yüzde 26’ya düşmüştür. İnşallah hizmetlerimizle bu vatandaşlarımızı da kazanmaya çalışacağız" dedi.
DERİN İDDİA
Belediye Başkanı İsmail Ok, emniyetin geçen sene bir gazeteye yönelik gerçekleştirdiği operasyonun basın yolu ile Balıkesir Belediyesi’ne ihale edilmeye çalışıldığını, basından birinin kullanılarak bu operasyonun alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Başkan ok, "Balıkesir Belediyesi izah edilemeyen bir iş yapmaz. Hebasını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok" dedi.
Başkan İsmail Ok, belediye yönetimi olarak kendilerini hedef alan bir basın mensubunun derin ilişkiler içerisinde olduğunu iddia etti. Başkan Ok, asılsız olduğu yargı tarafından da tespit edilen soruşturmalarla ilgili bilgilerin kendilerinde ve soruşturma dosyasının içinde olduğu halde "derin" ilişkilerle elde edildiğini, bunun kendileri açısından son derece manidar olduğunu ifade etti. İsmail Ok, açıklamaların ardından gazetecilerle birlikte yemek yedi. Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP’deki kongre sürecinde kendisin bir başkan adayını desteklediği şeklinde çıkan gazete haberinin de asılsız, gerçek dışı ve komik olduğunu söyledi. Başkan Ok, açıklamalarında kimseyi hedef almadığını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kanseri yenen özel bireye doğum günü sürprizi: Hemşireler sevincine ortak oldu Kastamonu’da gördüğü tedavi ile kanseri yenen özel birey Fatih Ülgen için doğum günü partisi düzenlendi. Fatih’i, en mutlu gününde tedavi gördüğü hastanedeki hemşireler de yalnız bırakmadı. Kastamonu’da ikamet eden özel birey Fatih Ülgen, Trabzon’a düzenlenen bir gezi sırasında rahatsızlanınca gittiği hastanede testis kanseri teşhisi konuldu. Hemen tedavi sürecine başlanan Fatih Ülgen, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Onkoloji Bölümünde gördüğü tedavi sonrasında kanseri yendi. Tedavileri ve kontrolleri halen devam eden Fatih Ülgen için doğum günü sürprizi yapıldı. 42 yaşına giren Fatih Ülgen’e doğum günü sürpriz yapıldı. Doğum günü pastasının üzerine “Bu dünyadaki en büyük şanslarımız, iyi ki varsınız hayatımızda, Fatih-Duygu” yazısı yazıldı. Yakılan mumları üfleyen Fatih Ülgen’in ve ailesinin mutluluğunu diğer özel bireyler ve aileleri de paylaştı. Çeşitli etkinliklerle özel bireylerin doyasıya eğlendi doğum gününde ayrıca Fatih Ülgen’e Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde görevli hemşireler tarafından kırmızı kravat hediye edildi. Ayrıca kanseri yenen Fatih Ülgen’in kardeşi, özel birey Duygu Ülgen’in de doğum günü kutlandı. “Hemşireler olarak Fatih’in her zaman yanında olduk, bugünde yanında olmak istedik” Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü Başhemşiresi Şengül Uysal, “Fatih, Onkoloji Bölümünde testis kanseri tedavisi gördü. Çok şükür kanseri yendi, fakat kontrollerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte biz hemşireler olarak Fatih’e destek olmaya çalıştık. Hem ailesi hem de biz hemşireler olarak Fatih’in her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olacağız inşallah. Doğum gününü kutluyor, bizleri de davet ettiği için Fatih’e teşekkür ediyoruz” dedi. “Özel bireylerimizin en büyük ihtiyacı sevgidir” Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz ise, “Kastamonu’da bizim en özel bireyimiz diyebileceğimiz Fatih ve Duygu’muzdur. Fatih, niyeti çok temiz, çok karakteri düzgün bir evladımızdır. En son Trabzon seyahatinde Fatih’in kanser olduğunu öğrendik. Ama çok ağır bir süreç atlattı. Kastamonu’da Onkoloji Servisimiz bizimle bir aile oldu. Hemşire hanımlar bizlere ’o sizin Fatih’iniz değil, artık bizlerin Fatih’i oldu’ dedi. Kapıdan girdiği andan itibaren Fatih’e sevgi ile yaklaştılar. Çocuklarımızın, özel bireylerimizin en büyük ihtiyacı sevgidir. Fatih’in ve Duygu’nun tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra çok şükür şu anda Mutlu Kafe’de doğum günlerini kutluyorlar. İyi ki varlar, onun için özel bireylerin tek ihtiyacı eğitim ve sevgidir. Başka bir çözümü yok, sevgi ile yaklaşıldığında aşamayacakları zorluk yok. Bu yüzden Fatih ileri bir derecede kanser tedavisi gördü. Çok şükür, şu anda kanseri yendi ve aramızda bulunuyor. Saçları kesildi, şimdi yeniden saçları çıktı. Şeyh Şabanı Veli Camiinde, Fatih hiçbir namazı kaçırmaz, her vakit namazına gider, adeta oranın sahibi gibi oldu. Türkiye’nin dört bir yanından dualar edildi, hatimler okundu. Herkesten Allah razı olsun, özel bireylerimizin tek ihtiyacı sevgi ve anlayıştır. Onların tek ilacı bunlardır” diye konuştu.