YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 15:20

BURHANİYE’DE AÇILAN İNGİLİZCE KURSLARINA DAİRE MÜDÜRLERİ DE KATILDI

A
A
A
BURHANİYE’DE AÇILAN İNGİLİZCE KURSLARINA DAİRE MÜDÜRLERİ DE KATILDI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Hacı Mehmet Fevzi Köylü İmam Hatip Lisesi’nde açtığı İngilizce kursu ilgi görürken, kursa bazı daire müdürleri de katıldı.
Şener Kalfa ve Kumru Tuğrulca’nın öğretmenliğini yaptığı kursa Burhaniye ilçe milli eğitim müdürü Bünyamin Uruç, Gıda Tarım hayvancılık İlçe müdürü Dursun Okur ve Müftü Ali Efe ile Gömeç İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban’ın da katıldığı 128 saatlik kursun 13 hafta devam edeceği açıklandı. Toplam 43 kişinin katıldığı kurslar iki sınıfta yapılırken kursiyerlere pratik İngilizce öğretildiği bildirildi. İngilizce kursu için talepte bulunduklarını bildiren Gömeç İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban, “İngilizce öğrenmek için Gömeç’den gelmeyi göze aldım. Dil öğrenmek güzel bir şey. Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Uzun kış gecelerini değerlendirmek istediklerini bildiren Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç, “Samimi bir ortamda İngilizce öğreniyoruz. Kursa ilk defa müdür arkadaşlar da katılıyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Kursa katılmaktan mutlu olduğunu bildiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur da, emeği geçenlere teşekkür ettiğini bildirdi. Öğretmen Şener Kalfa da” Halk Eğitim merkezi’nin desteği ile kursiyerlerimize yararlı olmaya çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz de çok ilgili” dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de, İmam Hatip okulunda uygulanan Leonarda Vinci projesi gereği yurt dışına gidecek öğretmenlerin olduğunu ve bu yüzden İngilizce kursu talebi olduğunu bildirdi. Bilgin, “Kursumuza, 43 kişi katılmaktadır. Kursa öğretmen arkadaşlar ve daire müdürleri katıldı. Hepsine başarılar diliyorum. 128 saatlik kurs 13 hafta da tamamlanacak” dedi. Kurslar saat 17.45 ile 20.00 saatleri arasında düzenleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Arabanın üzerine çıktı, hem yaralıları izledi hem sağlık ekiplerini aradı Aksaray’da düğün konvoyunda seyrederken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobilin bahçe duvarına çarptığı kazada 2 kişi ağır yaralandı. Yaralı yakınlarından birisi, kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesi yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, düğün konvoyunda 38 DN 768 plakalı Tofaş marka otomobili ile seyreden M.A. (22), önüne aniden köpek çıkması sonucu direksiyonu kırdı. Sürücünün direksiyonu kırmasıyla araç kontrolden çıkarak yolun kenarında bulunan müstakil evin bahçesine çarptı. Aracın ön kısmının hurdaya döndüğü kazada sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan Osman A. yaralandı. Kazayı fark eden konvoydaki diğer sürücü ve yolcular yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, yaralıların yakınlarından birisi kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısas ürede olay yerine gelen jandarma ekipleri yolda bir başka kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Yardım ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yol üzerinde yaptı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara taşınan yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.