KÜLTÜR SANAT - 22 Eylül 2021 Çarşamba 09:28

Geleneksel sanatçılar Sındırgı’da buluştu

A
A
A
Geleneksel sanatçılar Sındırgı’da buluştu

Yaklaşık 3 bin yıllık bir kültürü barındıran Yağcıbedir halıları gibi sanat eserine ve daha farklı birçok el sanatlarına sahip Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, Türkiye genelindeki sanatçıları ve jüri üyelerini ağırladı.

Yaklaşık 3 bin yıllık bir kültürü barındıran Yağcıbedir halıları gibi sanat eserine ve daha farklı birçok el sanatlarına sahip Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, Türkiye genelindeki sanatçıları ve jüri üyelerini ağırladı.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi işbirliğiyle geleneksel sanatların tanıtılmasına katkı sağlamak maksadıyla “Sanatın On Hali - Geleneksel Türk Sanatları Yarışması” tertip edildi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen geleneksel Türk sanatlarının ustaları, Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesinin organizasyonuyla Sındırgı’da buluştu. Tarihî Kışla Müze Han butik otel bahçesinde gerçekleşen yöresel kahvaltıda buluşan kafile, Sındırgı’daki turizm alanlarını gezdi. Çömlek atölyesi, Şerif Paşa Sanat Sokağı, Güreş Müzesi, Akpınar Yaşam Merkezi gezi alanları içerisinde yer aldı. Özellikle Akpınar Yaşam Merkezinde kadınlar tarafından üretilen yöresel ürünler büyük beğeni topladı.


Kafileye Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş rehberlik yaptı. Geleneksel Türk sanatlarının ve kültürel değerlerin yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Ekrem Yavaş, “Geleneksel Türk sanatıyla alakalı bir yarışma düzenlendi. Bu yarışma çok farklı alanlarda. El işi, Yağcıbedir halısı, çini gibi bu alanlarla alakalı sanatçıları ortaya çıkarmaya çalıştık. Ödüllü bir yarışmaydı. Jüri üyeleri de İstanbul gibi Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen öğretim üyesi arkadaşlar. Bugün Sındırgı’da buluştuk. Onlarla sanatı, kültürü, hikâyeyi konuştuk. Daha doğrusu Y6ağcıbedir’i konuşmaya çalıştık. Onları burada ağırlamak, misafir etmek bizim için keyifti, mutluluktu“ dedi.


Heyet, Sındırgı ilçesini umduklarından daha güzel, sıcak ve samimi bulduklarını belirttiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.