YEREL HABERLER - 08 Şubat 2012 Çarşamba 15:19

EDREMİT İNŞAATÇILAR ODASI BAŞKANI RASİM İZ EMLAKÇILARI UYARDI

A
A
A
EDREMİT İNŞAATÇILAR ODASI BAŞKANI RASİM İZ EMLAKÇILARI UYARDI

Balıkesir’in Edremit İnşaatçılar Odası Başkanı Rasim İz, yeni çıkan kanun ek maddesi ile ilgili olarak emlakçıları uyardı.
Emlak komisyonculuğu işi yapan esnafın 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na ek madde ilavesi ile kapsamı dışında bırakıldığını belirten İz, “ Bu nedenle emlak komisyonculuğu ve danışmanlığı işiyle meşgul olan esnafımıza odamız tarafından sınavla esnaflık belgesi verilecektir. Yasa gereği 3308 sayılı kanun dışında kalan meslek belgeleri, odalar tarafından verilip başka yerden alınan belgelerin yasal bir geçerliliği bulunmamaktadır. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 14.03.2007 tarih 73 sayılı yazısında emlak komisyonculuğu ve iş takipçiliği yapan esnafların oda ve sicil kayıtları olmadan tapu işlemlerini yapamayacakları açıkça belirtilmiştir.
Ayrıca emlak komisyonculuğu ve iş takipçilerinin tapu işlemlerinde iş takibi tellâliye sözleşmelerini kayıtlı olduğu odadan temin etmeleri gerekmektedir. Tellâliye sözleşmesi olmadan da işlem yapamayacaklardır. Bu durumda bulunan esnafımız zaman kaybetmeden odamıza başvurabilir, ayrıntılı bilgiyi de odamız yetkililerinden alabilirler.”dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir