YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:22

AYVALIK’TA İLGİNÇ DOLANDIRICILIK

A
A
A
AYVALIK’TA İLGİNÇ DOLANDIRICILIK

Dolandırıcı olduğu iddia edilen bir kişi, uzun bir süre yanında çalıştığı patronunun çeklerini kullanarak patronunu 650 bin TL borca soktu.
Borcu ödeyemeyen patron hapse atıldı. İşi bozuldu ve yuvası dağıldı. 18 ay süresince kendisine ait olmayan borç yüzünden cezaevinde çile dolduran patron tahliye olduğunda, kendisini dolandıran eski çalışanının büyük bir servete sahip olduğunu öğrendi. Onun izini sürerken, eski çalışanın kullandığı telefon hattının izini süren eski patron, telefonun Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ekmek satışı yapan bir esnafa ait olduğunu öğrendi. Ayvalık’a gelen, K.C. adlı eski işveren, dev bir GSM firmasının Ayvalık’taki esnafın adına eski çalışanına kimlik kaydı olmadan telefon hattı verdiğini öğrendi. Kendisinden habersiz bir başkasına telefon hattı vermesi nedeniyle O.Ü. ile 650 bin TL’lik çek borcu kalan iki mağdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek muhatapları hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayvalık ilçesinde, O.Ü. adlı bir girişimcinin 8 Ocak 2012 tarihinde ülke genelindeki birçok yazılı yayın kuruluşunun sayfalarında yer verdiği, ‘Ayvalık’ta Alo Ekmek Uygulaması’ adlı haberi okuyan Manisa’nın merkez mahallelerinden Laleli’de okuyan bir uyanık, haberin kahramanı O.Ü.’nün adını kullanarak büyük bir GSM şirketinden telefon hattı satın aldı.
YILAN HİKAYESİ GİBİ
İsminin M.Y. olduğu iddia edilen 48 yaşındaki, eşinden bir süre önce boşandığı belirtilen 1 çocuk babası uyanık, söz konusu GSM firmasından çıkardığı hattın ardından, aynı mahallede ikamet eden K.C. evli ve 1 çocuk babası arkadaşının kurduğu tekstil firmasının adına 10 adet çek yaprağıyla piyasadan 650 bin TL dolandırarak kayıplara karıştığı ileri sürüldü. Kendisinin yanında uzun bir süre çalışarak güvenini kazanan ve bunun üzerine 650 bin TL’lik hatır çeki verdiği M.Y. adlı şahıs nedeniyle, çeklerin karşılığının olmaması sonucunda yargılanıp, Kütahya’nın Simav ilçesindeki kapalı cezaevinde 18 ay süresince tutuklanan K.C. adlı tekstilci vatandaş ise, cezaevinden tahliye edilmesinin hemen ardından Y.’nin peşine düştü.
İlk iş olarak Y.’nin kullandığı cep telefon numarasının kime ait olduğunu araştıran hatır çeki mağduru Ceylan, söz konusu telefon hattının sahibinin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ekmek satış noktası işleten O.Ü.’ye ait olduğunu öğrendi ve önceki gün Manisa’dan, Ayvalık’a gelerek, sora sora O.Ü.’yü buldu.
O.Ü.’ye kendisinin adını taşıyan telefon hattının, 10 adet çek yaprağını hatır için verdiği eski arkadaşı M.Y.’ye ait olduğunu söyledi. K.C.’nin anlattıklarına inanamayan O.Ü., C. ile birlikte söz konusu GSM firmasının Ayvalık’taki satış noktasına giderek, 0555 6041928 nolu telefon hattının kendisinin ismine düzenlenmiş olduğunu şaşkınlıkla gördü.
Kendisine 650 bin TL’lik çek borcunu bırakarak kayıplara karışan M.Y. yüzünden 18 ay cezaevinde çoluk çocuğundan uzak kalıp, işlerinin bozulması nedeniyle yuvasının da dağılma noktasına geldiğinden yakınan K.C. ise oldukça dertli. Aslen İzmir-Bayraklı’lı olduğunu söyleyen K.C., “M.Y. ile Manisa’da tanıştık. Başlangıçta çok efendi ve ağırbaşlı bir kişi olarak tanımıştım kendisini. Bir süre sonra birlikte tekstil ve gıda malzemeleri alıp satmaya bile başladık. 5 yıllık bir ağabey kardeş ilişkimiz vardı. Derken bir gün ailemle birlikte tekstil üzerine küçük çapta bir şirket kurdum. Karınca kararınca döndürmeye çalışıyordum işimi. Toptan satın aldığım ürünleri perakende pazarlayarak evimin nafakasını çıkarmaya çalışıyordum. Bir süre sonra işsiz olduğu için ağabey diye hitap ettiğim M.Y.’yü yanıma alıp iş verdim. Bu süreçte bana inanılmaz bir güven duygusunu aşıladı. Öyle ki kasadaki parayı bile ona güvenerek bırakıp gidebiliyordum. Bir gün kendisine 4 adet çek yaprağı lazım olduğunu söyledi. Tereddüt etmeden çekleri kestim, imzaladım ve verdim. Toplam 20 bin TL’lik çeki vadesi geldiğinde ödemişti. Hiçbir sorunla karşılaşmamıştık. Aradan bir süre daha geçti. Yine geldi ve bu kez kendisine 10 adet çek yaprağının lazım olduğunu söyledi. İlk kestiğim çekleri ödemişti ve kendisine inanılmaz güveniyordum. 10 adet boş çek yaprağının altını imzalayıp, kendisine verdim. Bir gitti o gidiş oldu. Çeklerin vadesi geldiğinde 650 bin TL’lik büyük bir borçla karşılaştım. Kendisini her yerde aradım ama yer yarılmış içine girmişti. Derken çeklerin karşılığını yatıramadığım için cezaevine düştüm. 18 ay süresince bana ait olmayan borç yüzünden parmaklıklar arkasında kaldım. 11 gün önce cezam sona erdi ama yasalar karşısında halen daha 650 bin TL borçlu durumdayım. Duydum ki çok güvendiğim M.Y. şimdi çok büyük bir servetin sahibi olmuş. 2 yıl gibi sürede 650 bin TL bedelinde çeklerim sayesinde yaptığı sermayeyi çok büyük bir yatırıma dönüştürmüş. Bu arada eşinden de boşanmış. Ama benin derdim en azından halen daha ödemeye yükümlü olduğum 650 bin TL’lik borçtan beni kurtarması. Şeytan görsün yüzünü. Ama en azından çekleri ödesin. Evim dağıldı. İşim bozuldu. Ama ben yinede kendisinden hiçbir şey istemiyorum yeter ki çeklerin karşılığını ödesin. Geceleri uyuyamıyorum. Bana ait olmayan bir borç yüzünden tekrar cezaevine düşmek istemiyorum” diyerek gözyaşı döktü.
GSM FİRMASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Öte yandan, Ayvalık’ta telefonla evlere ekmek servisi yapmasıyla 8 Ocakta birçok yerel ve ulusal gazetelere konu olan O.Ü. ise, kendisinin adını gazetelerde okuyarak, kendi ad ve soyadıyla, M.Y.’ye telefon hattı veren GSM firmasıyla, M.Y. hakkında Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, suç duyurusunda bulundu.
O.Ü., “İnanılır gibi değil. Bir firma nasıl olur da yeni hat başvurusunda bulunan bir kişiye nüfus kağıdı olmadan hat verebilir? Üstelik bilgisayar sisteminde benim aynı GSM firmasında başka bir no ile kaydım varken ve benim imzamı taşımazken” diyerek başına gelenin bir başka kişinin başına gelmemesi için dava açacağını ve bu davanın bir emsal teşkil etmesini, kendisinden sonra da benzeri bir durumla karşılaşabilecek bir başka mağdur olabilecek vatandaşa meşale olmasını istediğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Şampiyonlar OKAF’26’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen OKAF’26, Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran iki efsane ismi ağırlayacak. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Mahmut Demir ve Avrupa şampiyonu rekortmen okçu Deniz Günay Derebaşı, kariyer yolculuklarının şifrelerini gençlerle paylaşacak. Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’26), iş dünyası ile gençleri buluşturmanın yanı sıra ilham veren başarı hikâyelerine de sahne olacak. Fuar kapsamında düzenlenen panellerde, kazanılabilecek tüm madalyaları toplayan "Türk Tankı" lakaplı Mahmut Demir ve yıllarca kırılamayan rekorların sahibi Deniz Günay Derebaşı, tecrübelerini üniversiteli gençlere aktaracak. Dünya güreş literatürüne "Türk Tankı" olarak geçen; olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Mahmut Demir, mezun olduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bu kez konuşmacı olarak dönecek. Demir, 8 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’te AKM Mavi Salon’da gerçekleşecek "Mezunlardan Kariyer Hikâyeleri" etkinliğinde kürsüye çıkacak. 13 yıllık profesyonel kariyerine 1 olimpiyat, 3 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu sığdıran efsane isim; disiplinli çalışma, hedef odaklı ilerleme ve zorluklarla mücadele etme konularında gençlere rehberlik edecek. Türk okçuluk sporunun ilk Avrupa Salon Şampiyonu ve Dünya Üniversitelerarası Şampiyonu olan Deniz Günay Derebaşı, 9 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da AKM Pembe Salon’da düzenlenecek "Sporda Kariyer" panelinde yer alacak. Halen OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak şampiyon sporcular yetiştiren Derebaşı, uzun yıllar kırılamayan Türkiye rekorlarını ve antrenörlükten akademisyenliğe uzanan başarı dolu kariyer yolculuğunu anlatacak. İki gün boyunca onlarca farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan OKAF’26’nın detaylı programına, kayıt bilgilerine ve tüm güncel gelişmelere OMÜ’nün internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.
Balıkesir Ayvalık’ta yeni nesil yat limanı ve çekek yeri projesi tanıtıldı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi’nin 150 Evler Mahallesi Çekek Yeri bölgesinde hayata geçirmeyi planladığı "Yat Limanı, Dip Tarama Faaliyeti, Çekek Yeri Revizyonu ve Dolgu Alanı İlavesi Projesi", düzenlenen halk buluşmasında kamuoyuna tanıtıldı. Ayvalık Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısı kapsamında gerçekleştirilen buluşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda, kentin geleceğini doğrudan etkileyecek proje tüm yönleriyle paylaşılırken, katılımcıların görüş ve önerileri de alındı. Ayvalık Belediyesi yetkilileri, sürecin şeffaf bir şekilde yürütüleceğini vurguladı. Yaklaşık 300 milyon TL yatırım bedeline sahip proje kapsamında mevcut çekek alanı modernize edilerek yat limanı altyapısıyla güçlendirilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ayvalık’ta 129 tekne kapasiteli iskele alanı Dalgakıran, rıhtım ve teknik altyapı yatırımları sayesinde deniz güvenliğinin artırılması ve tekneler için daha korunaklı bir alan oluşturulması hedefleniyor. Bunun yanı sıra proje, yalnızca denizcilik faaliyetleriyle sınırlı kalmayarak sosyal ve ticari alanlarıyla da dikkat çekiyor. Planlanan yeme-içme alanları, sosyal donatılar ve hizmet birimleriyle bölgenin yeni bir cazibe merkezi haline gelmesi öngörülüyor. Proje kapsamında yürütülecek dip tarama çalışmalarıyla deniz tabanı düzenlenecek, mevcut düzensiz yapılaşmanın planlı bir yapıya kavuşturulması sağlanacak. Ayvalık Belediyesi yetkilileri, projenin tüm aşamalarında çevresel hassasiyetlerin gözetileceğini ve ilgili mevzuata uygun hareket edileceğini belirtti. Projenin, Ayvalık’ın doğal ve kültürel değerlerini koruyarak sürdürülebilir turizme katkı sunması hedefleniyor. Kentin denizle olan bağını güçlendirmesi beklenen yatırımın, Ayvalık’ın ekonomik ve turistik gelişimine önemli katkı sağlaması öngörülüyor.
Balıkesir CHP Karesi İlçe Kadın Kolları Başkanı Sabiha Gören AK Parti’de CHP Karesi önceki dönem İlçe Kadın Kolları Başkanı Sabiha Gören ve CHP Karesi İlçe Yönetiminden istifa eden Halime Can, AK Parti’ye katıldılar. AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, "AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, sadece bir siyasi merkez değil, Balıkesir sevdalılarının omuz omuza verdiği bir hizmet kalesi olduğunu bir kez daha kanıtladı dedi." AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir’in "ayrıştırıcı değil birleştirici" siyaset vizyonuyla, AK Parti Balıkesir’de siyasetin merkezini bir makamdan öte, milletin evi haline getirdi. Bu samimi yaklaşım, Karesi siyasetinde de bir kırılma oluşturularak CHP’den AK Parti saflarına katılımları beraberinde getirdiğini açıkladı. Karesi siyasetinin tecrübeli isimleri, ideolojik kalıpları bir kenara bırakarak "Önce Memleket" dedi. CHP Karesi önceki dönem İlçe Kadın Kolları Başkanı Sabiha Gören ve CHP Karesi İlçe Yönetiminden istifa eden Halime Can, AK Parti saflarına katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı yürüyüşüne dahil oldular. Yeni üyelere rozetlerini, teşkilatın her kademesine bir "kardeş" ve "yol arkadaşı" samimiyetiyle yaklaşan İl Başkanı Mehmet Aydemir bizzat taktı. Balıkesir siyasetine getirdiği dinamizmle takdir toplayan İl Başkanı Mehmet Aydemir, şu ifadeleri kullandı: "Bizim için AK Parti İl Başkanlığı bir makamdan öte; bu şehrin derdiyle dertlenen, sevinciyle gülen her bir hemşehrimizin sığınacağı huzurlu bir liman, sarsılmaz bir yuvadır. Bugün Sabiha Gören ve Halime Can Hanımefendilerin bu çatı altında bizimle buluşması, Balıkesir’in geleceğine duyulan inancın bir göstergesidir. Siyasetin merkezi artık tek çatıdır; o da milletin kendisidir, AK Parti’dir! Dün başka kulvarlarda olsak da bugün Türkiye Yüzyılı vizyonunda tek yüreğiz." Akın akın gelen yol arkadaşlarımızla her geçen gün daha da büyüdüklerini belirten Başkan Aydemir, tüm Balıkesir halkına samimi bir davette bulundu: "Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin tek umudu biziz. Memleket sevdasıyla çarpan, bu kutlu yürüyüşte ben de varım diyen her bir kardeşimizi AK Parti saflarına, bu büyük aileye davet ediyorum. Kapımız vatan sevdasıyla çarpan her yüreğe ardına kadar açıktır. Gelin, bu büyük hizmet destanını hep birlikte yazalım! Biz birleştikçe Karesi, biz büyüdükçe Balıkesir kazanacak" dedi.