YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 14:53

Bbp Merhum Yazıcıoğlu Açıklaması

A
A
A
Bbp Merhum Yazıcıoğlu Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasından sağ kurtulduktan sonra namaz kıldığı iddia edilen fotoğrafı 'uydurulmuş senaryo' olarak değerlendirdi.
BBP Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, beraberindeki belediye başkan adayları ile birlikte Zağnos Paşa Camii önünde merhum Muhsin Yazıcıoğlu için pilav hayrı düzenledi. Bin 500 kişilik hazırlanan pilavı rahmetli Yazıcıoğlu'nun ölümünün 5. yılı dolayısı ile yaptıklarını kaydeden Çakır, "BBP olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter olayının peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar bu olayın peşinde olacağız. Halkımızın üzerinde genel bir kanı var. Sokaktan geçen 100 kişiye sorsanız, bu 100 kişinin 100'ü de, 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü, katledildi' diyecektir. Dolayısı ile halk üzerinde olan bu görüşü kaldırmak devletin görevidir. En kısa sürede devlet yetkililerinden bu intibayı kaldırmalarını ve ellerini temizlemelerini öneriyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasından sonra Kahramanmaraş Savcılığına devredilen dosyaların peşinde olacağız. Bu sebeple üzerinde durduğumuz en önemli konu radar kayıtları. Bu radar kayıtları neden çıkarılamadı? İnanıyoruz ki, istenirse yetkililer hemen 10 dakika içinde çıkaracaklardır" dedi.
Bir dönem yazılı ve görsel medyada yer alan ve kaza gününde Muhsin Yazıcıoğlu'nun karlar üzerinde namaz kıldığı anlaşılan fotoğrafı değerlendiren Çakır, "Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanıyanlar bilir ki Muhsin Yazıcıoğlu teslim olmaz, vuruşa vuruşa ölür gerekirse. O uydurulmuş bir senaryodur. Yazıcıoğlu gibi bir kişiliğe uymayan bir senaryodur. Muhsin Yazıcıoğlu'nun teslim olup, 'Müsaade edin ben iki rekat namaz kılayım, namazdan sonra beni ne yaparsanız yapın' diyeceğine inanmıyorum. Böyle bir şey Yazıcıoğlu'na yakışan bir hareket değildir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Güney Doğu Anadolu’da güney yönlerden, hafif zaman zaman orta, yağış olan yerlerde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 18 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 19 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 24 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 11 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 17