KÜLTÜR SANAT - 23 Mayıs 2025 Cuma 15:24

Ayvalık’ta ilkbaharın coşkusu Teferic Şenlikleri ile taçlandı

A
A
A
Ayvalık’ta ilkbaharın coşkusu Teferic Şenlikleri ile taçlandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 8. Uluslararası Küçükköy Teferic Şenlikleri başladı. Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Teferic Şenlikleri başladı. Şenlikler, baharın coşkusunu ve yerel kültürü bir araya getirerek bölge halkının ve ziyaretçilerin katılımıyla renkli görüntüleri beraberinde getirdi.


Küçükköy Mahallesi’nin ev sahipliği yaptığı Teferic Şenlikleri; Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan’dan gelen misafirlerin de katılımıyla, Küçükköy Üretim Mutfağı’nın önünden başlayan yürüyüş kortejiyle start aldı.


Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Karadağ Diaspora Bakanı Mirsad Azemoviç, Sırbistan’ın Sancak Bölgesi şehirlerinden Sjenica Belediye Başkanı Munip Mujagiç, daire amirleri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Pendik Bosna Sancak Derneği bünyesindeki yaklaşık 50 dansçının katılımı ve bando eşliğinde kortej yürüyüşü, Küçükköy Cami Avlusuna kadar folklorik müzikler eşliğinde sürdü.


Açılışta konuşan Karadağ Diaspora Bakanı Mirsad Azemoviç, Küçükköy’de düzenlenen Teferic Şenliklerinin yüz yıldır Anadolu topraklarından yaşayan Karadağlı soydaşlarının bir araya geldiği çok anlamlı bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin insanına sahip çıkan ve bu topraklarda özgürce yaşamalarını sağlayan Anadolu halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Açılış töreninde konuşan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ise, Karadağ Diaspora Bakanı Mirsad Azemoviç’in kibar teşekküründen duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Belediye Başkanımız ve değerli misafir bakanımız konuşmalarında Küçükköy’ün tarihçesine değindiler. Biliyorsunuz; Birleşmiş Miletler bünyesindeki Dünya Turizm Örgütü, her yıl geleneklerini ve kültürünü muhafaza eden, turizm ve ekonomik değerlerinin yanı sıra benzeri özellikleriyle ön plana çıkan dünyadaki tüm köyler içerisinde, dünyanın en iyi turizm köylerini oluşturuyor. Geçmişte Bursa’daki Cumalıkızık, İzmir’in Şirince, Ödemiş’teki Birgi, bu listelere girerek bu imkanlardan ve şartlardan yararlandı. İnşallah her yıl bu listeye aday olan Küçükköy’ümüz de aday. Bu listeye girmeyi Küçükköy’de hak ediyor" diye konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri Küçükköy’ün tarihi sokaklarında yöre halkının oluşturduğu stantları gezdi.



Ayvalık’ta ilkbaharın coşkusu Teferic Şenlikleri ile taçlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.