ASAYİŞ - 05 Mayıs 2025 Pazartesi 16:47

Bandırma’da motosiklet sürücülerine yönelik bilgilendirme programı düzenlendi

A
A
A
Bandırma’da motosiklet sürücülerine yönelik bilgilendirme programı düzenlendi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Barış Manço Kültür Merkezi’nde Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı.


Programın açılışında konuşan İlçe Trafik Amiri Ali Koç, etkinliğin amacına ilişkin yaptığı konuşmada, "Bugün burada toplanma amacımız hem Trafik Haftası hem 2025 yılının motosiklet yılı olarak değerlendirilmesinden dolayı kısa bir eğitim ve bilgilendirme çalışması yapmak" ifadelerini kullandı.


Bilgilendirme programı, trafikle ilgili hazırlanan slaytlar ve bilinçlendirme videolarıyla devam ederken, 2024 ve 2025 yıllarına ait ilk dört aylık trafik kaza istatistikleri de paylaşıldı.


Bandırma Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Gökhan Sapmaz, "2024 Yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında toplam 5 bin 65 motosiklet denetlendi. 832 Motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne işlem yapıldı. Toplamda 2 milyon 522 bin 182 Türk Lirası ceza uygulandı. Bu yıla geldiğimizde ise neredeyse iki katı, 10 bin 843 motosiklet denetlendi. 2 Bin 102 motosiklet sürücüsüne işlem uygulandı. Toplam para cezası miktarı 5 milyon 172 bin 321 Türk Lirası" dedi.


Kazalara ilişkin bilgilendirmede bulunan polis memuru Furkan Şenver ise "2024 Yılı dört aylık dönemde toplam 183 kaza meydana geldi. Bu kazaların 118’i motosiklet ve motorlu bisiklet kazası. 2025 Yılının aynı döneminde ise toplam 161 yaralanmalı kaza yaşandı. Bunların 82’si motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine ait. Bu sayı oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.


Şenver, "Yaralı sayısına gelecek olursak; 2024 Yılı dört aylık dönemde toplam 217 kişi yaralanmış. Bu kazaların 137’si motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsü veya yolcusu. 2025 Yılının aynı döneminde toplam 207 kişi yaralanmış, bunların 130’u motosikletli. Bu kazalarda vatandaşlarımız kalıcı yaralanmalar yaşayabilir" diyerek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Bilgilendirme sunumunun ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Program, yapılan kura çekimiyle dört vatandaşa kask hediye edilmesiyle sona erdi.



Bandırma’da motosiklet sürücülerine yönelik bilgilendirme programı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de polis ekiplerinden kaçan 2 alkollü sürücüye 920 bin TL idari para cezası yazıldı Kayseri’nin Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde yarım saat arayla polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan kamyonet ve cip sürücüleri kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde alkollü olduğu belirlenen kamyonet sürücüsüne 685 bin TL, cip sürücüsüne de 235 bin TL olmak üzere toplamda toplamda 920 bin TL’lik idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesine bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan E.T., yönetimindeki 34 DTN 965 plakalı kamyonetle Ziya Gökalp Mahallesi Ihlamur Köprüsü üzerinde yakalandı. Alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücüye 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan E.T.’nin ehliyetine 5 buçuk yıl el konulurken, kamyonet 60 gün süreyle trafikten men edildi. Öte yandan, A.D., yönetimindeki 01 AUS 424 plakalı cip ise Melikgazi ilçesine bağlı Tacettin Veli Mahallesi İnönü Bulvarı üzerinde polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçtı. A.D. kovalamaca sonucu Küçükali Mahallesi Kale Sokak üzerinde yakalandı. Sürücüye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘birden fazla tehlikeli şekilde şerit değiştirmek’ gibi suçlardan toplamda 235 bin TL para cezası yazıldı. Ayrıca A.D. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan adli işlem başlatıldı. Cip de 60 gün trafikten men edilerek, otoparka çekildi.
Muğla Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı yapılan baskınla ilgili Başkan Ünlü’den açıklama Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gece yarısı Marmaris Belediyesi’ne gerçekleştirilen polis baskını ile ilgili Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun Marmaris Belediyesi önünde açıklama yaptı. Başkan Ünlü, ekibi ile birlikte Marmaris Belediyesi olarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtirken, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise, polis operasyonunun münferit bir soruşturma kapsamında yapıldığını öğrendiklerini söyledi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öğrenilen bir soruşturma kapsamında gece yarısı Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Marmaris Belediyesi’ne baskın düzenledi. Operasyon çerçevesinde çok sayıda polis ekibi tarafından belediye binasına baskın düzenlenirken bazı belediye çalışanları ve önceki dönem belediyede görev yapan üst düzey yetkililer ikametlerinden alınarak belediyeye getirilirdi. Belediye binasında aramalar devam ederken gece yarısı çoğunluğu partili çok sayıda kişi belediye binasının önünde toplandı. Bu arada Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun da belediye binası önüne gelerek, toplanan kalabalığa teşekkür edip basın mensuplarına da açıklamada bulundu. Görevinin başında olduğunu belirten Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Marmaris Belediyesi başkanı ve yönetimi ile çalışmalarına devam edecektir. Umarım bu soruşturma da en kısa sürede sonuçlanır. Konuyla ilgili bilgi geldikçe sizlerle paylaşacağız" dedi. Geceye saat 24:00 itibariyle başlayan bir polis araması ile güne başladıklarını belirten CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise Marmaris Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturanın belediye ve belediyedeki işleyişle ilgili değil münferit bir soruşturma olduğunu öğrendiklerini belirtti. Uzun, "Aramanın burada görev yapan arkadaşın yapmış olduğu görevle ilgili iş yerinde yapılan bir aramadan müteşekkil olduğunu öğrendik. Bunun dışında ilgili kişinin konutunda da arama yapıldığını öğrendik. Belediye ve belediye işleyişi ile ilgili bir konu olmadığı yönünde bilgi verildi. Bundan sonraki gelişmeler hakkında da bilgi paylaşacağız. Destek için buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz" diyerek soruşturmanın bir olaya ilişkin münferit bir soruşturma olduğunu ve bunun detayı hakkında kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.
Hatay Hatay’da aşırı yağışların etkisiyle, göle dönen yollarda araçlar mahsur kaldı Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçelerinde akşam saatlerinde etkili olan yağış yolları göle çevirdi. Aşırı yağışların etkisiyle göle dönen yollarda, araçlar sular altında kalırken ulaşımda aksamalara neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Payas ve İskenderun ilçelerinde yağışın şiddetini artmasıyla caddeler ve sokaklar adeta göle döndü. Oluşan sel nedeniyle yolların sular altında kalan araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yağışın yoğun olduğu ilçelerde trafikte aksamalar yaşanırken bazı araçlar da yolda kaldı. Vatandaşlar ise sel sularına karşı kendi imkanlarıyla önlem almaya çalıştı. Aşırı yağışların etkisiyle vatandaşların yaşadığı zor anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. "Burası yaklaşık son 2 saattir yağış aldı, bayağı yollar kapandı ve sel oldu" Kentte 2 saatlik yağan yağmurların hayatı olumsuz etkilediğini söyleyen Yücel Er, "Burası yaklaşık son 2 saattir yağış aldı. Bu 2 saatlik süreçte de bayağı yollar kapandı ve sel oldu. Yaya olarak gidip geleceğimiz yollar bayağı bir kısıtlandı. Bizim için de problemli oldu. Hava koşulları burada değişkenlik gösterebiliyor. Burada 2 saatlik bir yağış olmasına rağmen, bayağı kaldırım üzerine taşan sular göründü. Yürüyemeyecek derecede sular çıkmıştı ortaya ve bayağı kirli sular temiz de değil. Geleceğimiz yoldan nereden baksan 2 kilometre yolumuzu uzatarak gelmek zorunda kaldık. Yağmur yağması güzel bir şey memlekete ama bu denli güzel bir şeyin böyle sıkıntılı bir probleme dönüşmesi güzel değil" ifadelerini kullandı.