GENEL - 08 Ekim 2018 Pazartesi 16:46

Başkan Zekai Kafaoğlu "Balıkesir’in taşı toprağı altı"

A
A
A
Başkan Zekai Kafaoğlu "Balıkesir’in taşı toprağı altı"

Balıkesir’de düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği 2018 Yılı İkinci Olağan Meclis Toplantısı, Edremit Adrina Otel’de Başkan Hasan Can’ın divan başkanlığında gerçekleşti.

Balıkesir’de düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği 2018 Yılı İkinci Olağan Meclis Toplantısı, Edremit Adrina Otel’de Başkan Hasan Can’ın divan başkanlığında gerçekleşti.


Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra ev sahibi konumundaki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, il ve ilçe belediye başkanlarıyla meclis üyeleri katıldı.


2 gün süren Olağan Meclis Toplantısına Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu birer selamlama konuşması yaparak, toplantıya iştiraklerinden dolayı tüm misafirlere teşekkür ederek, toplantının ülke adına hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.


Başkan Zekai Kafaoğlu, Marmara Bölgesi Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri’ni Balıkesir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken; özetle şunları söyledi; "Balıkesir bir ucu Ege’ye, bir ucu Marmara’ya, bir ucu da İç Anadolu’ya uzanan bir ildir. İstanbul’un 3 katı büyüklüğünde yüzölçümüne sahip, 20 ilçesiyle, 900 kırsal mahallesiyle gerçekten çok büyük bir coğrafyası olan 22 adası olan bir il. Marmara ve Ege’yle uzun kıyıları olan odak bir şehirdir. Özellikle İstanbul-İzmir otoyolu ve hemen arkasından açılacak olan Çanakkale-İzmir otoyolu ile gerçekten odak bir şehir halini alacak. Her geçen gün değeri hızla büyüyen 2 yıldır gayrimenkulde emlak değeri en çok artan il. Balıkesir bir taraftan sanayi şehri, diğer taraftan tarım ve hayvancılık şehri. Bir taraftan da turizm şehri. Balıkesir 3 saç ayağı üzerinde yükselen, taşı toprağı altın olan bir şehir Balıkesir. Balıkesir sağlıklı gıda ve sağlıklı yaşamın olduğu bir ildir. Alpler’den sonra en fazla oksijenin olduğu yer Kaz Dağları’dır ve bugün Kaz Dağları’nın eteklerindeyiz. Sizler de Kaz Dağlarında teknik bir gezi yaparak gördünüz. Balıkesir turizmde tarım ve hayvancılıkta bir markadır. Türkiye’yi doyuran bir iliz. Balıkesir’e yatırım yapmak isteyenleri bekliyoruz. Geç kalanlar için iş pahalıya mal olur. Her geçen gün organize sanayi bölgelerimiz doluyor. Yenilerini yapıyoruz. İstanbul sanayiden arındırılıyor. Kocaeli dolu, Bursa dolu, ilk durak Balıkesir. Özellikle Osman Gazi Köprüsü’nden sonra İstanbul’a 2 saatte ulaşabiliyorsunuz. İnşallah yılbaşında merkezdeki hava limanımız da açılıyor. 2 tane hava limanı olan ender illerden birisi olacağız. Bu şehirde sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz." Marmara Belediyeler Birliği 2018 Yılı İkinci Olağan Meclis Toplantısı, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’dan şifa dağıtacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan Pazar günü saçılacak olan 7 ton mesir macunu, yapılan dualarla çuvallara yerleştirildi. UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından yaptırılan tarihi Sultan Camisi’nden 28 Nisan Pazar günü saçılacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nin mesir imalathanesinde yapılan dua öncesinde protokolün de katılımıyla Sultan Camisi’nde Hafsa Sultan, Merkez Efendi ve mesir macununun yapımında emeği geçenler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Manisa’yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği üretim atölyesinde Cuma namazı sonrası gerçekleşen mesir duasına; Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve STK başkanları katıldı. Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu tarafından yapılan duanın ardından Vali Ünlü ve protokol üyeler sembolik olarak basın mensuplarına mesir macunu saçtı. 484. Uluslararası Mesir Macun Festivali kapsamında 7 ton mesir macunu 28 Nisan Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden binlerce vatandaşa saçılacak. Geleneğin tarihçesi Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan Manisa’da hastalanınca, dönemin ünlü hekimi Merkez Efendi, sultan için baharat karışımıyla macun hazırladı. Bir süre sonra iyileşen Ayşe Hafsa Sultan, macunun her yıl aynı dönemde karılarak halka saçılmasını buyurdu. Bunun üzerine her yıl nevruzda hazırlanan mesir macunu, Manisa’daki Sultan Camisi’nin kubbe ve şerefeleri ile çevresindeki 40 noktadan halka saçılıyor. 484 yıldır içeriği bozulmadan hazırlanan mesir macununun içinde şu baharatlar bulunuyor: "Tarçın, karabiber, yenibahar, karanfil, çörek otu, hardal tohumu, anason, kişniş, zencefil, hibiskus, zerdeçal, hindistan cevizi, rezene, kebabiye, sinameki, sarıhalile, vanilya, darı fülfül, kakule, havlıcan, hıyarşembe, safran, kimyon, çam sakızı, mürsafi, meyan balı, zulumba, limon kabuğu, portakal kabuğu, deve dikeni tohumu, keten tohumu, keçiboynuzu, udi hindi, ısırgan tohumu, akbiber, üzüm çekirdeği, hayıt tohumu, biberiye, funda yaprağı, melisa otu, karahalile”
Bartın Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Partili belediyelere terör uyarısı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’ın Ulus ilçesinde yaptığı açıklamada DEM partili belediye başkanlarını belediye gelirlerinin teröre aktarılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, ’’Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak’’ dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’da seçimi kazanan Ak Partili belediye başkanlarını hayırlı olsun ziyaretlerine başladı. İlk durağı Ulus ilçesi olan Bakan Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu’nu ziyaret etti. Ardından Ulus Belediyesine geçen Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmasa DEM partili belediye başkanlarını uyardı. Tunç, konuşmasında belediyelerin önemine dikkat çekerek, ’Belediyeler, yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimler, vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarımız, milletten ve devletten aldığı desteği, devletin ve milletin kaynaklarını yine millete hizmet olarak akıtmak için görevlidirler. Onların yaptığı eserler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin yeniden imarıyla ilgili, şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmelidir’’ dedi. Terör örgütleri ile bağlantısını sürdüren belediyelere yönelik kayyum uygulamasının devam edeceği sinyalini de veren Bakan Tunç, şöyle devam etti: ’’Hükümetimiz tarafından belediyelerimize gönderilen kamu kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet edilmesi gerekir. İşte bunu yapan belediye başkanlarımız başarılı oluyor. Kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderilen kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşımıza ve milletimize hizmet olarak gösterilmesi lazım. Kamu kaynaklarını suç unsuru bulunan faaliyetlere harcayanlar, terörün finansmanı olarak kullananlar milletimiz tarafından cezalandırılmaktadır. Geçmişte bunun kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak. Belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar.’’ Bakan Tunç, Ulus ziyaretinin ardından ise Abdipaşa beldesine hareket etti.
İstanbul Kartal’da ölen işçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı Kartal’da hafriyat kamyonunun dorsesi altında kalarak hayatını kaybeden işçinin cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Aile, ihmal olup olmadığının araştırılması için suç duyurusunda bulundu. Olay dün akşam saatlerinde Kartal, Tekel Caddesi’ndeki bir şantiyede meydana gelmişti. İş kazasında, 24 ABB 516 plakalı hafriyat kamyonu yükünü boşalttığı esnada dorsesi yan yatmış ve işçilerin kaldığı bölümün üstüne devrilmişti. Kazada, Sait Ceylancı (51) isimli işçi hayatını kaybetmişti. Haber verilmesi üzerine kamyon dorsesinin altında kalan Ceylancı itfaiye ve sağlık ekiplerince çıkartılmıştı. Hayatını kaybeden 3 çocuk babası Ceylan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı. Yakınları tarafından alınan cenaze, işlemlerin ardından defnedilmek üzere Van’ın Özalp ilçesine götürüldü. Yaşanan kaza nedeniyle ihmal olduğunu ileri süren Sait Ceylancı’nın yeğeni Sedat Ceylancı, “Olay amcam dinlenme esnasında konteynırdayken, hafriyat kamyonu dorsesiyle birlikte üstüne devriliyor. Orada olay yerine gittiğimizde, herhangi bir iş sağlığı güvenliği alınmamıştı. Hafriyat çalışması yapılırken bayrak yok, yaşam alanı bina dibine konulmuş. Normalde konteynerin bina dibinden uzak olması gerekiyor. En az 25-30 metre dış tarafa konulması gerekiyor. Çalışma alanına barınma alanı konulmuş. İhmal olduğunu düşünüyoruz ve araştırılmasını istiyoruz” dedi.
Konya Karatay Belediyesi binlerce fidanı toprakla buluşturdu Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için fidan dikme etkinliği düzenledi. Karatay genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, Çatalhüyük Mahallesi’nde yüzlerce öğrencinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinlik çerçevesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Çatalhüyük Mahallesi’nde hazırlanan 90 bin metrekarelik ağaçlandırma alanında sedir, karaçam, ladin, çınar, kestane, akasya, dut, iğde, dişbudak, süs eriği, gladiçya, sofora ve akçaağaç gibi fidan türleri toprakla buluşturuldu. Karatay’da ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliği çerçevesinde düzenlenen etkinliğe ilçe protokolünün yanı sıra Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Akabe Ortaokulu, 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Azam Güdendede Lisesi öğrenci ve öğretmenleri katıldı. “Karatay’da yeşil alan miktarı artıyor” Etkinliğe katılarak ağaçlandırma çalışmalarına destek veren öğrenci ve okul yöneticilerine teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; 90 bin metrekarelik büyük bir alanda fidan diktiklerini belirterek; Karatay’da yeşil alan miktarının her geçen gün arttığını söyledi. Başkan Kılca, “Yeşillendirme çalışmalarımızla geleceğe nefes oluyoruz. Biliyoruz ki kişi başına düşen yeşil alan miktarını ne kadar artırırsak gelecek nesillere de yeşil ve güzel bir ilçe emanet etmiş olacağız. Karatay’ımızda amacımız kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün arttırmaktı. Geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde 119 parkla, gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarıyla 1 milyon metrekare üzerinde yeşillendirme çalışması gerçekleştirdik. Dikilen her ağaç geleceğe ve çocuklarımıza bir yatırım. Şimdi ise yeşillendirme çalışmaları ile yeni bir başarı hikayesi yazma zamanı. Bugün de seçimden sonra ilk icraatımızı yeni bir ağaçlandırma sahasında, geleceğimize katkı sunarak başlatmış oluyoruz. Hedeflerimizden birisi ilçemizde 16 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da arttırmak. Diğer bir hedefimiz de gençlerimizde ve çocuklarımızda ağaç ile doğa sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak. Ağaçlandırma yaptığımız bu bölge, uzun yıllar bölgenin nefes veren bir noktası olarak hizmet edecek. Ağaçlandırma alanımızın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenleri de tebrik ediyorum” dedi. “Geleceğimiz için ağaçlandırma çalışmaları çok önemli” Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, yaşanabilir bir dünya ve çok daha yeşil bir Karatay için öğrencilerle birlikte fidan diktiklerini ifade ederek, etkinlik dolayısıyla Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti. Kaymakam Ayhan, “Ağacın ve yeşilin ekolojik, sosyolojik ve psikolojik olarak ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamlı organizasyondan dolayı Karatay belediye başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Fidan dikim etkinliğine katılarak fidanları toprakla buluşturan öğrenciler ise Karatay Belediyesi’ne teşekkür ederek; fidan diktikleri ve doğaya destek oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.