GÜNDEM - 01 Mayıs 2025 Perşembe 14:06

Edremit’te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

A
A
A
Edremit’te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde işçi sendikaları öncülüğünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş ve kutlama programı düzenlendi.


Sabah saat 10.00’da Edremit Vergi Dairesi önünde toplanan sendika üyeleri ve katılımcılar, ellerinde pankartlar ve sloganlarla Azerbaycan Caddesi üzerinden Şehit Hamdibey Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne olurken, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.


Şehit Hamdibey Meydanı’nda devam eden kutlama programında ilk olarak katılımcı kortejler meydandaki yerlerini aldı. Ardından program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın devamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar, emekçilerin hak mücadelesine vurgu yaparak birlik ve dayanışma mesajları verdi. Kutlama, sahnede gerçekleşen konser ile sona erdi. 1 Mayıs etkinlikleri, güvenlik güçlerinin aldığı önlemler eşliğinde olaysız bir şekilde tamamlandı.



Edremit’te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.