GÜNDEM - 11 Mayıs 2025 Pazar 14:07

Engelliler haftasında anneler unutulmadı

A
A
A
Engelliler haftasında anneler unutulmadı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile Anneler Günü kapsamında Bandırma İzge Engelli Derneği anlamlı bir kahvaltı etkinliğine ev sahipliği yaptı. Dernek üyeleri ve ailelerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda hem kaynaşma hem de farkındalık ön plana çıktı.


İzge Engelli Derneği Başkanı Nail Yurdusev, etkinlikte yaptığı açıklamada, derneğin birinci yılını geride bıraktığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı. Yurdusev "Derneğimiz birinci yılını tamamladı. Artık hızla ilerliyor ve birçok etkinliğe imza atıyor. Anneler Günü vesilesiyle üyelerimizi bir araya getirmek, tanışmak ve ilişkileri geliştirmek istedik. Aynı zamanda Engelliler Haftası’na dair etkinlikleri sürdürmek amacıyla bu organizasyonu düzenledik."


Etkinliğe katkıda bulunanlara da teşekkür eden Yurdusev, şunları söyledi. "Sağ olsun, Mehmet Doğan ağabeyimiz bize alanda sponsor oldu ve tüm masraflarımızı karşıladı. Bugün burada sadece kutlama değil, aynı zamanda projelerimizden ve hedeflerimizden de söz edeceğiz. Asıl hedefimiz, çocuklarımıza ve ailelerimize kalıcı işler bırakmak. Bu tip organizasyonlar bu tür paylaşımlar için çok değerli fırsatlar oluşturuyor."


Derneğin kapsayıcı bir anlayışla yol aldığını belirten Yurdusev, şöyle devam etti: "Etkinliğimizde sadece üyelerimiz değil, üye olmayan bireyler de yer alıyor. Bizim için üyelik bir şart değil. Engelli sorunu yaşayan herkesle bir araya gelmek, onların sorunlarını dinlemek ve bilimsel, akademik çözümler üretmek temel yaklaşımımız. Bu tip toplantılar bu anlamda çok önemli."


Etkinlik, Anneler Günü ve Engelliler Haftası’nın ruhuna uygun şekilde samimi, sıcak ve farkındalık dolu anlara sahne oldu.



Engelliler haftasında anneler unutulmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.