ASAYİŞ - 16 Aralık 2025 Salı 15:04

Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 13 gözaltı

A
A
A
Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 13 gözaltı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde tütün ve tütün mamulü kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Bandırma KOM Büro Amirliği ekiplerince çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.


Edinilen bilgiye göre, suç ve suçlularla mücadele kapsamında Gönen’de 14, Edremit’te 2, Çanakkale’nin Yenice ve Çan ilçelerinde 4 olmak üzere toplam 20 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyona 14 ekip ve 33 personelin katıldığı öğrenildi.


Yapılan aramalarda 233 bin adet boş makaron, 89 bin 730 adet dolu makaron, 405 kilogram açık tütün ile 9 adet elektrikli sigara sarma makinesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 13 şüpheli şahıs yakalandı.


Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Bağımlılıkla mücadelede en önemli tedavi yöntemi zorunlu tedavidir" Yeşilay Genel Başkanı Dr. Mehmet Dinç, bağımlılıkla mücadelede zorunlu tedavinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Yeşilay Genel Başkanı Dr. Mehmet Dinç, Kırşehir Şube Başkanlığında yaptığı açıklamada, bağımlılıkların dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ciddi bir problem olduğunu vurguladı. Dinç, davranışsal bağımlılıklar, kumar ve oyun bağımlılığı gibi alanların yanı sıra kimyasal bağımlılıkların da büyük tehdit oluşturduğunu belirtti. En çok sıkıntı çekilen konunun uyuşturucu bağımlılığı olduğuna dikkat çeken Dinç, "Bağımlılıklar önlenebilir ölümlerin en tehlikelileridir. Çok sayıda insanımıza mal oluyor. Bağımlılıklara adeta kitle imha silahı gibi bakmak lazım" dedi. Bağımlılıkla mücadelede eksik kalan en önemli unsurun zorunlu tedavinin toplumda uygulanabilir hale gelmesi olduğunu ifade eden Yeşilay Genel Başkanı Dinç, bu konuda yasal düzenleme bulunduğunu hatırlattı. Bir kişinin bağımlılığı nedeniyle kendisi ve başkaları için tehdit oluşturması durumunda, tedavi, eğitim ve ıslah amacıyla mahkeme kararıyla zorunlu tedaviye alınabildiğini belirten Dinç, "Kanun var ancak uygulanması noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Bağımlılık etkisi altındaki bireylerin her zaman gönüllü olarak tedaviye başvuramayabilir bazı vakalarda tedavinin gönüllülüğe bırakılmasının yanlış olacağını düşünüyoruz. Böyle bir kanun varken, kanunun uygulanması için ön ayak olmak gerekir" ifadelerini kullandı.