ASAYİŞ - 30 Aralık 2025 Salı 14:40

Kayıp Elif’in ağabeyi: "Varsayımlar üzerinden gidiliyor, Elif’ten iz yok"

A
A
A

Balıkesir’in Erdek ilçesinde Kapıdağ Yarımadası’nda kamp yaptığı sırada kaybolan 33 yaşındaki Elif Kumal için başlatılan arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde de yoğun şekilde devam ediyor. Jandarma, AFAD, itfaiye ve UMKE ekiplerinin yanı sıra dalgıç ekipleri de botlarla gölette arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında bölgede hem karadan hem de sudan titiz tarama yapılırken, şu ana kadar genç kadına ait herhangi bir ize ulaşılamadığı öğrenildi. Elif Kumal’ın ağabeyi İbrahim Kumal, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Olayla ilgili şu anda tam anlamıyla bilinen bir şey yok. Şu anda varsayımlar üzerine hareket ediliyor. Zaten olay Cumartesi akşamı olmuş. Pazar günü saat 10, 11 gibi bizim haberimiz oldu. Emniyet güçlerine de o saatlerde, 11-12 civarında haber verilmiş. Arada kayıp zamanlar var. Gidilebilecek, hatta gidilemeyecek bütün noktaları gerek emniyet güçleri gerek off-road’cu arkadaşlar, köydeki ve civar köylerdeki abilerimiz ellerinden geldiği kadar kontrol ettiler, baktılar ama en ufak bir iz yok. Anlam veremiyoruz. Bir kaza durumu olsa ya da bir yere takılsa gidebileceği yollar belli, ’çıkar’ diye düşünüyoruz. Bu zamana kadar bulunurdu. Olayla ilgili incelemeler zaten sürüyor. Gerek devlet güçlerimiz gerek biz elimizden geldiği kadar civardan bilgi toplamaya çalışıyoruz ama şu an için net bir bilgimiz yok. Aramalara devam ediyoruz" dedi.

Kayıp Elif’in ağabeyi:

İbrahim Kumal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erkek arkadaşıyla görüşüyorlarmış, benim de sonradan haberim oldu. Hatta daha önce problemleri varmış. Bana yansıtılmamış, ben de yeni öğrendim. Bu bölgede yaşamıyorum, işim gereği Konya’da ikamet ediyorum. Öyleymiş yani. Onlar zaten kamp yapıyorlarmış. Kardeşimi de davet etmişti, o da gelmiş. Zaten ara ara geliyorlardı; 1-2 saatlik ateş yakma, sohbet etme gibi. Buralar insanların kamp yapmak için geldiği, sosyal bir alan. Bildiğimiz kadarıyla olay da bu şekilde gelişiyor. Sonrasında aralarında tartışma çıkıyor, kardeşim kızıyor, arabaya binip gidiyor ve ondan sonra bir daha haber alınamıyor. Tahmin edilen süreç bu. Bütün arama çalışmaları Kapıdağ Yarımadası’nda yürütülüyor. Bildiklerim bu kadar."

Kayıp Elif’in ağabeyi:

Erdek Kaymakamı Hasan Göç ise olayla ilgili şu ifadelere yer verdi: "Kayıp kızımızı sağ salim buluruz temennisiyle konuşmama başlamak istiyorum. Çok üzücü, elim bir olay yaşadık. Bunu üç gündür fedakârca takip eden kamu kurumu personelimiz, jandarmamız ve sivil toplum kuruluşlarımızın burada yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları belli bir noktaya geldi. Ancak henüz sevindirici bir haber alamadık. 150’si jandarmamız olmak üzere, bunun bir bölümü su altı kurtarma ekibi, 200’ü de diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından personel olmak üzere toplamda 350 kişiyle çalışmalarımız devam ediyor. Olabilecek bütün alternatifler değerlendirilerek, olayın meydana geldiği bölgeden dışa doğru ayrıntılı bir şekilde her yeri adım adım tarayıp tüm izleri takip ederek araştırmamızı sürdürüyoruz. Sonu nereye kadar giderse, ne kadar süre alırsa alsın devletimiz bu kızımızı bulmak ve inşallah sağ salim bularak ailesine teslim etmek niyetinde. Fedakârca çalışan tüm kamu görevlisi arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarından bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Kayıp Elif’in ağabeyi:

Sizler de burada bize destek oluyorsunuz, bu çabamızı halkımıza iletiyorsunuz. Tekrardan, ondan iyi bir haber bekleyen kızımızın ailesine sabır diliyorum." etkililer arama çalışmalarının çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtirken, gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Gökhan Dağlı - Murat Aydoğan - Serhat Barış

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Künkcü: "Şoför esnafımızın zam talebini Büyükşehir’e ilettik" Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkcü, ulaşım ücret tarifelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Danıştay’ın aldığı karar doğrultusunda fiyat tarifelerinin artık Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlendiğini hatırlatan Künkcü, şoför esnafının yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme taşıdı. Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren oda başkanlarıyla birlikte bir komisyon kurduklarını belirten Künkcü, yapılan istişareler sonucunda zam taleplerini yeniden gündeme taşıdıklarını söyledi. Üç ay önce yüzde 45 oranında artış talebinde bulunduklarını ancak bu talebin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yüzde 20 olarak karara bağlandığını ifade eden Künkcü, "Verilen bu oran esnafımız açısından yeterli olmamıştır" dedi. Maliyet artışlarının yalnızca akaryakıt fiyatlarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Künkcü, sigorta giderleri, personel maaşları, araç bakım ve yedek parça fiyatlarındaki yükselişin de ulaşım esnafını ciddi şekilde etkilediğini belirtti. "Şoför esnafımız bugün neredeyse zararına çalışır hale gelmiştir. Daha önce yüzde 45’lik artışın gerekli olduğunu dile getirmiştik. İki ay önce yeniden zam talebinde bulunduk ancak süreç uzadıkça esnafımızın yükü daha da ağırlaştı" diyen Künkcü, mevcut şartlarda en az yüzde 20 oranında ek artış beklentilerinin bulunduğunu kaydetti. Kurulan komisyonun ortak kararı doğrultusunda zam taleplerini yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ilettiklerini belirten Künkcü, sürecin yakından takipçisi olacaklarını ifade etti. Künkcü; "Amacımız vatandaşımızı mağdur etmek değil, esnafımızın ayakta kalmasını sağlamak. Ulaşım hizmetinin sürdürülebilir olması için gerçekçi ve makul bir düzenleme şart. Şoför esnafımızın haklı talebinin karşılık bulmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Aydın Başkan Özne: "Ramazan ayında engelleri birlikte kaldıralım" Görme engelli bireylerin özgürce yürüyebilmesine imkan sağlayan beyaz baston için çağrıda bulunan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, fitre ve zekat bağışlarıyla beyaz baston temin edilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Aydın’da yaşayan bin 67 görme engelli bireylerin özgürce dışarıya çıkabilmesine ve sosyalleşebilmelerine imkan sağlayan beyaz bastonun önemine dikkat çeken Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, hayırseverlere beyaz baston desteği çağrısında bulundu. Özen, yaptığı açıklamada Ramazan ayının paylaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, fitre ve zekat bağışlarıyla beyaz baston temin edilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Ramazan ayının toplumsal dayanışmanın en yoğun yaşandığı dönem olduğunu belirten Başkan Özen; "Ramazan, paylaşmanın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güçlü şekilde hissedildiği bir aydır. Verilecek her fitre ve zekât, bir görme engellinin güvenle yürüyebilmesini sağlayacak beyaz bastonun alınmasına vesile oluyor. Böylece hem ibadetimizi yerine getiriyor hem de bir hayatın önündeki engelleri birlikte kaldırıyoruz" dedi. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşların dernek binasına gelerek fitre ve zekatlarını ulaştırabileceğini belirten Başkan Özen, açıklamasının devamında "Unutmayalım ki küçük bir katkı, bir insanın dünyasını değiştirebilir. Ramazan ayının ruhunu paylaşarak yaşatmak isteyen tüm hemşehrilerimizi derneğimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.