ÇEVRE - 16 Ekim 2023 Pazartesi 09:30

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Marmara OSB hakkında bilgi aldı

A
A
A
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Marmara OSB hakkında bilgi aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Sanayici Buluşmaları’’ kapsamında İstanbul İMES Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Bakan Kacır, Marmara OSB ofisini ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İstanbul Ofisi İmes Sanayi Sitesinde bulunan Marmara OSB’yi ziyaret ederek Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Akar’dan Marmara OSB çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Bakan Kacır’a İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar eşlik etti.

Görüşmede Marmara OSB’ de yapılan çalışma ve faaliyetler ile gelinen seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getirirken Bakan Kacır, milli sanayi hamlesi adına önemli adımlardan biri olarak değerlendirdiği Marmara OSB’ye her zaman destek olacaklarını dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Marmara OSB hakkında bilgi aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GKV’li öğrenciler Kapadokya’da Anadolu’nun sahip olduğu güzelliklerin öğrenciler tarafından yakından tanınması, tarihi ve doğal güzelliklerin keşfedilmesini hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kültür gezilerinde bu kez Kapadokya mercek altına alındı. İlkokul öğrencilerinden oluşan kafile aileleri ve rehber öğretmenlerinin de katılımıyla bölgede incelemeler yaparak tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme şansı yakaladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, velileri ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri Kapadokya gezisinde Anadolu’nun gizemli tarihini keşfettiler. İki gün süren gezi kapsamında bölgenin tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra doğal güzellikleri de mercek altına alındı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının gerek yurt içi gerekse yurt dışına yönelik düzenlediği bilim kültür sanat gezilerinin bu yıl da devam ettiğini ifade eden GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen, “Yaşadığımız ülkenin bütün güzelliklerini, sahip olduğu değerlerini yakından görme ve tanımaları için öğrencilerimizle geleneksel kültür gezilerimizi sürdürüyoruz. Bu yılda Kapadokya’ya yönelik seyahatimiz Okulumuzun Müdür Yardımcısı Saniye Yılmaz başkanlığındaki kafile rehber öğretmenlerimizin eşliğinde velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirdik. Gezi programı bölgenin oluşumu ve tarihi hakkında bilgi edinebilecekleri ve eşsiz bir seyir deneyimi yaşayacakları Kapadokya gezisi, Kızılırmak üzerine kurulu meşhur sallanan köprü ile başladı. Daha sonra çömlek gösterisi için Avanos Çömlek Atölyesine geçildi. Eğlenceli çömlek gösterisi sonrasında önce Onx Taş Atölyesine ardından ise sırası ile Göreme Peri Bacaları, Güvercinlik Vadisi, (Hayal) Devrent Vadisi Bölgeleri ziyaret edildi. Ortahisar Kalesinin olduğu bölgeyi panoramik olarak gezdikten sonra dünyaca ünlü Kapadokya’nın merkezi Ürgüp’e hareket edildi. 2. Günün ilk durağı olan ünlü peri bacası ve Paşabağları gezisinden sonra Kapadokya’nın en gizemli bölgesi Derinkuyu/Kaymaklı’ya geçildi yer altına inşaa edilmiş kat sayısı yediyi bulan labirent tarzındaki yeraltı şehri gezisinin ardından kafilemiz Gaziantep’e döndü” diye konuştu.
Aydın Efeler Belediyesi kreşlerinde indirimli ön kayıt başvuruları başladı Yeni dönem ön kayıt başvurularının kabul edildiği Efeler Belediyesi kreşlerinde ailelerin ekonomik ve sosyal durumuna göre fiyat tarifelerinde yüzde 50’ye varan indirimlerin uygulanacağı açıklandı. Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde; Ata, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Kurtuluş Mahallelerinde hizmet veren Gündüz Bakımevlerinde ön kayıt kura başvuruları 6 Mayıs Pazartesi günü başladı. Ebeveynlerin çocuklarını güvenle emanet edebildiği, 3 öğün yemeğin sunulduğu, alanında uzman öğretmenlerin, psikolog ve hemşirelerin görev aldığı, İngilizce’den müziğe, beden eğitiminden okuma yazmaya hazırlık ve bilim derslerine kadar her alanda en iyi okul öncesi eğitimin verildiği kreşler için ön kayıt başvuruları 24 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek. Efeler Belediyesi, Gündüz Bakımevlerine yönelik başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre; 2024 Eylül ayı sonu itibariyle 36 ayını tamamlamış, tuvalet kontrolüne sahip, beslenme alışkanlığı kazanmış, kendini ifade edebilecek düzeyde olan çocuklar için ebeveynleri ön kayıt başvurusunda bulunabilecek. Başvuru sonrası, kreşlerin kontenjanları dâhilinde noter huzurunda kura ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler belirlenecek. Kesin kayıt işleminin tamamlanabilmesi için ebeveynler, okul yönetimi tarafından gündüz bakımevine davet edilecek. Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevlerinin ücretlerine yönelik, ailelerin ekonomik ve sosyal durumları dikkate alınarak pozitif ayrımcılık uygulanacak. Şehit ve gazi çocuklarına yüzde 50, engelli ailelerin, parçalanmış ailelerin ve ailedeki her bir kişiye düşen gelirin net asgari ücretin yarısından az olan ebeveynlerin çocuklarına yüzde 30 oranında indirim sağlanacak. Efeler Belediyesi personelinin unutulmadığı uygulamada belediye emekçilerinin çocuklarına yüzde 15, belediyeye ait kreşlerde kardeşi eğitim alan çocuklara yüzde 10 indirim yapılacak. Bu şartlar çerçevesinde Efeler Belediyesi’nin Gündüz Bakımevleri’nde yeni dönem kayıt ücretleri 3 bin 500 ila 6 bin 300 Lira arasında değişecek.
Gaziantep GKV’li öğrenciler bilim ve kültür dolu Avrupa gezisine devam ediyor Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 53 kişilik kafile İtalya, İsviçre ve Fransa’yı kapsayan Bilim Kültür Gezisine devam ediyor. Bu ülkelerin bilim ve teknolojik tesislerini inceleyen öğrenciler tesislerde gerçekleştirilen deneylere de katılarak bilimsel deneyimlerini geliştiriyor. Avrupa’nın birçok ülkesine ve ünlü kentlerine yönelik Bilim ve Kültür Gezileri düzenleyen GKV Özel Okulları bu kapsamda düzenlediği bilimsel gezisinde İtalya, İsviçre ve Fransa’yı mercek altına aldı. 53 öğrenci ve idareciden oluşan kafile İtalya’nın Milano kentinde incelemelerini sürdürdü. Duygu Yıldız Çirkin başkanlığında ki kafilede GKV Fizik Zümre Başkanı Ekrem Dobooğlu, GKV IB Koordinatörü Ali Pamuk, GKV İngilizce Öğretmeni Fatma Özseven, GKV Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Tekerekoğlu öğrencilere rehberlik yapıyor. Milano’de gerçekleştirilen seyahatleri ifade eden Kafile Başkanı Duygu Yıldız Çirkin, başarılı geçen ziyaretlerde öğrencilerin konulara ilgisinin büyük olduğunu ifade ederek, “Bilim ve Kültür seyahatimiz kapsamında bu kez de İtalya’nın tarihi şehri Milano ile devam eden heyecan verici seyahatimiz öğrencilerimize unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bocconi Üniversitesi’ni ziyaret ederek akademik atmosferi yakından deneyimleyen öğrencilerimiz daha sonra Leonardo Da Vinci Teknoloji Müzesi’ni ziyaret ederek ünlü bilim insanı ve sanatçının dehasını keşfetme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz gezinin 4. gününde bilimin kalbi konumundaki dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN’de bilim ve keşif tutkusunu pekiştiren unutulmaz bir deneyime imza attılar. CMS dedektörüne giderek deney hakkında detaylı bilgiler edindiler. Ardından, yerin 96 metre altına inerek deneyin düzenekleri ve dedektörleri hakkında gözlem yapma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz parçacık fiziğinin derinliklerine doğru yaptıkları bu heyecan verici yolculukla CERN’de yapılan deneyler ve çalışmalar hakkında bilgi edindiler. Deneyler yaparak bilimin heyecan verici dünyasına daha da derinlemesine daldılar. Günün sonunda İsviçre’nin tarihi ve kültürel mirasıyla dolu üçüncü büyük şehri Cenevre’yi keşfeden öğrencilerimiz İsviçre kültürü ve yaşamı hakkında bilgi sahibi olarak uluslararası bir perspektifle dünyaya bakma fırsatı buldular. Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, CERN ziyaretleriyle bilimsel, kültürel ve entelektüel anlamda büyük bir adım atmış oldular. Bu deneyim, öğrencilerimizin gelecekteki başarıları için ilham verici bir kaynak olmaya devam edecek” diye konuştu.