POLİTİKA - 28 Mayıs 2024 Salı 13:55

Sındırgılı öğrencilerden Filistin’e kocaman destek

A
A
A
Sındırgılı öğrencilerden Filistin’e kocaman destek

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeniyle büyük acılar yaşayan Filistin halkına destek olmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.


Öğrenciler hazırladıkları pankartlarla zulme dikkat çekmek, Filistin halkının yanında olduklarını belirtmek amacı ile yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüş sonrası zulmü kınamak ve Filistin halkına destek olmak amacıyla bildiri okundu. Destsek için meydana gelen öğrenciler sık sık sloganlar atarak, İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü telin ettiler. Eylem sonrası öğrenciler derslerine gitmek için sessizce okullarına geri döndüler.



Sındırgılı öğrencilerden Filistin’e kocaman destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali renkli kortejle başladı 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Denizli’de bu yıl da yoğun katılım ve renkli görüntülerle başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 9-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, 4’ü yurtdışından olmak üzere toplam 28 tiyatro grubunu Denizlililerle buluşturacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 9-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenleyeceği 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali kortejle başladı. Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı önünde başlayan programa, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, davetliler ve tiyatro grupları katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı boyunca ilerleyerek Delikliçınar Meydanı’nda son buldu. Kent sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte sokaklar adeta açık hava sahnesine dönüştü. Karabağlar Belediyesi Kent Tiyatrosu Çağdaş Sirk Sanatları Atölyesi ekibinin tahta bacak gösterileri, akrobatik performansları ve kostümlü karakterleri korteje ayrı bir renk kattı. Yerli ve yabancı tiyatro grupları da yürüyüş boyunca yaptıkları performanslarla festivale davet çağrısı yaptı. Tiyatronun büyüsü sokaklara taştı Kortejin ardından konuşan Başkanvekili Ali Marım, festivalin Denizli’nin kültürel yaşamına önemli katkı sunduğunu vurguladı. Marım konuşmasında, tiyatronun yalnızca bir sahne sanatı değil aynı zamanda toplumları birleştiren güçlü bir ifade alanı olduğuna dikkat çekerek, "Amatör ruhla yapılan her sahne, aslında büyük bir emeğin, inancın ve kültürel paylaşımın ürünüdür. Denizli, sanatı destekleyen ve sahiplenen bir şehir olarak bu büyük buluşmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor" mesajını verdi. Marım, festivalin kente uluslararası bir kültür köprüsü kurduğunu da ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. Açılış oyunu ‘Sığıntılar’ büyük beğeni topladı Konuşmanın ardından Marım, festivalde yer alan tiyatro gruplarının temsilcilerini kabul ederek ekiplerle tek tek görüştü. Festivalin açılış perdesi ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen, sezonun dikkat çeken yapımlarından "Sığıntılar" adlı oyunla DBB Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda açıldı. Oyun, izleyicilerden yoğun ilgi ve alkış aldı. Festival boyunca Denizli’nin farklı noktalarında sahnelenecek oyunlarla kent, bir hafta boyunca tiyatronun evrensel diliyle buluşmaya devam edecek. Tiyatro tutkunları, festival programı ve izlemek istedikleri oyunların e-biletlerine Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet adresinden çevrimiçi olarak ulaşabiliyor.
Denizli DTO Başkanı Erdoğan: "Anneler; merhametin, şefkatin ve fedakârlığın en güzel temsilcileridir" Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Annelerin aile yapısının temel taşı olduğunu belirterek, sevgi, fedakârlık ve sabrın en güzel örneğini annelerin gösterdiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, "Başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum. Hayatta olmayan annelerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hayatımızın her anında sevgisiyle bizlere güç veren, karşılıksız fedakârlıklarıyla yolumuzu aydınlatan annelerimiz, toplumumuzun en kıymetli değerlerindendir. Aile kurumunun temelini oluşturan annelerimiz; yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde büyük bir rol üstlenmektedir. Evlatları için her türlü zorluğa göğüs geren, sevgisini hiçbir zaman eksik etmeyen annelerimiz; merhametin, şefkatin ve fedakârlığın en güzel temsilcisidir. Haklarını ne yapsak ödeyemeyeceğimiz annelerimize yalnızca bir gün de yetmez, hayatımız boyunca gereken sevgi ve saygıyı göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum. Hayatta olmayan annelerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum."