MAGAZİN - 19 Mart 2017 Pazar 12:29

Amasra, Arapların dizi-film üssü oldu

A
A
A
Amasra, Arapların dizi-film üssü oldu

Kuveyt’in sevilen dizisi ’Kırılmış Kalpler’in bazı bölümleri Bartın’ın Amasra ilçesinde çekiliyor.

Kuveyt’in sevilen dizisi ’Kırılmış Kalpler’in bazı bölümleri Bartın’ın Amasra ilçesinde çekiliyor. Arap yapımcılar son günlerde film ve dizi çekimleri için bölgeyi tercih ediyor.


Bartın Valiliği, Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı eş güdümünde 2012 yılında başlatılan Bartın’ın turizm değerlerinin Arap-Körfez ülkelerinde etkin tanıtımı faaliyetleri her geçen yıl daha çok meyve veriyor. Bartın her geçen gün Arap-Körfez coğrafyasında daha çok tanınırken, bu durum Arap turistlerin ve Arap dizi film yapımcılarının ilgisinin Bartın’a yönlenmesine sebep oldu. Başta Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın Yatırım Destek Ofisi olmak üzere ilgili bütün kurumların etkili tanıtım, yatırım çekmek ve destek faaliyetleri neticesinde Bartın’a gelmeyi kabul eden Kuveyt Hb Artfor Technical Production And Adwertising şirketi, ’Kırılmış Kalpler’ isimli dizinin büyük kısmını Bartın’da çekiliyor.



Bartın Valiliği ve Kültür Müdürlüğü seferber oldu


Dizi çekimleri sebebiyle Amasra ilçesine gelen film ekibi için Bartın Valiliği, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansını ve İl Kültür Müdürlüğü adeta seferber oldu. Amasra merkezde gerçekleşen çekimler esnasında Bartın Valiliği görevlileri ve İl Kültür Müdürü Fuat Dursun, ekip ile yakından ilgilendi. Geçtiğimiz yıl başka bir dizinin çekildiğini ifade eden Fuat Dursun, "Bu yıl da Amasra ilçemize Kuveytli bir yapım şirketi geldi. İlçemizin doğal güzelliklerini içine alacak şekilde bir dizi çekiyorlar. Bundan son derece memnunuz. Bu çekimlerin ardından ilimize ve ilçemize daha çok Arap turist çekmek için gayret sarf ediyoruz. Kısa sürede Arap turistlerin ilgi odağı olacağımızı umut ediyoruz. Bu vesile ile ilçemizde misafir olan yapım şirketine her türlü ilgi ve alakayı gösteren Amasra halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.


Dizinin yapımcısı Ahmet Habip ise filmin senaryosundan bahsetti. Dizinin, annesi Türk, babası Arap olan bir kızın, babasının ölümünden sonra Türkiye’ye gelmesini konu aldığını ve mirasın peşinden koştuğunu ifade eden Habip, "Türk ve Arap dünyasının arasındaki bağları gün yüzüne çıkartacak güzel bir yapım. Bu dizinin Türkiye ayağının çekimleri için Amasra’da bulunuyoruz. Amasra çok güzel bir yer ama asıl güzel olan Amasra’nın insanları. İnsanları çok sıcak. Onların bu yaklaşımı sayesinde hiç yabancılık çekmedik. İnşallah gelecekte daha güzel projelerle burada olacağız. Ayrıca Bartın Valiliğine, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına ve Bartın İl Kültür Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Bu filmin çekilmesinde onların desteği bir hayli fazla” şeklinde konuştu.


Dizi filmin çekiminde Amasralıların yanı sıra polis memurları ve Amasra’da faaliyet gösteren tanıtım ajansları da destek veriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair tecrübelerini aktardı. Doku-Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm öğrencileri, genç tasarımcıları davet eden Kileci, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumaş Tasarım Yarışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dünyada çok hızlı bir değişim ve farklılaşma olduğunu belirten Kileci, “Bu farklılaşma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni doğruların, dinamiklerin çok farklı olduğu ve akılcı hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Öğrencilere, genç kardeşlerimize bu sistemin dışında kalmamalarını, eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz” dedi. “Sürdürülebilirliği birinci planda tutacağız” Tekstilin hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirliğin, geri dönüşümün en önemli kuralı işi kaynağında araştırmaktır. İşin kaynağında birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sırf tasarım, moda uğruna yaptığınızda kabul edilmiyor. Malzeme tasarımında, ürün tasarımında diğer tüm yapılan işlerde sürdürülebilirliği, insanın geleceğini birinci planda tutacağız. Buna göre ürün tasarlayacağız” şeklinde konuştu. Katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması; ‘dokuma, örme ve baskı’ olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Son başvuru 12 Temmuz 2024 olan yarışmada başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.
Gaziantep GAÜN’de MEDEK Çalıştayı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından ‘Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) Çalıştayı’ düzenlendi. GAÜN Turizm Uygulama Oteli’nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, MEDEK Çalıştayı’nın mesleki eğitimin mevcut durumunu değerlendirmek, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek için önemli bir platform olduğunu vurguladı. Dr. Budak, “Akreditasyon kuruluşumuz olan MEDEK’ten aldığımız bilgilere göre bu sene GAÜN olarak başvuruda lider durumdayız. Altı tane meslek yüksekokulumuzdan 13 tane ayrı programımızı bu akreditasyon sürecine dahil ettik. Biz heyecanlıyız ama bu süreçte sadece heyecanlı olmak yetmiyor. Sabır, sebat ve devamlılıkla, hepimiz birlikte dayanışma halinde olursak, el ele verirsek üniversite olarak daha çok başarıya imza atacağız” dedi. GAÜN Kalite Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Derya Özçalışkan ise konuşmasında mesleki eğitimin önemine ve MEDEK’in bu alandaki rolüne vurgu yaparak, GAÜN olarak mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve bu alanda uluslararası standartlara ulaşmak için MEDEK ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından çalıştayda; GAÜN Akreditasyon Sorumlusu M. Erkan Toksöz ‘Akreditasyonun Kurumsal Açıdan Önemi’, GAÜN Kalite Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Derya Özçalışkan ‘MEDEK Program Akreditasyonu Genel Ölçütler’ ve ‘MEDEK Program Akreditasyonu Programa Özel Ölçütler’ konularında sunum yaptı. Çalıştayda, GAÜN’deki meslek yüksekokullarının mevcut durumu değerlendirilirken, nitelikli iş gücüne katkı sağlayacak stratejiler ve uygulamalar ele alındı. MEDEK’in misyonuna uygun olarak, meslek yüksekokullarının akreditasyon süreçlerindeki önemi ve bu süreçlerde izlenecek yollar da katılımcılarla paylaşıldı.