EĞİTİM - 08 Eylül 2017 Cuma 16:48

Bartın Üniversitesi akademik kadrosunu güçleniyor

A
A
A
Bartın Üniversitesi akademik kadrosunu güçleniyor

Bartın Üniversitesi, 8’i profesör, 6’sı doçent, 15’i yardımcı doçent toplamda 38 öğretim elemanı atamasıyla akademik kadrosunu daha da güçlendirdi.

Bartın Üniversitesi, 8’i profesör, 6’sı doçent, 15’i yardımcı doçent toplamda 38 öğretim elemanı atamasıyla akademik kadrosunu daha da güçlendirdi.


Bartın Üniversitesi, Yükseköğretimde misyon farklılaşmasına odaklanan, bölgesel katkıyı ön planda tutarak uluslararası bir vizyonu benimseyen, yenilikçi, kalite odaklı, yeni nesil bir üniversite olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Bünyesinde 7 fakülte, bir yüksek okul ve 3 meslek yüksek okulu yer alan Bartın Üniversitesi’nde son 3 ayda; 8 profesör, 6 doçent, 15 yardımcı doçent, bir öğretim görevlisi, 6 araştırma görevlisi ve 2 uzman ataması gerçekleştirildi. Son yapılan atamalarla halen Bartın Üniversitesi’nde; 21 profesör, 35 doçent, 161 yardımcı doçent, 89 öğretim görevlisi, 184 araştırma görevlisi, 22 okutman, 11 uzman ve bir çevirici ile toplamda 535 öğretim elemanı bulunuyor. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ataması gerçekleştirilen akademisyenlere başarılar dilerken, “Üniversitemizde ecdadımızdan aldığımız mirasa ve kültürel kodlarımıza sahip çıkarak, ülkesini seven münevver gençler yetiştirmek gayretindeyiz. Ülkemizin hedeflerini kendi hedeflerimiz bilerek bir yandan eğitim-öğretim faaliyetlerimize devam ederken diğer yandan bilgi üreten bir fabrika haline gelmeyi


hedefliyoruz. Büyük bir aile olarak, başarı çıtamızı daha yukarılara çıkaracak, ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe birlikte taşıyacağız. Bu düşüncelerle ataması gerçekleştirilen öğretim elemanlarını tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılarının artarak devam etmesini dilerim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.