POLİTİKA - 29 Kasım 2018 Perşembe 17:20

CHP’de istifa depremi

A
A
A
CHP’de istifa depremi

CHP Bartın İl Yönetimi, Genel Merkez tarafından Merkez İlçe Yönetiminin görevden alınmasına tepki göstererek istifa etti.

CHP Bartın İl Yönetimi, Genel Merkez tarafından Merkez İlçe Yönetiminin görevden alınmasına tepki göstererek istifa etti.


CHP Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, Merkez İlçe Yönetimi’nin partinin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ye yakınlığı nedeniyle görevden alınmasına tepki göstererek yönetimi ile birlikte istifa etti. Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıklayan Erkan, “Sürekli olarak liyakattan bahseden ve tüm konuşmalarında gerek genel başkan ve gerekse basın sözcüsü tarafından sıkça kullanılan bu kelimenin partimiz içerisinde gerçek anlamını bulamadığı, örgütü veya örgütleri dışlayan anti demokratik davranışları da kınıyorum. Anlaşılan şudur ki genel merkezimiz birkaç kişinin idaresinde örgütün kişilerin arkasında değerlendirildiği bir düşünceye sahip olduğu bir yapıya bürünmüştür. Bu asla unutulmamalıdır ki örgütler olmasa genel merkez olamaz. Kendi başınıza yürüyeceğiniz bu yolda sizlere hayırlı yolculuklar diliyor bu şekilde bir zihniyetle çalışmayı reddediyor il başkanlığı görevimden yönetim kurulumuz ile birlikte topluca istifa ettiğimizi bildiriyorum. Ayrıca yönetimdeki arkadaşlarıma, kadın kollarımıza, seçimlerde gönülden çalışan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Onların sayesinde bir yere gelenleri de eğer onların bu durumda suçu varsa onları da şiddetle kınıyorum. Onların emeğini kimse ödeyemez. Çocuklarını yalnız bıraktılar ama partiyi asla yalnız bırakmadılar. Bu insanların haklarını yiyenleri kınıyor ve ilahi adalet diyorum. Adalet yerini bulacaktır. Gerçekten çok üzgünüm. İnsanların bu kadar emeğini bir çırpıda attılar. Bu kadar her şey basit mi kolay mı? Biz bu örgütü bir araya getirmek bir arada tutmak için çok çaba sarf ettik. Bu topluluk bir daha bir araya gelmez. Eğer bu kadar kolaysa buyursunlar bizde görelim. Bizi utandırsınlar” dedi.



“Belediye seçimlerinde iddiamız kalmadı”


Basın mensuplarının CHP Bartın’ın belediye seçimlerinde iddiasının kalıp kalmadığı sorusuna ise Erkan şöyle cevap verdi; “Bence kalmadı. Bunu örgütlerden sorumlu Oğuz beye de sordum. “Siz ne yapmak istiyorsunuz. Bir seçim öncesi bana sorulmadan bir örgütü görevden almak nedir dedim.” Bana cevap veremedi. Neden madem merkez ilçe başkanı suçluysa örgütün ne suçu vardı diye sorduğumda ona da cevap veremedi. Siyasi olarak bu şekilde yapılması gerekiyormuş dedi.


Yine basın mensuplarının Muharrem İnce ile diyalog halinde oldukları için olabilir mi sorusuna ise Erkan, “Olabilir. Rıza başkan ile çok diyaloğumuz oldu. Benim siyasi hayatım Rıza başkanla başladı. Onu da bitirdiler.”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’da, yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi beklenirken, en yüksek sıcaklığının 30 derece olacağı tahmin ediliyor. Aydın genelinde son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşerken Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Konu ile ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarının, il genelinde 6 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren artarak mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Aydın’da en yüksek hava sıcaklığı, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde 30 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Aydın’da 6 Mayıs Pazartesi günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 28 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 7 Mayıs Salı günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca az bulutlu hava hakim olacak. 8 Mayıs Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 15, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. 9 Mayıs Perşembe günü hava sıcaklığı en düşük 14, en yüksek 29 derece olacak. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak.
Kayseri CZN Burak, kazada ölen Kayserili fenomenin taziyesine katıldı CZN Burak, kendisiyle görüşmek için İstanbul’a yürüyerek giden ve canlı yayın yaptığı sırada kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’ın taziyesine katıldı. Geçtiğimiz günlerde CZN Burak ile görüşmek için Kayseri’den yola çıkan ve İstanbul’a yürüyerek gitmeye çalışan ’Yürüyen Adam’ lakaplı sosyal medya fenomeni Neşet Turan’a, Aksaray-Ankara karayolu Sapmaz köyü yakınlarında kamyon çarptı. Kamyon şoförü kaza yerinden kaçarken, ihbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi alırken, ağır yaralanan Turan, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz adam burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kayseri’de toprağa verildi Feci kazada hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Neşet Turan, öğle namazını müteakip Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Turan’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. CZN Burak taziye evinde Turan’ın cenazesine katılmadığı için sosyal medyada tepki alan ’CZN Burak’ olarak dünyaca tanınan Burak Özdemir, Neşet Turan’ın Kayseri’de bulunan taziye evine geldi. Burada aileye başsağlığı dileyen Burak Özdemir; taziye evinde dağıtılması için irmik helvası pişirdi. Özdemir, Neşet Turan’ın sosyal medyada çok sevildiğini söyleyerek, "Gerçekten çok seveni var. Ben mesajlarla tanıdım. Rahmetli olduktan sonra belki de milyonlarca mesaj aldım. Allah mekanını cennet eylesin. Günahlarını affetsin. Kendisi gerçekten ailesinde, arkadaşlarında ve tüm Kayseri’de çok güzel iz bırakmış. Rahmetli olduktan sonra 5 kardeş kalmışlar. Artık yine 6 kardeşler. Ben de onların bir kardeşi sayılırım" dedi. Neşet Turan’ın 1988 doğumlu ve çok da genç olduğunu dile getiren Özdemir, sosyal medyadan kaza ile ilgili kötü yorumlar yapıldığını, bu tür yorumların yapılmaması gerektiğini söyledi. Kazada hayatını kaybeden fenomen Neşet Turan’ın kardeşi Ahmet Turan ise, "Biz yürüyüşe çıktığımızda Burak ağabey bizi bilmiyordu. Videolardan bizi görmedi. Yani kaza olduktan sonra bizden haberi oldu. Bugün de taziye için Burak ağabey buraya geldi" ifadelerini kullandı. Ayrıca Özdemir’in hayranları da taziye evinde yoğunluk oluşturdu.