GENEL - 15 Şubat 2019 Cuma 15:27

Bartın Üniversitesi’nde akademik kurul toplantıları gerçekleştirildi

A
A
A
Bartın Üniversitesi’nde akademik kurul toplantıları gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi’nde yer alan 8 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokulda gerçekleştirilen akademik kurullarda, eğitim ve öğretim ile birlikte Batı Karadeniz Bölgesi’nin geleceğine yönelik yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.

Bartın Üniversitesi’nde yer alan 8 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokulda gerçekleştirilen akademik kurullarda, eğitim ve öğretim ile birlikte Batı Karadeniz Bölgesi’nin geleceğine yönelik yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.


Bartın Üniversitesi bünyesinde yer alan 8 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokulda akademik kurul toplantıları düzenlendi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda ‘Bartın Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı’ ile birlikte belirlenen hedeflere yönelik yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.


Rektör Uzun, öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda yaptığı konuşmalarda öğrenci odaklı bir anlayışla eğitim ve öğretime devam ettiklerinin altını çizerek, “Nitelikli araştırma ve projelerle yeni bilgiler üretmek, gelecek nesilleri rekabet gücü yüksek, donanımlı bireyler olarak yetiştirmek en önemli hedefimizdir.” dedi.


Rektör Uzun, “Öğrencilerimizle yakından ilgilenmeli, onların ideallerine ilerleyen yolda gönüllerine seslenmeliyiz. Öğrencilerimiz geleceğe hazırlarken çift anadal ve yandal gibi konularda bilgilendirmeli, üniversitemizden donanımlı ve söz sahibi olacak bir birey olarak mezun etmeliyiz. Bir yandan öğrencilerimizi yetiştirirken diğer yandan da ürettiğimiz projelerle üniversitemiz ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmek için gayret göstermeliyiz. Üniversite olarak ürettiğimiz bilimsel bilgi ile Ülkemizin gelişimine katkı sunmalı geleceğimize değer katmalıyız. Bunun ilk adımlarını da bölgemizden başlatmalı, bilimsel üretkenliğimizi paydaşlarımızla birlikte katma değere dönüştürmeliyiz.” diye konuştu.


Bartın Üniversitesi’nin Ülkemizin 81 ilinden olduğu gibi 3 farklı kıta’dan ve 20 farklı ülkeden öğrencisi bulunduğunu da hatırlatan Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi ailesinin değerli fertlerinden olan ve sayısı 600’ü bulan uluslararası öğrencilerimizi de ‘yabancı’, ya da ‘misafir’ olarak değil ev sahibi olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde hem uluslararası öğrenci sayımızı hem de uluslararası ortaklarımızı artırmak için azami gayret göstermeliyiz. Bu noktada ‘farklılıklarımız zenginliğimizdir’ diyerek uluslararası öğrenci sayımızı her sene artırarak, toplam öğrenci sayımızla olan oranı yüzde 4’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Rektör Uzun, sürdürülebilir bir büyümenin üniversitemize kalite noktasında çok şey katacağını da ifade ederek “Yükseköğretimin öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde Bartın Üniversitesi olarak Ülkemizin ve Üniversitemizin geleceğine yönelik eğitim, araştırma, girişimcilik ve topluma hizmet faaliyetlerini başarı ile gerçekleştirebilmek ve bunu sürdürülebilir hale getirebilmek için gayret göstermeliyiz. Bu çalışmaları sistemli ve planlı yürütmek için Bartın Üniversitesi ‘2019-2023 Dönemi Stratejik Planı’ hazırlanmıştır. Planda Üniversitemizin önümüzdeki beş yıl boyunca uygulayacağı stratejik amaçlar ve hedefler belirlenmiş, bunların nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin faaliyetler sıralanmıştır. Bu noktada her birimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. Eşgüdüm ve iş birliği içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürüyeceğimize, “Seyircisi Değil, Aktörü Ol” anlayışıyla söz sahibi gençler yetiştireceğimize ve çalışmalarımızla değer üreteceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kuraklığa karşı yeni tedbir, barajlarda tasarruf dönemi: 35 milyon metreküp su tutuldu Türkiye’de son aylardaki yağışların azlığı sebebiyle kuraklık riskine karşı alınan yeni tedbirler arasında barajlarda su tasarrufu dönemine girildiği belirtildi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Vali Mehmet Makas’a bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajdaki suyu tribün yerine dipsavaktan bıraktıklarını belirterek, bu sayede 35 milyon metreküp su tasarrufu ettiklerini söyledi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 yılı için planlanan projelerle ilgili kurum müdürlerinden bilgi alan Vali Makas, Kırıkkale’ye hizmet için var olduklarını söyledi. Vali Makas, "Oturduğumuz koltuklar aziz milletimize ait koltuklar. Dolayısıyla işimizi takip edeceğiz. Bunun siyasi kimliği olsun, atanmış bürokrat arkadaşımız olsun, lütfen sadece norm hukuk kapsamında kalmayın, takibini yapın. Kurumlarınızın işini ’ben yazıştım’ şeklinde bakmayın, takip edin" dedi. Koordinasyon toplantısına katılan DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da içme ve tarım arazilerinde kullanılan su hakkında Vali Makas’a bilgiler aktardı. Yaroğlu, yaptığı açıklamada, barajlardan 35 milyon metreküp su tasarrufu yaptıklarını belirtti. İçme suyu noktasında sıkıntının olmadığını ifade eden Yaroğlu, tarım arazilerinde yapılan sulamada ise disiplinli gittiklerini kaydetti. "Disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacaklarını anlatan Yaroğlu, "Sulamada şöyle sıkıntımız olmayacak; Biz biraz disiplinli gidiyoruz. Her gelen talebe hemen olumlu cevap vermiyoruz. Burada bazı yerlerde kısıtlı sulama yapacağız. 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacağız. Bu tarihi, yağış durumuna göre ne kadar öteleyebilirsek de öteleyeceğiz. Dolayısıyla burada disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" diye konuştu. "35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" Bölge Müdürü Yaroğlu, "Buradaki barajlarımız sadece Kırıkkale topraklarını sulamıyor. Çorum ve Sinop’a kadar bu vadiyi, Kızılırmak havzasını suluyor. Daha önceden tribünlerden enerji üretip bırakılan su saniyede 50 metreküptü bu sene ilk defa dipsavaktan 15 metreküp su bıraktık ve 35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" şeklinde konuştu. "Disiplini de bozmazsak sulamada sıkıntı yaşamayacağız" Su tasarrufu konusunda disiplinli olunması gerektiğini savunan Yaroğlu, "Dolayısıyla burada da disiplinli gitmemiz lazım sulama noktasında. Bu sene yağış durumuna göre bu disiplini de bozmazsak sulamada da sıkıntı yaşamayacağız. Türkiye olarak su zengini de değiliz, su fakiri de değiliz. Türkiye’nin kategorisi su stresi çeken ülkeyiz. Bakanlığımızın da öncülüğünde ’suda tasarruf’ diye. Böyle gidersek nüfus ve sanayimizde artıyor. 2030’dan sonra gerekli önlemler alınmazsa su fakiri olabiliriz" değerlendirmesini yaptı.