ASAYİŞ - 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:14

EVLİLİK VAADİYLE DOLANDIRILDI

A
A
A
EVLİLİK VAADİYLE DOLANDIRILDI

Bartın’da bir aile, çocuklarını evlendirmek istedikleri kız tarafından dolandırıldı.
Bartın’ın Aladağ Mahallesi’nde oturan Vurgun ailesi, oğullarını evlendirmek için aracı yöntemiyle tanıştıkları Aysun S. tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Necati Vurgun, kendilerini dolandıranların çete olduğunu ve yakalanıp ceza almalarını istediğini belirtti. Vurgun, "Aracı yöntemiyle kızı tanıdık. Aracılar İstanbul’dan telefon etti. Bunlar Bartın, Kozcağız, bir de İstanbul’da. Buradakini tanıyoruz ama İstanbul’daki aracıyı tanımıyoruz. Sabah saatlerinde kızı ile dayısı Bartın’a geldi. Bunları
aldık oradan diğer aracı olan Hamza isimli şahsın evine getirdik. Kızın dayısı bir gece burada kaldı. Gittikten sonra bize telefon etti. Kızın amcaları ve yengelerinin bizi görmesini istedi. Perşembe akşamı kızı da alarak İstanbul’a gittik. İndiğimizde kimse yoktu. Kızın dayısını aradık. Bize ’Bekleyin ben sizi alacağım’ dedi. Kız ’tuvalete gidiyorum’ diyerek oğlumun yanında kaçmış. Cep telefonu, nüfus cüzdanını, bilezik ve altınlarını alarak kaçtı. Ben özürlüyüm. 3 ayda bir maaş alıyorum. 8 bin lira kadar
bir zararım var. Oğlum da hasta, çalışamıyor. Bunların yakalanmasını istiyorum" dedi.
Anne Sevim Vurgun ise, "Bunlar 4 kişilik bir çete. ’Dayısıyım’ dediği adam evimizde bir gece kaldı. Burada eğlendi. Sonra da bizi dolandırdı. Biz tamamen bittik. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Bunların yakalanmasını ve zararımızın karşılanmasını istiyorum" diye konuştu.
Vurgun ailesinin oğlu Erdi Vurgun da, "Kız ile evlenmek istedim. Isınmıştım. ’Tuvalete gidiyorum’ diyerek beni kandırdı ve kaçtı. Artık geri dönse de evliliği düşünmem. Bir an önce yakalanmalarını istiyorum" dedi.
Dolandırıldıklarını iddia eden Vurgun ailesi, polise giderek şikayetçi oldu. Polis, Vurgun ailesinin çocuklarını evlendirmek amacıyla dolandıran çeteyi arıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir