YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 08:52

Bartın Emniyeti'nden ‘aile İçi Şiddete Son’ Broşürü

A
A
A
Bartın Emniyeti'nden ‘aile İçi Şiddete Son’ Broşürü

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından, vatandaşları aile içi şiddet ile ilgili bilgilendirmek üzere 'Aile İçi Şiddete Son' broşürü dağıtılmaya başlandı.
Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından, vatandaşları aile içi şiddet ile ilgili bilgilendirmek üzere “Aile İçi Şiddete Son” broşürü dağıtılmaya başlandı. Bu çerçevede hazırlanarak dağıtımına başlanan broşür ile aile içi şiddete maruz kalan kadının şiddetle baş etmesine destek olmak üzere başvurabileceği kurum ve kuruluşlar, şiddete maruz kalındığında yapılacaklar ve nelerin şiddet olduğu sade bir dille açıklandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları bilinçlendirmenin önemine dikkat çekerek, “Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik aile içi şiddet, gelir ve eğitim düzeyi ne olursa olsun farklı toplumlarda farklı kültürlerde yaşayan kadınların ortak sorunudur. Yapılan araştırmalar kadınların özellikle ev içinde yaşadıkları şiddetin yaygınlığını ortaya koymaktadır. Tüm dünyada kadınlar, kocaları, babaları, erkek kardeşleri ya da akrabalık ilişkisi bulunan diğer aile üyeleri tarafından şiddete maruz kalabilmektedir. Kadına Yönelik aile içi şiddet, birçok kadının eğitim ve çalışma olanaklarından mahrum olmasına, sakat kalmasına hatta ölmesine neden olabilmektedir. Kadına yönelik aile içi şiddet konusundaki bu anlayış, yasalarımıza, özellikle son yıllarda yapılan düzenlemeler ile yansıtılmıştır. Bu düzenlemeler ile aile içi şiddet uygulayan kişilere yönelik cezalar da arttırılmıştır. Bu sorunun çözülmesi için kamu, özel sektör ve kadınlara yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları topyekun mücadele etmektedirler. Suçluların cezalandırılması, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesi için yasal alanda önemli gelişmeler sağlanmıştır ancak kadına yönelik aile içi şiddetin ortadan kalması için sadece yasal düzenlemeler yapılması yeterli değildir. Bu yasal düzenlemelerin ne gibi hak ve sorumluluk getirdiğinin toplumun tüm kesimleri tarafından bilinmesi son derece önemlidir” denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir