GÜNDEM - 07 Haziran 2025 Cumartesi 12:34

Bartın’da kurbanlar dualarla kesildi

A
A
A
Bartın’da kurbanlar dualarla kesildi

Bartın’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde dualarla kurbanlar kesildi. İlgi odağı ise 930 kiloluk tosun oldu


Kurban Bayramı’nın ilk günü Bartın ve ilçelerinde dualarla hayvanlar kurban edildi. Hayvanların iriliğine ve bütçelere göre kimileri tek başına bir hayvan kurban ederken kimileri ise hisseye girdi.


Ulus ilçesi Kasımlar Mahallesi’ndeki bir çiftlikte ise 93 adet büyük baş hayvan getirilen tekbir ve yapılan dualar eşliğinde kesildi. Hayvanlar arasında en büyük ilgi ise 930 kilo gelen tosun gördü. 50 kişilik ekip tarafından yapılan kesimin ardından ise etler pay edilerek hisse sahiplerine teslim edildi.



Bartın’da kurbanlar dualarla kesildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da yılbaşı öncesi geniş çaplı uygulama: Kaçak ve sahte alkole geçit yok Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, il genelinde yılbaşı öncesi huzur ve güven ortamının korunması amacıyla kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler katıldı. Çok sayıda noktada eş zamanlı olarak sabit yol ve hareketli yol denetimleri yapılırken, alkollü ve alkolsüz umuma açık işyerleri de detaylı şekilde kontrol edildi. Denetimlerin özellikle yılbaşı öncesi artış gösteren kaçak ve sahte alkol satışının tespiti ve önlenmesi amacıyla yoğunlaştırıldığı belirtildi. Halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden kaçak ve sahte alkolle mücadele kapsamında işyerlerinde ruhsat, bandrol ve ürün içerikleri titizlikle incelendi. Gerçekleştirilen uygulamalarda ayrıca aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesi, suç ve suç unsurlarının tespiti hedeflendi. Bu kapsamda bin 620 şahıs ile bin 200 araç sorgulandı. Emniyet yetkilileri, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirebilmesi için denetimlerin artarak süreceğini vurgularken, özellikle kaçak ve sahte alkol konusunda vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.